Delen vinden we super lief

Heb je voor een korte periode een auto nodig? Dan kun je er eentje huren. Op de eerste dag haal je de auto op bij het verhuurbedrijf en op de laatste dag breng je hem weer terug. Huur overigens niet de eerste beste auto die je tegenkomt, want er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste op een rijtje. Je voorkomt zo dat je spijt krijgt van de auto die je huurt.

Gebruiksdoel

Wie op zoek gaat naar een huurauto, ontdekt al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Om het jezelf makkelijker te maken, stel je eerst vast wat het gebruiksdoel van de auto is. Rijd je er alleen zelf in of wil je er ook personen of spullen in vervoeren. Als jij de enige bent die in het voertuig zit, is een grote auto huren niet nodig. Je hebt dan vaak al genoeg aan een kleiner model. Ben je wel van plan om personen in de auto te vervoeren? Huur dan een auto die hier groot genoeg voor is.

Zoek je een auto om spullen te vervoeren? Ga dan voor grotere model. Kies in ieder geval voor een auto met een relatief grote kofferbak. Als je een grote auto huurt, betekent dit overigens niet dat ook alles hierin past. Ga je bijvoorbeeld verhuizen? Dan kun je beter een busje huren. Dit voertuig is immers gemaakt om spullen te vervoeren, waardoor er veel meer in past. 

Verzekeringen

Voordat jij je handtekening onder een huurcontract zet, is het ook verstandig om aandacht te besteden aan de verzekeringen. Je wilt immers wel dat je goed verzekerd bent als je in een huurauto rijdt. Iedere huurauto is standaard verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA), want dit is verplicht.  Je kunt echter ook voor een uitgebreidere dekking kiezen. Bepaal daarom voor jezelf hoe een huurauto verzekerd moet zijn voordat je het contract tekent. 

Staat van de auto

Een veelgemaakte fout bij een auto huren is dat mensen niet kijken naar de staat. Zij gaan ervan uit dat een huurauto schadevrij is, maar dat hoeft niet. Inspecteer een auto daarom eerst voordat je hem huurt. Als er schade is, kun je dit direct doorgeven aan het verhuurbedrijf. Je voorkomt zo dat je bij het inleveren van de auto zelf opdraait voor schade die je niet veroorzaakt hebt.

Kilometerbeperking

Heb je nog niet eerder een auto gehuurd? Dan denk je misschien dat je er net zoveel mee mag rijden als je zelf wilt. Bij sommige verhuurbedrijven huur je een auto met ongelimiteerde kilometers, maar dit is lang niet overal het geval. Er zijn namelijk ook bedrijven die met een maximum aantal kilometers werken. Leg je een grotere afstand af met het voertuig? Dan moet je bijbetalen en dat wil je wel voorkomen

Tot slot

Bij het huren van een auto is het dan ook cruciaal om te letten op verzekeringen, brandstofbeleid, eventuele extra kosten en de staat van de auto. Controleer dan ook altijd voor vertrek wat voro jou geldt en maak duidelijke afspraken om verrassingen te voorkomen. Alvast een hele fijne vakantie, of wellicht verhuizing gewenst!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief