Delen vinden we super lief

Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn, wie kent ze niet? Het zijn twee titanen van de Nederlandse kunstwereld die worden verenigd in een unieke en meeslepende ervaring in het hart van Amsterdam bij Van Gogh in Amsterdam. We stapten binnen in de fameuze Noorderkerk en lieten ons betoveren door een werkelijk verbluffende show waar de hele kerk was ondergedompeld in zonnebloemen, sterren en bloemen.

Alles bewoog, stroomde, dwarrelde en suisde over de wanden en gewelven van de kerk uit de gouden eeuw. Voor veertig minuten lang kreeg mijn oog geen moment rust en keek ik vol verwondering om me heen. Ook de kinderen waren verbluft en razend enthousiast. Het was heel bijzonder om onder “De Sterrennacht” van Van Gogh te liggen en ons volledig onder te dompelen in de wereld van Van Gogh.

Deze meeslepende ervaring in Amsterdam brengt de kunstgeschiedenis tot leven door meesterwerken te vermengen met moderne technologie. Het was een bijzondere ervaring om de emoties en verhalen achter elke penseelstreek te voelen. Dit is echt een must-see voor alle liefhebbers van kunst en son-et-lumière shows. Lees je mee?

Een Onverwachte Samensmelting

Ondanks de 180 jaar die hun levens scheidden, delen Van Gogh en Rembrandt meer dan men op het eerste gezicht zou denken. In “Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam” worden de verbanden tussen de barokke meester en de postimpressionistische vernieuwer ludiek met elkaar gelinkt. Je stapt hier voorbij de oppervlakte en ontdekt hoe Van Gogh’s fascinatie voor Rembrandt zijn eigen artistieke ontwikkeling heeft beïnvloed, terwijl hij in Amsterdam woonde. Van het licht en geluid werden we echt even stil, dit is heel knap gedaan.

Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam is een meeslepende son-et-lumière voorstelling die je door middel van licht en geluid laat ontdekken hoe Vincent van Gogh gefascineerd raakte door Rembrandt toen hij in Amsterdam woonde

De Betoverende Noorderkerk

De monumentale Noorderkerk dat in de gouden eeuw werd gebouwd (1620 -1623) fungeert als het perfecte decor voor dit kunstzinnige samenspel. Zowel Van Gogh als Rembrandt bezocht deze plek voor de zondagse diensten, waardoor je bijna de aanwezigheid voelt van beide grootheden. En nu is de kerk getransformeerd tot een levendig 360° canvas, waar de stem van Van Gogh weerklinkt door zijn brieven aan zijn broer Theo. Dit is wel echt heel tof om naartoe te gaan!

Een Onvergetelijke Ervaring

Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam” is een absloute aanrader en een ervaring die je niet snel zult vergeten. De verhalen van beide grootheden komt tot leven via de projecties en meeslepende geluiden dat je voor heel heel even terug brengt in de tijd.

Praktische Informatie

OPENINGSTIJDEN
Maandag: 13.00 – 19.00
Dinsdag – Woensdag: 11.00 – 19.00
Donderdag – Vrijdag: 11.00 – 20.00
Zaterdag: 13.00 – 19.00
De laatste voorstelling begint 1 uur voor sluitingstijd. Let op: de Engelse en Nederlandse versie wisselen elkaar ieder uur af. Houd hier rekening mee met je dagindeling. Wij gingen zelf appeltaart eten bij de Blaffende vis, verkenden de markt en maakten een wandeling in de Jordaan. Om 15:00 begon de Nederlandse versie dat ongeveer 40 minuten duurde. Tickets bestel je hier

TICKETS OP SMARTPHONE

Online aangeschafte toegangskaarten hoeven niet te worden uitgeprint deze kunnen ze op het scherm van je telefoon scannen. Er zijn kindertickets voor 6-17 jarigen en je hebt gratis toegang voor kinderen van 0-5 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene.

Tips voor Je Bezoek

Mis deze unieke kans niet om de verborgen band tussen Van Gogh en Rembrandt te ontdekken en beleef een onvergetelijke ervaring te beleven in het hart van Amsterdam. De Noorderkerk is eenvoud met het openbaar vervoer te bereiken. Stap uit bij tramhalte Westermarkt (tramlijnen 13, 14, en 17) en in enkele minuten loop je zo naar de kerk. Alvast ontzettend vele plezier gewenst!

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief