Delen vinden we super lief

besparen op de telefoonkosten

Vind je dat je te veel geld uitgeeft aan het gebruiken van je telefoon? Dan is het goed om te weten hoe je daar verandering in brengt. Het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op de telefoonkosten. Eén van die manieren, is overstappen naar een sim only abonnement. Waarom dit jouveel geld bespaart? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij.

Je betaalt alleen voor wat je verbruikt

Het grootste voordeel van een sim only abonnement ten opzichte van een abonnement met telefoon, is dat je alleen betaalt voor wat je verbruikt. Je kunt een bundel afsluiten voor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Op basis van je eerdere verbruik, kun je bepalen welk bundel het beste bij je past. Doordat je weet hoeveel je te verbruiken hebt iedere maand, is het mogelijk om daar goed rekening mee te houden.

besparen op de telefoonkosten

Je betaalt iedere maand een vaste prijs voor je bundel als je binnen het abonnement blijft. Waar je bij een abonnement met telefoon betaalt voor je verbruik en het gebruiken van de telefoon, betaal je bij een sim only alleen voor het gebruik van het netwerk. Daardoor vallen de kosten een stuk lager uit. De kosten voor een sim only abonnement zijn bij veel providers al laag, waardoor je niet veel geld hoeft uit te geven aan het gebruiken van je netwerk. Je profiteert hoe dan ook van lage telefoonkosten met een goedkoop sim only abonnement dat afgestemd is op jouw verbruik.

Mogelijk om je eigen toestel te behouden

Een andere reden waarom je geld bespaart met een goedkoop sim only abonnement, is omdat je de mogelijkheid hebt om je eigen telefoon te behouden. Doordat je geen nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, ben je veel minder geld kwijt. Bij een bundel inclusief telefoon, betaal je tenslotte ook voor de kosten van het toestel. Dat is bij sim only niet het geval. Als je huidige smartphone nog prima functioneert, is het mooi meegenomen dat je hier nog een tijdje mee vooruit kunt. Je bent dus niet verplicht om een nieuw toestel te kiezen voor een nieuw abonnement.

Eenvoudig aan te passen

Met een sim only bundel bespaar je ook op de telefoonkosten omdat je de kans hebt om een bundel samen te stellen die past bij jouw verbruik. Kom je erachter dat je iedere maand genoeg belminuten, sms’jes en data over hebt? Dan is het bij veel providers makkelijk om je abonnement omlaag te zetten. Als je minder nodig hebt dan waar je voor betaalt, kun je vaak maandelijks je bundel verlagen. Bij een abonnement inclusief toestel zit je meestal vast aan een bepaalde looptijd, waardoor je niet flexibel bent om je bundel te wijzigen.

Nu je meer weet over waarom een goedkoop sim only abonnement een voordelige keuze is, kun je bepalen of je hiernaar wilt overstappen of niet. Voor zowel jezelf als je kinderen is dit een uitstekende keuze. Het is in ieder geval een goede manier om je telefoonrekening te verlagen!

Met een goed abonnement ben je altijd bereikbaar, of soms even niet op bijzondere momenten als deze met mijn dochter…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief