In geen enkele familie is een sterke familiestructuur, of een sterk fundament vanzelfsprekend. Je moet ten alle tijden je best doen op diverse gebieden binnen deze relatie om aan die sterke band te werken. Niets komt vanzelf waardoor het soms niet altijd even makkelijk loopt. Dat is niet zo gek en voor ons ook zeer herkenbaar. In dit blog geven we je enkele handvatten om een gezonde familiestructuur en band te stimuleren. We geven je enkele handvatten waar je aan kunt werken om een gezonde basis structuur te behouden. Snel aan de slag en pak je agenda er maar bij, want er is genoeg informatie om in je op te nemen en om te implementeren!
1. Dingen samen doen voor een sterke band
Als je een gezin hebt, is het belangrijk dat je van tijd tot tijd dingen samen doet. Uiteraard heeft iedereen zijn of haar eigen leven buiten het gezin, dat overigens heel gezond is. In de waan van de dag kun je elkaar toch kwijt raken en moet je af en toe aan de slag om iets samen te doen en ook daadwerkelijk quality time in te plannen. Er zijn vast momenten in de week waarin je samen iets kunt doen. Reserveer die tijd dan ook gelijk en plan een wekelijkse wandeling, uitje, lunch, of spelletjesavond. Alles draait om connectie als je een sterke onderlinge band wil creëren.
Of nog leuker, zoek de sportschool Nijmegen op, ga samen lekker sporten of iets anders actiefs doen. Als je samen moeilijke dingen doet en je eigen grenzen verlegt buiten je comfortzone, dan ga je samen een veel hechtere band krijgen. Je bent in staat het vol te houden, ook als alles even tegenzit of als iemand geen zin meer heeft. Er is uiteraard een rits aan leuke activiteiten die je samen kunt doen, maar sporten is zeker een zeer goede en bovendien gezonde optie.
2. Tijd
Tijd is een hele belangrijke stakeholder bij het creëren van een sterke band in jullie familiestructuur. ‘Tijd vliegt‘, is een uitdrukking die we allemaal wel eens in onze mond hebben genomen. Het gaat voorbij zonder dat je het doorhebt en is daarom noodzakelijk om echt tijd voor elkaar vrij te maken. Of het nu gaat om je partner, je dochter, zoon, of je ouders; je moet tijd voor elkaar vrij maken. Om dingen samen te doen, om een goed gesprek te hebben met elkaar, om eens gezellig een filmpje te kijken, elkaar te vragen hoe het gaat, een verrassing te regelen voor iemand en ga zo maar door. Je tijd hier en met elkaar is waardevol! Ga het dan ook alsjeblieft als waardevol zien en behandelen.
3. Communiceren
Communiceren over bepaalde zaken is zeker belangrijk en dan met name over je gevoelens. Hier zijn we het regelmatig met elkaar over eens dat de communicatie tussen ons beiden wel beter kan verlopen. Stimuleer dit bij elkaar, wees eerlijk tegen elkaar en tegen jezelf. Probeer te praten als je je goed voelt, maar ook als je je slecht voelt en blijf verbinding bij elkaar zoeken. Dit betekent niet dat je alles meteen er uit moet flappen. Tel eerst tot tien, bezin, bedenk wat voor een impact je woorden zullen hebben en lucht je hart met fatsoen.
4. Leren
Als allerlaatste nog leren. Samen leren is goed voor jullie onderlinge relatie, maar bovenal elkaar dingen leren. We zijn allemaal eeuwige studenten en we mogen elkaar best helpen met dingen. Kijk naar wat je een ander kunt leren, ook als er iets tussen jullie fout gaat; trek er een les uit en heb het erover met elkaar.
Tot slot
We kunnen wel concluderen dat het om aandacht en communciatie gaat binnen ieder gezin. Aandacht kan je relatie maken of breken en waardoor je je verbonden kunt voelen met je partner. Tijd voor elkaar, leuke dingen doen en goede communicatie is dan ook van cruciaal belang. Veel succes met het fundament leggen van een sterke band en familiestructuur!
Liefs Olivette
Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat