Delen vinden we super lief

Wie meer voor elkaar wil krijgen, moet medewerkers maximaal motiveren. Dat lukt beter als coachend leidinggevende, omdat dit medewerkers de verantwoordelijkheid geeft om het beste uit zichzelf en anderen om hen heen te halen. Een visie en de beste begeleiding waren jarenlang de ingrediënten voor succesvol leiderschap. In de snel veranderende wereld van vandaag de dag is daar coaching bij gekomen. 

Wie medewerkers wil motiveren weet dat een duidelijke visie, eigen inzet op basis van passie en een logische formulering van doelen heel belangrijk zijn. Bovendien blijkt keer op keer dat de motivatie bij medewerkers ontzettend belangrijk is. Die motivatie volgt bijvoorbeeld uit een gevoel van verantwoordelijkheid. Het biedt medewerkers vrijheid, plus de ervaren verantwoordelijkheid om er maximaal voor te gaan. 

Thuiswerken, thuiswerkplek, thuiswerk tips

Leer je team kennen en stel doelen

Wie medewerkers wil motiveren zal het team goed moeten kennen, om samen de juiste doelen te stellen. Dat vraagt om de vaardigheden van een coach, dus om een training coaching en leidinggeven

Wie goed leert luisteren naar medewerkers ,krijgt de meest waardevolle informatie vanuit het team naar voren. Het gaat om luisteren en begrijpen, om voorstellen doen en samen in gesprek gaan over doelen. Door inspiratie op te halen bij medewerkers en samen met hen te brainstormen over wat er voor de organisatie belangrijk is, ontstaat er een gezamenlijk doel.

5g, huiswerkbegeleiding, thuiswerken, werkplek, ergonomisch

Gebruik zelfreflectie om te verbeteren

Ondertussen is het als leidinggevende belangrijk om goed naar jezelf te blijven kijken. En dan vooral naar wat er goed gaat en wat er beter kan. Door tijd te nemen voor zelfreflectie verbeter je gaandeweg het recept dat je gebruikt om medewerkers te motiveren vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid.

Bij NONONS doen ze dat in no-nonsense trainingen, die sterk op de praktijk gericht zijn. Ze bespreken de theorie en het belang van zelfreflectie. Vervolgens ga je daar concreet mee aan de slag, om geen moment zweverig te worden. In plaats daarvan kijk je kritisch naar wat je zelf voor elkaar krijgt. 

raamdecoratie, raambekleding, plissé gordijnen, raam, thuiswerken

Krijg meer voor elkaar als coachend leidinggevende

Als coachend leidinggevende krijg je meer voor elkaar bij medewerkers die je wilt motiveren. Door ze de vrijheid te bieden en verantwoordelijkheid te laten nemen streven zij als team de belangrijkste doelen na. Dat is de belangrijke toegevoegde waarde van een coachende stijl als leidinggevende.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief