Delen vinden we super lief

Doe mee met Aimy! is een vondst die ik graag met jullie deel. Het is de eerste actieve podcast voor kinderen waarin robotje Aimy avonturen beleeft op een bijzondere plek. Iedere aflevering komt deze leuke robot uitdagingen tegen die ze alleen kan overwinnen als de kinderen die luisteren haar helpen door mee te springen, brullen, rollen en nog meer. Je snapt dat dat interactieve aspect voor vele plezierzorg. Mijn dochter deed vrolijk mee en ik merkte dat mijn zoontje van 4 het nog veel leuker vond om in het verhaal op te gaan.

Vijf afleveringen

Het eerste seizoen bestaat uit vijf afleveringen waarin Aimy op reis gaat naar een nieuwe plek om een selfie te maken voor haar robotvriendjes. Ze gaat naar de jungle, ontdekt hoe de zon eruit ziet, gaat vechten tegen ridders, racen op een racebaan en raakt zelfs in iemands lichaam verzeilt. Dit is mijn favoriete aflevering waarin de geluiden heel grappig zijn. Kinderen doen mee in een levensechte audiowereld en gaan op in hun fantasie.

Springen, brullen, rollen

In de avonturen die Aimy beleeft komt ze iedere keer uitdagingen tegen. En bij die uitdagingen worden de kinderen aangemoedigd om Aimy te helpen, door te springen, brullen, rollen en nog veel meer. Het had voor mijn dochter (6) zelfs nog iets meer gemogen aangezien ze er echt in op ging.

Racen mam…van rechts naar links…

Stilzitten is er dus niet bij, de luisteraars moeten meedoen in deze podcast! Door de levensechte audiovormgeving is het voor de kinderen net alsof ze echt in de jungle of bij de ridders zijn. Samen met het meedoe-element worden de kinderen maximaal ondergedompeld in een fantasiewereld.

Bekijk hoe je Aimy geholpen hebt

De foto’s die Aimy van haar avonturen maakt kunnen de kinderen bekijken op haar instagrampagina (@doemeemetaimy) of op doemeemetaimy.nl.

Gioia Parijs als Aimy

De stem van Aimy wordt vertolkt door zangeres en actrice Gioia Parijs (o.a. bekend van Frozen, De Zomer van Zoë en Finding Dory). Gioia, “Als klein kind vond ik alles waarin ik kon meedoen aan een beleving al tof. Daarom vind ik het super leuk dat ik met Aimy kinderen kan meenemen in een actief luisteravontuur.”

Bedenker Sander Denneman, “Kinderen kunnen niet stilzitten. Daar wilde ik iets mee doen. Het het mooie van een podcast is dat kinderen met een koptelefoon op of over de speaker alle ruimte hebben om te bewegen. Aimy stimuleert hen om actief mee te doen met het luisteravontuur wat hun fantasie een extra dimensie geeft.”

Tot slot

Doe mee met Aimy! is een actieve podcast voor kinderen van vier tot en met 7 jaar, maar ook leuk voor oudere kinderen die houden van een actieve geluidsbeleving. Doe mee met Aimy! luister je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en alle podcast apps.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief