Delen vinden we super lief

Het voorjaar is niet voor niets hét moment om je huis schoon te maken en uit te mesten. Het voorjaar is een soort nieuw begin. Na de deprimerende winter periode heeft iedereen weer zin om erop uit te gaan, en het huis helemaal op te frissen. Naast de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van je woning, kun je je ook richten op je kledingkast en garderobe. Hoe je dit het beste aanpakt, lees je in dit artikel.

Stap 1: Haal je garderobe helemaal leeg

garderobe, voorjaar proof, lente, opruimen ,schoonmaak, kleding kast, kast

De eerste stap is om jouw garderobe kast helemaal leeg te maken en per categorie gaat sorteren. Dus alle broeken bij elkaar, alle t-shirts heren bij elkaar, alle truien… Op die manier zie je per kledingstuk hoeveel je ervan hebt. Je gaat in dit proces ook direct kijken wat er weg kan. Zitten er items bij die je niet meer past of niet meer mooi vindt? Maak een stapel om weg te gooien en een stapel om weg te geven of te verkopen. Hoeveel kledingstukken blijven er over? Heb je voldoende om het voorjaar door te komen of zijn er items die je mag aanschaffen?

Stap 2: Leg de winterkleding achterin

Als het al stralend weer is, heb je natuurlijk geen winterkleding meer nodig. Je winterjas kun je wassen en op zolder opbergen. Truien en dergelijke kun je achterin je kast leggen, zodat de items die je in het voorjaar draagt vooraan liggen. Zo kom je overal makkelijk bij. En is het toch een dagje wat kouder, is die trui ook zo weer gepakt. Zoals je hieronder kunt zien is onze kast ook zeer toe aan een check-up!

garderobe, voorjaar proof, lente, opruimen ,schoonmaak, kleding kast, kast

Stap 3: Kleine wasjes, grote wasjes

Jouw garderobe heeft al een aantal maanden in de kast gelegen, waardoor het muf kan ruiken. Nu je toch alles eruit hebt, kun je het beste alles gaan wassen. Dit geeft je direct de ruimte om je kledingkast goed uit te soppen en dan kan daarna alles schoon terug in de kast.

Stap 4: Je kast organiseren

Nu begint het echte, leuke werk. We gaan de kast weer inrichten. Alles is uitgezocht en gewassen, dus het kan weer in de kast. Het mooie is om per categorie te gaan inrichten. Leg of hang het op kleur, zodat het een rustig geheel wordt. Als je alles door elkaar hebt liggen kun je het veel minder snel terugvinden en het ziet er slordig uit. De spijkerbroeken heren kun je opvouwen, of je kunt ervoor kiezen om ze aan speciale broekhangers op te hangen.

voorjaar, kast opruimen, grote schoonmaak, lente proof, garderobe

Stap 5: Maak je schoenen schoon

Als laatste is het tijd om al je schoenen schoon te maken. De winter exemplaren worden weer een tijdje opgeborgen, dus zorg ervoor dat je ze schoon wegzet. De zomerschoenen mogen nu uit de kast. Maak ze schoon en kijk of alles nog goed is. Is dat laatste niet het geval, dan wordt het tijd om nieuwe schoenen te kopen voor het voorjaar. Mijn favoriete bezigheid!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief