Delen vinden we super lief

Charlize Theron als MI6 agent zien shinen bij een  IMAX vertoning van ATOMIC BLONDE in Pathé Arena te Amsterdam. Daar zeg ik geen NEE op en nam mijn man onder mijn arm mee voor een heuse date-night. Daarnaast neemt hij de camera honneurs waar om voor jullie een leuke foto-impressie te kunnen maken. Omringd door vele film liefhebbers en BN’ers baanden wij ons over de rode loper. Hopelijk heeft Kay geen spijt, want ik heb hem zover gekregen een pruik op te zetten, muhaha… Charlize here we come….

Fight like a girl

atomic blonde pathe cinema imax amsterdam premiere

Als fanatiek wanna-be kickbokser (bak er overigens weinig van) ben ik wel in voor een vrouw die van wanten weet. De recensies van overzee zijn laaiend enthousiast en vol verwachting gingen we naar de bios voor de Nederlandse première. De filmtrailer was dermate spannend opgebouwd dat ik met hoge verwachting richting Bioscoop ging.  Het is lang geleden dat we met zijn tweetjes op pad zijn gegaan. Mijn dank aan zuslief Jacqueline. Zij zorgde voor de drie Daltons die rond dit tijdstip wel uitbundig zullen zijn. Maar daar hebben we haar niets over verteld ;-D Ervaren is het beste haha…. We wisten dan ook niet hoe snel we richting de arena boulevard moesten afreizen.

Charlize Theron

Charlize Theron, een van mijn favoriete filmsterren, was recent aanwezig bij een Q&A en een speciale vertoning van ATOMIC BLONDE tijdens Comic-Con in San Diego. Tijdens dit live interview met Entertainment Weekly werd mijn interesse al gewekt. Dit gaat een toffe actie- film worden.  Charlize heeft veel films op haar naam staan, zowel toppers en floppers. Maar in een soortgelijke rol als in atomic blonde hebben we haar nooit eerder gezien. Ze speelt de rol van een MI6 agente die haar tegenstanders weet te verslaan met brute mI6 talenten. Wat kan zij vechten, man, man. Er zit zeer veel geweld in de film en is een actiethriller. Zeker niet geschikt voor kinderen al is het alleen al om de leuke seksscène die er heet aan toe gaat. De mannen in de zaal gingen gelijk rechtop zitten toen ze twee vrouwen te keer zagen gaan.

atomic blonde, blond, charlize theron, film
blonde, atomic, blonde, pathe cinema imax amsterdam premiere , atomic blonde, blond, charlize theron, film

Work, work, work

De scenes zijn leuk doordacht, de muziek tof, de beelden kunstig en elke keer verbaasde mij hoe krachtig en sterk Charlize van het scherm afspat. Wat zal ze hier hard voor moeten hebben getraind. De bewegingen, koprollen en boksbewegingen doe ik haar echt niet na, damn!  Het is de 2e girlpower film van dit jaar, want ook Wonderwoman draait nog in de bioscoop. Kom maar op met die vrouwelijk hoofdrolspeelsters. Lets’s kick some ass!  Er is nog geen sequel gepland van deze film, maar als het hoge ogen gaat scoren kijk ik niet verbaast op als er een lange reeks zal gaan volgen.

Het verhaal

ATOMIC BLONDE heeft een James-bond achtige verhaal lijn, vandoor ook wel Charlize haar bijnaam; James Blonde. We begeven ons in het instabiele en onrustige Berlijn van 1989 waar de muziek voor de extra ‘dutise’sfeer zorgt. Hier volgen we MI6 agente Lorraine Broughton  (Charlize Theron) het kroonjuweel onder de Britse geheim agenten in dienst van Hare Majesteit. Vanwege de dreigende revolutie die er in Duitsland gaande is, hangt er een gespannen en mysterieuze sfeer. Het is een stad vol verraderlijke dubbelspionnen dat gevaarlijke en heldhaftige situaties met zich meebrengt. Er worden heel veel rake klappen uitgedeeld

Harde klappen

Lorraine is een aantrekkelijke, sensuele superspion en is bereid alles te gebruiken om deze onmogelijke missie te overleven. Zelfs als ze informatie kan verkrijgen door te flirten met potentiële bronnen. In haar eentje reist ze naar Berlijn, waar ze een zeer belangrijk dossier op moet halen. Een dossier met namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. Die lijst moet en zal ze terug zien te krijgen om zowel zichzelf als vele geheime diensten te beschermen. Ze krijgt hierbij hulp van de lokale bureauchef David Percival (James McAvoy) om met zijn hulp te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel. Het is een spy-thriller waarbij ze als MI6 agente veel klappen krijgt te verduren. Zelfs in real-life heeft ze zichzelf vele malen moeten opkalefateren. Ze is weggelegd voor deze rol en ik ben diep onder de indruk van haar acteertalent en fysieke kunsten.

CHARLIZE THERON ATOMIC BLONDE

Fotoimpressie

We hebben ons zeer vermaakt en geven je met plezier een blik achter de schermen. Als meisje die opgroeide in de jaren tachtig was de muziek ook helemaal the bomb. Duitse hits als ’99 Luftballons’ en ‘After the Fire’ van Der Commissar brachten je voor heel even terug in de tijd.  Als je van een beetje spanning en actie houdt en die man naast je op bank wil je ook een plezier doen met een hoofdrolspeelster als Charlize, dan raad ik deze film zeker aan.

Bad-ass als Charlize

Extra info voor de die-hard fans

De actiethriller Atomic Blonde is een mix van strakke actie en sensuele spanning. Het is gebaseerd op de comic van Oni Press-graphic novel serie “The Coldest City,” van Antony Johnston & illustrator Sam Hart. Het scenario is geschreven door door Kurt Johnstad ook wel bekend van de 300 films.

De regie lag in handen van David Leitch en heeft een indrukwekkende cast neer weten te zetten met Charlize Theron las impressive hoofdrolspeelster. Hij heeft eerder gewerkt aan de film John wick met keanu Reeves waar je de styl van de film een beetje terug kunt vinden; kleurrijk, neon-achtige scenes en keiharde actie; bamn

Naast Charlize schitterden de volgende acteurs op het scherm:

  • John Goodman (Kong: Skull Island),
  • Til Schweiger (Inglourious Basterds),
  • Eddie Marsan (Ray Donovan),
  • Sofia Boutella (The Mummy, Kingsman: The Secret Service) &
  • Toby Jones (Captain America: The Winter Soldier)

Official Trailler Universal pictures

Release

10 augustus draait ATOMIC BLONDE in de bioscoop. Wij zagen de film in het IMAX theater dat een extra spannende omgeving met zich meebrengt. De geluiden komen dan echt overal vandaan. De film is ook te volgen op facebook en heeft een eigen website. Laat je het ons weten als je bent gaan kijken. Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als wij dat waren! Het is heel wat anders dan bijvoorbeeld de film paris can wait, dat ook een aanrader is, of de verschrikkelijke ikke 3 die je ook echt gezien moet hebben.  Voor elk wat wils natuurlijk! In ieder geval veel kijkplezier. De bioscoop is altijd een goed idee. En ik ga nu weer extra mijn best doen tijdens de kickboks lessen, ik wil natuurlijk niet onderdoen aan Charlize ;-D

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief