Delen vinden we super lief

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de ICT? Dan is dit artikel voor jou. In dit artikel geven we je namelijk een aantal tips over hoe je de zoektocht naar een nieuwe baan kunt aanpakken. Alvast veel succes!

Zorg voor een goede online zichtbaarheid

Een goede online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker bij het vinden van een baan. Zeker in een branche als de ICT, waar de meeste recruiters goed op de hoogte zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Wat is een goede online zichtbaarheid? Dat houdt in dat er op het internet makkelijk informatie over je te vinden is die je helpt bij het scoren van een baan. Zorg er dus voor dat je je LinkedIn regelmatig bijwerkt en vult met relevante werkervaring. Je kunt ook overwegen om een GitHub-account aan te maken en hier wat van je programmeerprojecten op te plaatsen. Zo kunnen werkgevers snel zien wat je in je mars hebt. 

laptop tas, computer, laptop, moeder, baan in de ICT

Begin met netwerken

Netwerken klinkt voor veel mensen als iets wat eng en ingewikkeld is, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Netwerken is niets anders dan gewoon veel gesprekken aanknopen met mensen die werken in de branche die je in het oog hebt. Zeker op een ICT-beurs vind je veel mensen die open staan voor een praatje. Tijdens zo’n gesprek hoef je zeker niet direct te vragen of zij weten of je ergens aan de slag kunt. De insteek van het gesprek moet niet zijn om direct om een gunst te vragen, maar simpelweg om een prettig gesprek te hebben. Daar kan op de lange termijn best wel eens een kans uit ontstaan.

werk Peter Olexa via Pixabay, baan in de ICT

Check de online vacaturewebsites

De meest bekende manier om een baan te vinden is natuurlijk door de online vacaturewebsites te raadplegen. Zeker in deze tijd van personeelstekorten staan de sites vol met vacatures. Werkgevers staan echt te springen om nieuw personeel aan te nemen momenteel. 

Denk aan detachering

Rob van der Meijden via Pixabay, baan in de ICT

Een andere manier om aan een baan te komen in de ICT is door je in te schrijven bij een detacheringsbureau. Zij vinden ict vacatures voor je die bij je kwaliteiten passen en zorgen dat je op gesprek kunt komen. Zeker als je houdt van een beetje afwisseling, kan detachering iets voor je zijn. Mocht namelijk een project bij een opdrachtgever aflopen, dan gaat het detacheringsbureau voor je op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Veel mensen die er niet van houden om heel erg lang voor dezelfde werkgever te werken, kiezen daarom voor detachering. Als je jezelf hierin herkent, dan kun je er ook over nadenken om als detacheerder aan de slag te gaan in de ICT. En heb jij je baan gevonden, dan is het uiteraard zaak om netjes ontslag te nemen bij je huidige baas.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief