Delen vinden we super lief

De langverwachte première van “Vos en Haas Redden het Bos” in Berlijn heeft de harten van kijkers over de hele wereld veroverd en is vanaf 24 april dan ook eindelijk in de Nederlandse bioscoop te bekijken! De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, waar het geliefde verhaal van Vos en Haas tot leven komt op het witte doek. De makers van het geliefde Knor komt hiermee opnieuw met de hand gemaakte animatiefilm waar de stemmen van Ilse Warringa, Remko Vrijdag, Sigrid ten Napel en Alex Klaasen alles extra cachet geeft.

Een Tijdloos Verhaal

Het verhaal van Vos en Haas, geschreven door Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing, is een tijdloos verhaal dat generaties lang lezers heeft geboeid. De film behoudt de essentie van het originele verhaal en weeft het in een prachtig visueel spektakel dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren. Het brengt de vriendschap tussen de sluwe Vos en de zachtaardige Haas tot leven, terwijl ze samen het bos proberen te redden van een dreigende ramp. Vos en Haas redden het bos ging in wereldpremière op het Filmfestival Berlijn waar het net als Knor destijds laaiend enthousiast werd ontvangen.

Verbluffende Animatie

Een van de opvallende kenmerken van “Vos en Haas Redden het Bos” is de animatie die het verhaal tot leven brengt. Elk personage is met zorg geanimeerd en is aandoenlijk en heeft persoonlijkheid. Van de slimme glimlach van Vos tot de vriendelijke blik van Haas, de animatie vangt perfect de essentie van de personages zoals beschreven in het boek.

Educatieve Waarde

Ook worden er belangrijke educatieve thema’s belicht zoals milieubehoud en samenwerking. Door de avonturen van Vos en Haas te volgen, leren jonge kijkers het belang van het beschermen van de natuur en het samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. De boodschap van “Vos en Haas Redden het Bos” is dan ook wel universeel en relevant voor alle leeftijden. Het herinnert ons eraan dat we allemaal een rol te spelen hebben in het behoud van onze planeet en dat samenwerking en vriendschap krachtige hulpmiddelen zijn om uitdagingen te overwinnen.

Conclusie

“Vos en Haas Redden het Bos” is een prachtige film die zowel jong als oud zal betoveren. Met zijn tijdloze verhaal, verbluffende animatie, educatieve waarde en universele boodschap, laat deze film een blijvende indruk achter op het publiek. Het is een absolute must-see voor iedereen die houdt van een hartverwarmend avontuur in het bos.

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief