Delen vinden we super lief

Thuis in ons ouderlijk huis staat een, niet al te groot, ligbad. Een combinatie van douche en bad. Ruimtelijk gezien lekker praktisch maar ik was er niet echt fan van. Net te klein om lekker in te liggen en te laag om fijn onder te douchen. Daardoor had ik nooit zo veel met badderen en sprong liever even ‘snel’ onder de douche. Tegenwoordig is het wel anders. Wat is er nou lekkerder dan totaal ontspannen onderdompelen in een bad met heerlijk warm water?

En zeg nou zelf: ‘een mooi bad is toch eigenlijk de kers op de taart van iedere badkamer”. Er bestaan heel wat verschillende baden. Ik ligt er een paar voor jullie uit. Grappig genoeg staan ze symbool voor een moment of periode uit mijn leven.

Back to the 80’s

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik met mijn broers lekker in ons jaren 80 badkamertje speelde. Groene tegels tegen de muur. Of was het nou oranje? Zo veel mogelijk schuim in het bad en lekker keten. Wat een tijd! En wat een ontzettend herkenbare badkamerstijl. Als de tegels niet bruin of groen waren, waren de wasbakken en wc’s zelf wel in een eighties tintje. Helemaal schoon en met gerimpelde ‘oma vingertjes’ kwamen we er weer uit.

Relaxt badderen!

In ons eerste koophuis waren wij niet alleen trotse bezitters van ons eigen appartementje maar ook van een ruim ligbad. Heerlijk om op een luie zondagmiddag in weg te dompelen, onder het genot van een goed boek en een lekker geurend olietje in het water. Of om op te warmen na een hardloopwedstrijd die eindigde in een flinke regenbui. Moe en voldaan kom je volledig tot rust. Wat was ik blij met ons grote bad. Jaren later was het huis een slag groter maar ook ons bad heeft ondertussen een hele serieuze maat aangenomen. De douche-badcombinatie is wel even wat anders dan de ligbaden die we later in huis hadden.

Romantiek

badkamer

Wat is er nou romantischer dan samen in bad! Het ligt wel een beetje aan het bad wat je ter beschikking hebt. Onze huwelijksnacht hebben we doorgebracht in een prachtig Amsterdams hotel, 3 km van ons huis. Middenin de kamer, stond een vrijstaand bad gevuld met rozenblaadjes. Om het helemaal af te maken hadden we ieder een glas bubbels in de hand. Een perfecte afsluiter op één van de mooiste dagen van mijn leven met mijn kersverse echtgenoot.

De praktische badkamer

Super leuk al die mooie, relaxte, grote of zelfs vrijstaande baden maar soms heb je er geen ruimte voor. Dan kan je kiezen voor een klein bad. Een bad wat nog net in een hoekje past. Een opvouwbadje . Ook zonder veel ruimte is er echt wel iets te krijgen. Een ‘klein-maar-fijn-badje’ wat nog leuk staat ook. Er bestaan zelfs ‘emmers’ waar je heel relaxt in kan zitten. Zo heb je een soort zitbad in je douche. Had ik dat maar geweten tijdens mijn studententijd!

badritueel

Ik heb ook wel baden gehad die ik liever kwijt dan rijk was. Zo woonde ik ooit in een studentenhuis waar je beneden in de keuken mee kon douchen als er boven iemand in bad zat. De huiseigenaar is zelf een paar keer (zonder veel succes) met kit aan de slag gegaan om het probleem te verhelpen.

Je eerste badje

Ruim drie jaar geleden werd ik ‘ineens’ mama. Na een paar dagen ging ons meisje voor het allereerst in bad. Ze dobberde rustig in het badje. Uit bad, vond ze minder fijn. Haar lipje begon te trillen van de kou. We hebben een plastic babybadje, zoals waarschijnlijk de meeste ouders in huis hebben. Klein als ze zijn passen baby’tjes ook in speciale baby bad emmers. In mijn eigen fotoalbum zit ik gewoon lekker in een wasbak tijdens een logeerpartijtje.

Fun, fun, fun!

badkamer

Zoals ik zelf in de eighties badkamer zat, geniet mijn meisje nu regelmatig van een lekker warm bad. Badeendjes, barbie en visjes liggen klaar op de rand van het bad. Het water zit vol met schuim of zelfs gekleurd water. Het is altijd feest in bad, of het nou het dagelijkse badritueel is of, helemaal leuk, met vriendjes of met haar nichtjes in het water. Net als wij vroeger, worden ook nu, baarden gemaakt van schuim en heeft de badkamervloer een extra schoonmaakbeurtje gekregen. Eigenlijk is voor die kleintjes zo een bad als bij mijn ouders wel zo fijn. Niet te diep en lekker snel vol.

Badderen in stijl

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Een vrijstaand bad op pootjes in je slaapkamer met uitzicht over de stad. Een tweepersoons Whirpool. Het kan allemaal. Meestal staat het bad gewoon in de badkamer. En dat is eigenlijk ook wel zo praktisch. Kies voor een stijl waar je voorlopig niet op uitgekeken raakt. Toilet, (dubbele) wasbak en badkamer spiegels van Douche Concurrent en je heb de perfecte badkamer. Die perfecte badkamer is voor iedereen wat anders. Wij willen voorlopig vooral een badkamer die fijn is voor de kids maar tegelijk ook stijlvol en praktisch voor onszelf.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.Delen vinden we super lief