Delen vinden we super lief

In de prachtige Stadsgehoorzaal Orangerie vond het derde Nationale Speelgoed Gala plaats, waar de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn uitgereikt. Ruim 15.000 stemmers brachten 120.000 stemmen uit en kozen zo in 17 categorieën hun favoriete speelgoed of spel. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2023’ dragen, naast hun eerder verdiende vakjury prijs ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023’. Met dit keurmerk herkennen consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed. Ook werd bekend welke basisschool de winnaar is van de ontwerpwedstrijd Kinderboekenspel.

Feestelijke avond

Vanavond kwam de Nederlandse speelgoedindustrie bij elkaar voor een feestelijke avond waar, naast de uitreiking van de publieksprijzen, het belang van Goed Speelgoed centraal stond. De industrie zet zich in voor speelgoed dat:

* Veilig en getest is en daarmee voldoet aan alle wetgeving.

* Origineel en geen namaak is, en door de aanbieder op een eerlijke manier wordt verkocht.

* Kwalitatief en optimaal speelplezier biedt. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.

* Zo duurzaam mogelijk is.

* Inclusief is. Goed speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!

Daarnaast werd de winnaar gekozen van de ontwerpwedstrijd Kinderboekenspel. Uit ruim 100 inzendingen van basisscholen uit het gehele land werd het spel, gebaseerd op het kinderboek Gozert en ontworpen door basisschool Onder de Bogen, verkozen tot winnaar. Dit spel zal daadwerkelijk geproduceerd wordendat voor kinderen toch wel een grote droom moet zijn die uitkomt.

Het hoogtepunt van de avond was uiteraard de uitreiking van de Gouden Publieksprijzen. De afgelopen weken heeft het publiek gestemd op hun favoriet en je voelde de spanning in de zaal bij alle speelgoemerken. Want wie zou er met de prijs vandoor gaan?

Winnaars Gouden Publieksprijzen:

Over de verkiezing

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. Een heel belangrijk speerpunt van de verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod.

Een deskundige vakjury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, test speelgoed, spellen en puzzels en beoordeelt deze op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. In 17 categorieën kiezen zij drie winnaars. Vervolgens bepaalt het publiek door te stemmen op deze winnaars wie de Gouden Publieksprijzen verdient. N unog een keuze maken voor mijn kdineren tussen lego, MGA lol

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief