Delen vinden we super lief

L’Agence Savoie Mont Blanc heeft een barometeronderzoek gedaan om het reisgedrag te onderzoeken van de Nederlandse reizigers aankomend winterseizoen. Dit triggerde me aangezien de kosten sterk stijgen met de verwachting dat dit ook invloed heeft op het bestedingspatroon van de wintersporter.

L’Agence Savoie Mont Blanc heeft een onderzoek verricht onder de jaarlijkse wintersporter die jaarlijks op wintersport gaan. In totaal zijn 1.675 mensen ondervraagd, waarvan 530 afkomstig uit Engeland, België en Nederland. Dit barometeronderzoek wordt naast de enquête van Wintersport.nl gelegd om te kijken wat op de Nederlandse markt zijn.

Het verlangen om te skiën blijft even sterk voor de meeste markten

De afgelopen twee jaar zijn toeristen beperkt geweest in het plannen en boeken van hun vakanties. Uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat de Nederlanders en de Belgen staan te springen om op wintersport te gaan en dat 5 van de 10 Nederlanders en Belgen deze winters op de ski’s zal staan. Een groot gedeelte van de ondervraagden heeft zelfs al een boeking gedaan voor het aankomende seizoen dat veel vertrouwen laat zien.

Frankrijk

pigmentvlekken, skiën, skiseizoen, wintersport

Ook in Frankrijk is er veel verlangen om te skiën, 3 van de 10 Fransen heeft hun verblijf in de bergen al geboekt. 6 van de 10 Fransen twijfelen nog of ze op wintersport willen gaan. Veel twijfelaars zullen waarschijnlijk wel op wintersport gaan vanwege de ruimte en de natuur. 

Britten

De Britten zijn nog wat minder enthousiast tijdens het boeken van hun wintersport. Slechts 3,5% van de ondervraagde Britten verwacht op wintersport te gaan deze winter dat met name te maken heeft met de hoge inflatie en de geopolitieke situatie. 

wintersport, skien, dakkoffers, skibox, thule, dakkoffer, autobox, dakdrager, schoonmoederbox

Coronamaatregelen tijdens de wintersport

Meer dan driekwart van de Nederlanders maakt zich helemaal geen zorgen meer om corona bleek uit het onderzoek, waarbij 8% niet op wintersport zal gaan als er een vorm van maatregelen aanwezig is op de bestemming. De grote meerderheid zal de maatregelen zoals QR-codes en mondkapjes accepteren, mocht dat gaan gebeuren. Hier zijn ze inmiddels aan gewend en het plezier van de wintersport maakt dat dit geen probleem op zal leveren. Wel is er een kleine verdeeldheid in de keuze voor een gebied of land. Nederlanders zijn dit jaar in sommige gevallen wel geneigd te kiezen voor een land met minder strenge coronamaatregelen. 65% van de ondervraagden zal echter wel voor hun eerste keuze kiezen en niet af te wijken voor de maatregelen.

Inflatie versus boekingsgedrag

Ook de inflatie werd bekeken waaruit is gebleken dat meer dan de helft van de ondervraagden zich zorgen maakt om de huidige inflatie. 40% van de ondervraagden van het Nederlandse onderzoek, geeft aan niet te willen bezuinigen op de wintersport. Een kwart van de ondervraagden geeft wel aan dat de inflatie impact zal hebben op de restaurantbezoeken tijdens de wintersport. Qua accommodatie geeft 20% aan dat zij wellicht een goedkopere optie zullen overwegen. De inflatie heeft dan ook zeker invloed boekingsgedrag voor het komende wintersportseizoen.

dakkoffers, skibox, thule, dakkoffer, autobox, dakdrager, schoonmoederbox
Ok,ok, niet mijn auto, maar het doet me wel wegdromen en verlangen naar de sneeuw

Boek een vakantie vol zekerheid Savoie Mont Blanc

De afgelopen jaren is er een bepaalde behoefte ontstaan aan zekerheid bij het boeken van onze vakanties. Om daarop in te spelen biedt Savoie Mont Blanc het Ski M’arrange programma al bij 14 organisaties op de Franse markt en bij Sunweb op de Nederlandse markt aan. Met het Ski M’arrange programma kan de vakantieganger zelf bepalen hoe hij op vakantie gaat.

Je boekt de vakantie precies zoals jij het wilt, heel vroeg of juist last minute. Van dinsdag tot vrijdag op vakantie, of juist van woensdag tot zaterdag. Er zijn altijd aanbiedingen voor alle smaken en alle budgetten. Ook het boeken van activiteiten wordt nog makkelijker bij Savoie Mont Blanc.

Verduurzaming in Savoie Mont Blanc

In Savoie Mont Blanc is sinds oktober dit jaar een duurzame en flexibele oplossing gekomen voor het transport van de vakantiegangers. Het boekingsplatform ‘Go Savoie Mont Blanc‘ gaat 10 novemebr live, waarmee wintersporters zich tot aan de deur kunnen laten brengen met verschillende transportmogelijkheden.

Uit het onderzoek van de Nederlandse Ski Vereniging blijkt dat de Nederlandse wintersporter nagenoeg geen rekening houdt met klimaatverandering tijdens zijn wintersport. Het is dan ook super goed dat Savoie Mont Blanc besloten heeft hier op eigen initiatief mee aan de slag te gaan. Met de hulp van een gespecialiseerd platform hebben ze een platform ontwikkeld wat de wintersporters een duurzame oplossing aanbiedt. 

Energie besparen

We zijn er dus achter gekomen dat de inflatie de Nederlanders niet direct tegenhoud om op wintersport te gaan en hooguit ter plekke andere keuzes maken. Wat wel uit de enquête is gebleken, is dat 70% van de ondervraagden het niet acceptabel vindt als er liften gesloten worden om energiekosten te verminderen. 73% vind het ook niet acceptabel om pistes af te sluiten. Ook kortere openingstijden worden niet gewaardeerd door 58% van de ondervraagden.

Wat veel Nederlanders wel zien zitten is het uitzetten van de stoelverwarming van de skiliften. Dit is een minimale aanpassing waar hun skiplezier niet van achteruit zal gaan. Het omlaag draaien van de thermostaat in de hotels en de accommodaties is een maatregel waar 82% achterstaat. Met deze kleine aanpassingen kan er ook in de skigebieden energie bespaard worden en draagt iedereen zijn steentje bij. We willen toch echt wel wat terug geven aan moeder aarde dat ook mooi terug komt in de onderstaande documentaire die me altijd is bijgebleven.

Tot slot

Al met al is het een positief vooruitzicht voor het winterseizoen. Het toerisme naar de Franse gebieden neemt toe en ook zelf staan we te springen om op wintersport te gaan. Hoewel de toekomst onzeker is wat betreft inflatie en de verschillende crisissen die daarbij komen kijken ziet het winterseizoen van 2022-2023 er hoopvol uit. Dan ben ik ook nieuwsgierig naar jullie keuze? Gaan jullie richting de sneeuw deze winter en liggen de sneeuw outfits al klaar?

Over Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 van de beste en meest gerenommeerde resorts ter wereld. Dat betekent een berg-walhalla met majestueuze bergtoppen en prachtige vergezichten. Savoie Mont Blanc is daarmee zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen, tussen de vier grote meren en bergen. En voor bergliefhebbers is het een paradijs met uitgestrekte beschermde gebieden, een nationaal park (La Vanoise), twee regionale parken (Bauges en Chartreuse) en vele natuurreservaten.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief