Delen vinden we super lief

Emoji film premiere universal pictures amsterdam Emoji film premiere universal pictures amsterdamNooit geweten wat er zich precies afspeelt in mijn telefoon, maar daar is verandering in gekomen bij de Emoji film van universal pictures. Een lang verwachte film waar emoji’s tot leven komen. Met neefje Stef, Olivier en mijn zusje Annelie waren we van de partij bij de Feestelijke Nederlandse première van DE EMOJI FILM in Pathé Arena te Amsterdam.

Textopolis

Diep verborgen in de apps op mijn telefoon ligt Textopolis, een levendige stad waar al mijn
favoriete emoji’s wonen. Stuk voor stuk hopen ze allemaal geselecteerd te worden als er een tekstberichtje geschreven wordt. En laten we wel wezen, De ene afbeelding is nu eenmaal populairder dan de ander ;-D Ook geheel afhankelijk van mijn gemoedstoestand. Woorden schieten soms te kort en in beeld kun je zoveel meer vertellen. Mijn all-time favoriet Emoji is toch wel die met de grote ogen, verbaasd kijkt hij je aan. Damn, OMG, wat deze emoji in het echt zou zeggen, is een gok, maar deze wordt veel door me gebruikt. En niet te vergeten LOL, laughing out loud. Het verraste me dat er een film van is gemaakt en vol verwachting klopt ons emoji hart.

Emoji film premiere universal pictures amsterdam

Filmpremiere

Met de 2 kids en zusjelief, reisden we met de metro naar onze geliefde Pathé bioscoop in Amsterdam zuidoost. Ik had de kids al voorbereid in de wondere wereld van emoji’s. De film wordt aangeraden vanaf 6 jaar, maar 4, bijna 5 vond ik door de beugel kunnen. Ze stuiterden van plezier, want naar de bioscoop ga je niet elke week. Voor Stef was het zelfs de allereerste keer en Olivier was er nog maar 1 keer eerder geweest bij “Verschrikkelijke ikke 3”

Gerelateerde blog: Verschrikkelijke ikke 3 was super vet en errug lachuh, aldus de mannen

Sterren spotten

De NL Stemmencast was vandaag ook bij de feestelijke premiere. Het was natuurlijk wel ons doel om die ultieme HI5 Emoji film premiere universal pictures amsterdam Emoji film premiere universal pictures amsterdam Emoji film premiere universal pictures amsterdamte krijgen van Jandino Asporaat. Gene wordt vertolkt door Arjen Lubach, waar deze mama toch wel fan van is. Zijn programma’s zijn magisch! Ook Bibi Breijman en Boris van der Ham waren aanwezig en enthousiast als altijd! Wat een leukerds! Op de rode loper werden de kids omringd door nog meer bekende medelanders. Onder andere Yes-R, Sipke Jan Bousema, Ivo Chundro & Carolina Dijkhuizen mochten we een handje schudden. En daar bleef het niet bij. Ook Youtubster Sara Dol werd met camera gespot, fotomodel Dianne van den Eng schitterde op de rode loper en Spanga’s acteur Guillermo Hilversum. We hebben nog vele anderen gespot, kijk maar mee in onze impressie video.

Het verhaal

In de wereld van Textopolis heeft elke smiley maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene (Arjen Lubach) Hij is een emoticon  die zonder filter is geboren en met verschillende gelaatsuitdrukkingen vol zit. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s “normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 (Jandino Asporaat) en van de beruchte codekraker emoji Hackie (Bracha van Doesburgh). Met zijn allen gaan ze op “App-avontuur” Ze reizen langs verschillende apps op de smartphone die allen een eigen wilde en grappige wereld hebben. Er klonk ook veel gegrinnik uit de zaal, want dit is echt grappig en origineel.

Ze gaan op zoek naar de “Code” waarmee ze Gene kunnen veranderen. Uiteraard gaat dit niet zonder gevaar en uitdagingen. Het lot van alle emoji’s af ligt in handen van de drie vrienden die samen hun wereld (de telefoon) moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt. De kids en wij vonden het een succes. Het is een lieve, leuke film en de stemmencast is goed uitgekozen. Wat doen ze het leuk en heerlijk over de top, zoals het hoort!

De Emoji film Stemmencast

Het betreft een animatiefilm waar de stemmen ingesproken zijn door grote Hollywoodsterren. De Nederlandse sterrencast werd ons origineel bekend gemaakt in deze video. Ze hebben er leuke en ook passende personages bij gevonden:

In de Engelse gesproken versie zijn er ook vele grote namen. Het blijft leuk om de stemmen te raden terwijl je de film bekijkt.

De lijst met Nederlandse (en Engelstalige) stemacteurs en hun personages: Emoji film
Arjen Lubach = Gene (T.J. Miller)
Jandino Asporaat = Hi-5 (James Corden)
Bracha van Doesburgh = Hackie/Jailbreak (Anna Faris)
Roman Derwig = Alex (Jake Austin)
Boris van der Ham = Poep/Poop (Patrick Stewart)
Jelka van Houten = Smilie/Smiler (Maya Rudolph)
Cees Geel= Mel Meh (Steven Wright)
Patty Brard = Mary Meh (Jennifer Coolidge)
Bibi Breijman = Akiko Glitter (Christina Aguilera)

emojifilm
Bron insytagram @emojifilm De amerikaanse sterrencast

Release

De film draait in 3D in de Nederlandse bioscopen. Zowel in de originele en Nederlands gesproken versie. We konden onze brillen dus weer op dat voor die extra sensatie zorgt. Leuk! Wil je niks missen van alle nieuwtjes en ontwikkelingen over deze film volg dan de Emoji film op deze Facebook pagina 

Impressievideo

Natuurlijk hebben we gefilmd en foto’s genomen. Op onze social media kanalen zie je hier  meer van terug. hierbij alvast een leuk kijkje achter de schermen;

 

 

Guinness worl record™ gevestigd voor de emoji film

Ter gelegenheid van World Emoji Day heeft DE EMOJI FILM een nieuw GUINNESS WORLD RECORD™ gevestigd voor de grootste groep mensen verkleed als emoji’s in verschillende landen. Het record werd gevestigd door honderden fans in Dubai, Moskou, Londen, Dublin en Sao Paulo die verkleed waren als de karakters uit de film. In totaal waren er naast deze vijf steden die het officiële Guinness World Record™ hebben gevestigd wereldwijd meer dan 1.000 mensen verkleed als emoji’s.

Een leuk videoverslag en dan vraag ik mezelf toch af… waarom deed Amsterdam niet mee? Ik had me best willen verkleden als  een emoji.

Voor kinderen is dit een bijzonder leuke en gezellige film met leuke grappen. De stemmencast is goed uitgekozen en je kijkt gelijk heel anders tegen je emoji’s aan in je eigen smartphone. Mijn favoriet blijft verbaasde emoji En die van jullie/ Wat is jouw favoriete emoji? 😀💩💃 #EmojiFilm

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 Emoji film premiere universal pictures amsterdam


Delen vinden we super lief