Delen vinden we super lief

Strijder in de bioscoop

Tijdens de officiële en feestelijke première van de op waarheid geïnspireerde speelfilm Strijder in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam zijn de meningen unaniem; Dit is een film met impact! Een film dat indruk maakt en een must see voor groot én klein.

Strijder

Strijder is het meeslepende verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en sport en is vanaf 21 juli in bioscopen en filmtheaters in heel Nederland te zien.

In Strijder dromen de 12-jarige hartsvrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) ervan om profvoetballer te worden

Trailer

Naast cast en crew liepen er vele bekende gezichten over de rode loper. André Dongelmans, Oussama Ahamoud, Mimoun Ouled Radi en Korneel Evers schoven aan in de rij om via de rode loper het prachtige Carré binnen te wandelen. En voetballers waren er uiteraard ook waaronder Philip Cocu, Cody Gakpo en Tom Beugelsdijk.

Dylan Haegens, Mo Bicep, Chahid Charrak en model Summer de Snoo werden ook gelijk herkent door de aanwezige pers waar we toch maar mooi mee in de zaal zaten. Tsja ook wij hebben onze idolen.

Cast & crew

Hoofdrolspelers Maik Cillekens en Anouar Kasmi maken, net als balkunstenaar Soufiane Touzani (Tiki Taka Touzani & YouTube kanaal TouzaniTV) hun speelfilmdebuut.

Naast hen zien we Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen, Onze Jongens in Miami), Kailani Busker(Alsof ik er niet echt was), Maartje van de Wetering (Flikken Rotterdam) en Walid Benmbarek (Mocro Maffia, De Luizenmoeder) in de belangrijkste rollen.

Het verhaal

Strijder is het op waarheid gebaseerde verhaal van Job Tichelman die het scenario schreef met regisseur Camiel Schouwenaar (Polska Warrior) en hiermee zijn speelfilmdebuut maakt.

In Strijder volgen we de 12-jarige vrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) in hun reis om van hun droom werkelijkheid te maken, namelijk; profvoetballer worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met zijn beste vriend Youssef de Touzani Cup te winnen.

Dylan stort zich vol overgave op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet.

Met skatemeisje Maya, op wie Dylan een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een extra doel: terugkomen in het voetbalteam om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet! Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan? Het verhaal is pakkend en maakt indruk

Credits

Lengte: 90 min. | Genre: familiefilm |Regie: Camiel Schouwenaar | Camera: Marc de Meijer |Scenario: Job Tichelman, Camiel Schouwenaar | Producent: Reinier Selen | Creative Producer: Jelle Nesna | Coproducent: Marcel Lenz (Ostlicht Filmproduktion GmbH) | Productie: Rinkel Film | Distributie: In the Air

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief