Delen vinden we super lief

Maak kans op een te gekke Stokke Nederland stroller door jouw #hotspot met de hashtag: ‪#‎StokkeOnTheGo te delen. Wie wil daar nu niet mee shinen? 
Hoe vaak ben ik wel niet inspiratieloos om te bedenken waar we naar toe gaan met de kleintjes. Onder de hasthag #‎StokkeOnTheGo vindt je vele tips en tricks van mama’s & bloggend Nederland. Nu heb ik een lijst met te gekke ideeën voorbij zien komen. Familie Olivette wil daar graag haar steentje aan bijdragen. We hebben helaas geen Stokke in ons bezit maar delen graag onze favoriete plekjes. Wij wonen in de randgemeente van Amsterdam (Diemen) en alle openbaar vervoer mogelijkheden liggen naast de deur. In no-time zijn we in de grote stad waar we dan ook vaak te vinden zijn. Een aantal leuke uitjes en Hotspots:

IMG_6377Artis
Atis” zoals mijn kindjes het uitspreken is de all-time “favorite”. En vele moeders met mij, want we zijn ‘moeders-united’ op woensdag middag. We hebben een jaarabonnement waardoor we hier regelmatig te vinden zijn voor een snelle wandeling, een uurtje in de speeltuin of haaien kijken bij het Aquarium. Mijn 2 jarige zoontje weet de weg zelfs beter dan ik zelf. Kids happy, mama happy. Met een Artis-lidmaatschap kun je het hele jaar onbeperkt naar Artis.

De geitenboerderij in het Amsterdamse bos
De Geitenboerderij ligt midden in het Amsterdamse Bos en is een fantastische plek. Zomers zijn er veel zit-gelegenheden waar je zelf kunt relaxen en je kindje in de speeltuin kan spelen. Er lopen geiten kippen, koeien en ook paarden rond. De varkens zijn onze favoriet. Olivier vindt het maar wat grappig als hij aan het rollen is door de modder. Je kunt ook in de stallen rondlopen tussen de geiten door. Voor 1€ kun je flesjes melk kopen om de kleine lammetjes te voeden. Je kunt er ook je kinderfeestje organiseren (dat bij ons aankomend jaar in de planning staat). De workshop zelf kaas maken staat nog op mijn verlanglijstje. Ook is een moestuin waar biologische groenten en kruiden verbouwd worden voor de boerderijwinkel. Er kunnen ook veel BN’ers worden gespot. En als je dan toch in het Amsterdamse bos rondstruint….

Boskabouterpadgeeitenbeorderij
De website geeft aan dat het geschikt is voor kids van 3-6 jaar, Met een jochie van 2,5 en een dochter van 1,5 is het Boskabouterpad wellicht nog iets te vroeg, maar dat laat ons niet weerhouden. Je kunt de route gratis lopen, maar de speurtocht voor €1,50 met aanwijzingen is een echte aanrader. Voor €7,50 meer ontvang je het kaboutertasje met kaboutermuts, loeppotje en opdrachten. Ze lopen er als ware kabouters bij. Ik ben niet heel dol op lange boswandelingen, geef mij maar de  stad. Van de aangegeven tijd van circa 30 minuten werd ik wel blij. De kaart geeft goede aanwijzingen en opdrachten dat het extra leuk maakt voor de kleintjes. Het is een aanrader. Er werd  naarstig gezocht of er kabouters gevonden zouden worden. Hun huisje was er wel, maar er deed niemand open. Elk seizoen zijn er andere opdrachten waardoor je er vaker terecht kunt. Naar ons idee een leuk uitje

Meer informatie :Openingstijden: 10.00 en 17.00 uur. Di-Zondag, Locatie: De Boswinkel, Bosbaanweg 5, (020) 54 56 100.
Kosten Speurtocht €1,50 (ook Engelse versie) / Boskaboutertasje €7,50 (incl. kaboutermuts, loeppotje en opdrachten

Jeugdland in Amsterdam Oost
Hier kunnen kinderen avontuurlijk en vrij spelen in de natuur. Een leuke locatie aan de rand van het Flevopark.IMG_5632Kinderen kunnen er hutten bouwen, Spelen met speeltoestellen en kabelbaan en in de zomer zijn er kano’s en zeilbotenIn de Kinderboerderij kunnen de dieren gevoerd worden en bij slecht weer kun je er tafeltennissen, tekenen, tafelvoetballen of spelletjes spelen. Op de website is meer informatie te vinden. Ze organiseren er volop workshops en leuke activiteiten. Het is geen doorgewinterde horecalocatie, maar ze zijn er ongeloveijk behulpzaam en vriendelijk.

Facebook staat vol leuke foto’s en voorbeelden van Jeugland / Maakland op de
Valentijnkade 131,  in Amsterdam info@maakland.nl

Waar ga jij heen met je kleintje(s) op je vrije dag? Deel deze hotspot om ons én mede-mama’s te inspireren. En extra leuk, deel je favoriete plek met ‪#‎StokkeOnTheGo en maak kans op een Stokke Stroller Kinderwagen van Stokke Nederland Wij zijn verliefd nu alleen nog even sparen zodat ik straks ook de blits kan maken.


Delen vinden we super lief