Delen vinden we super lief

Als de winter op zijn einde loopt en de dagen weer langer worden, begint de sneeuw op de lagere delen van de bergen van Noorwegen langzaam te smelten. Als Noorwegen-fan kijk ik elk jaar uit naar dit moment. De gesmolten sneeuw verzamelt zich in rivieren en creëert spectaculaire watervallen die in het voorjaar op hun grootst en krachtigst zijn. Dit is dan ook de perfecte tijd om de watervallen van Fjord Noorwegen te ontdekken. Het wordt weer tijd om onze horizon te verbreden en nieuwe avonturen te plannen en eigenlijk in Noorwegen een heel goed idee.

De 5 spectaculairste Noorwegen watervallen

Thule Stir, Thule rugzak, thule trek rugzak, trekrugzakken, de beste rugzak, bring your life, active with kids

De ervaring van het zien en horen van de watervallen in Noorwegen is adembenemend. Het overweldigende geluid van het vallende water en de machtige uitzichten blijven je nog lang bij. En wist je dat 10 van de 30 hoogste watervallen ter wereld allemaal in Noorwegen te vinden zijn? De meeste daarvan bevinden zich in het prachtige Fjord Noorwegen waardoor onze pijlen op dit magische land gericht zijn. Hier deel ik mijn persoonlijke top 5 van de meest spectaculaire watervallen die je absoluut niet mag missen

1: De natuurlijke schoonheid van Vøringsfossen

Vøringsfossen is een van de meest populaire natuurattracties langs de Noorse Scenic Route Hardangervidda. Deze indrukwekkende waterval laat smeltwater vanaf een hoogte van 182 meter naar beneden storten, recht vanaf het Hardangervidda-plateau. Het spectaculaire uitzicht dat je hier kunt bewonderen, maakt Vøringsfossen een favoriet onder natuurliefhebbers en een prachtige bestemming voor je volgende avontuur.

Of je nu een fanatieke wandelaar bent of gewoon houdt van adembenemende natuur, Vøringsfossen zal je zeker niet teleurstellen. Het machtige geraas van het vallende water en de weidse uitzichten zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Deze plek is ideaal voor een tussenstop tijdens een fjordcruise of een roadtrip door Noorwegen. Vanaf Bergen ben je met de auto in ongeveer 2,5 uur bij deze indrukwekkende waterval. De rit zelf is al de moeite waard, met prachtige landschappen en schilderachtige routes die je langs de mooiste plekken van Noorwegen voeren.

2: De bekroonde waterval Langfoss

Tussen Bergen en Stavanger ligt Langfoss. Deze waterval wordt beschouwd als een van de mooiste watervallen van de wereld. Deze majestueuze waterval wordt beschouwd als een van de meest adembenemende ter wereld, en terecht. Gelegen in de Åkrafjord, nabij Haugesund, is Langfoss een waar hoogtepunt van de regio.

De uitdagende wandeling naar de top van de waterval is een ervaring op zich. In ongeveer anderhalf uur klim je naar de top, waar je beloond wordt met een verbluffend uitzicht dat je stoutste verwachtingen overtreft. Het geluid van het neerstortende water en de verfrissende bries zorgen voor een onvergetelijke atmosfeer. De beloning van het bereiken van de top en het aanschouwen van het adembenemende panorama is onbeschrijfelijk. En vergeet vooral je camera niet! Je zult absoluut willen vastleggen wat je ogen zien, want Langfoss biedt een fotogeniek spektakel dat je voor altijd bij zal blijven.

Bewonder de Langfoss van bovenaf | © Magnus Roaldset Furset
Bewonder de Langfoss van bovenaf | © Magnus Roaldset Furset

3: De sprookjesachtige Zeven Zusters (De Syv Søstre)

In het betoverende Geirangerfjord in Noorwegen prijken de Zeven Zusters als een natuurlijk meesterwerk. Deze zeven watervallen, die majestueus in de fjord storten, vormen een van de meest iconische en gefotografeerde taferelen van het land. Met een gemiddelde val van ongeveer 250 meter zijn deze watervallen stuk voor stuk indrukwekkend en laten ze een blijvende indruk achter op iedereen die ze aanschouwt.

Thule Sapling, kinderdrager,, active with kids, bring your life, kind & jugend, thulesapling, thule courier, thule yepp, thule shine, thule stroller, de beste kinderwagen, kinderwagen voor in de stad
We ontdekken graag de natuur in Noorwegen met onze kinderen dichtbij ons met een ruggendrager

Volgens de lokale legende zijn de “Zeven Zusters” ongehuwd gebleven, terwijl aan de overkant van de fjord, bij de waterval bekend als “De Vrijer”, vruchteloze pogingen werden gedaan om hun liefde te winnen. Deze romantische vertelling voegt een extra laag betekenis toe aan dit natuurlijke schouwspel, waardoor het nog intrigerender wordt om te ervaren.

Een bezoek aan de Zeven Zusters is een must tijdens een reis naar Noorwegen, en een fjordcruise vanuit Ålesund biedt de perfecte gelegenheid om deze adembenemende watervallen van dichtbij te bewonderen. Terwijl je over de kalme wateren vaart, omgeven door steile bergwanden en weelderig groen, word je betoverd door de schoonheid van dit natuurlijke wonder. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten en die je zeker op je bucketlist moet zetten tijdens je bezoek aan Noorwegen.

De magische Zeven Zusters | © Fjord Norway / Lars Korvald
De magische Zeven Zusters | © Fjord Norway / Lars Korvald

4: Wandel naar Mardalsfossen

Mardalsfossen, de vierde hoogste waterval ter wereld, is een juweel dat op slechts 3 uur rijden van Ålesund ligt. Gelegen in de serene Eikesdalen-vallei, biedt deze waterval een vrije val die liefhebbers van avontuur en natuur zal aanspreken. Een wandeling naar deze majestueuze waterval is een absolute must voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring in de prachtige Noorse wildernis.

De route naar Mardalsfossen beloont wandelaars met schitterende uitzichten op de omliggende bergen en valleien, terwijl ze geleidelijk aan dichter bij het bulderende geluid van de waterval komen. De beloning aan het einde van de wandeling is niets minder dan spectaculair: een ontmoeting met deze krachtige en imposante waterval, die met al zijn pracht naar beneden stort.

Tijdens de wandeling word je beloond met prachtige uitzichten | © Fjord Norway / Mattias Fredriksson

5: De dubbele charme van Låtefoss

Låtefoss is beroemd om zijn pittoreske ligging onder een kenmerkende stenen brug en bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke watervallen, Skarsfossen en Låtefossen, beide afkomstig uit het Lotevatnet meer. Deze locatie was al in de 19e eeuw een geliefde bestemming voor reizigers en is nog altijd een favoriet voor fotografen en natuurgenieters. Låtefoss is goed bereikbaar, want ligt direct aan de autoweg Riksvei 13. Volg deze weg vanaf Stavanger 3,5 uur noordwaarts en je komt vanzelf langs deze waterval.

De adembenemende Låtefoss | © Visit Hardangerfjord
De adembenemende Låtefoss | © Visit Hardangerfjord

Locaties van de watervallen

Op onderstaande kaart vind je de locaties van de verschillende watervallen.

Kopie van Watervallen in Fjord Noorwegen - Google My Maps

Extra informatie

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar de luchthavens van Ålesund, Bergen en Stavanger in Noorwegen om de watervallen met eigen ogen te kunnen bewonderen. Vanuit daar kun je je gemakkelijk en duurzaam verplaatsen met het openbaar vervoer. Ook kun je kiezen voor een complete reis bij boek.fjordnorway.com waarbij prijs inclusief de overnachtingen en vlucht van KLM is. Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan op de uitgebreide website van Fjord Norway.

Credit Header: © Espen Mills

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief