Delen vinden we super lief

Elk jaar staat 8 maart in het teken van internationale vrouwendag. Een belangrijk moment om te laten zien dat vrouwen prima hun mannetje kunnen staan. Ik doe er graag aan mee om aandacht te geven aan dit belangrijke thema! De mimosa is ingeslagen…

#WEGOTTHIS18weekoverzicht

De internationale humanitaire organisatie CARE zet zich in voor gelijkheid, kansen en ontplooiing van vrouwen. Afgelopen jaar was dan ook een uitdaging en enorm belangrijk. In het jaar 2017 hebben meer vrouwen dan ooit van zich laten horen. De #metoo beweging is je ongetwijfeld niet ontgaan.

Lange weg te gaan

Omdat er nog een lange weg te gaan is, grijpt Care de internationale Vrouwendag aan om vrouwen over de hele wereld te stimuleren zich uit te spreken. Ze roepen daarom op om op 8 maart te laten horen waar je trots op bent onder de noemer #wegotthis18. Daar doen we graag aan mee. Vooral omdat ik veel heb om trots op te zijn. Ook een aantal dingen die nog op mijn wishlist & bucketlijst staan, maar dat daargelaten! En wist je dat mimosa de bloem van de vrouw is?

Mimosa 

Valk Hotel Apeldoorn vrouwendag

De mimosa plant (Kruidje-roer-mij-niet) is het symbool geworden van de vrouw. Internationaal wordt deze plant ingezet op vrouwendag. Mimosa is een gele bloem uit de vlinderbloemenfamilie en groeit in Italië spontaan rond 8 maart en staat dan in bloei. Vandaar de link met vrouwendag. Op internationale vrouwendag geven mannen deze bloem aan hun vrouwen en moeders. Onderling geven vrouwen het aan elkaar en spreken dan een gelukswens uit. Een moi initiatief dat we in Nederland niet zoveel zien.

Samen zijn op vrouwendag

Internationale vrouwendag wordt tegenwoordig ingezet om weer eens samen te komen met vriendinnen of vrouwelijke collega’s. Bars en restaurants zijn tijdens dit evenement internationaal het domein van de vrouw. Ik zag in Zwitserland dat er speciale menu’s aangeboden werden en de bloemen in overvloed aanwezig waren. Veel mannen laten zich daar niet door afschrikken en zien deze dag als hét moment om een vrouw te versieren en behagen. Nice! Ook de lokale italiaan zet zijn vrouwelijke ondernemers in het zonnetje. LoveIt!

Happy woman’s day! First our queen Tamara!#margherita_tutta_lavita #realitalianpizza #womansday

Een bericht gedeeld door Margherita tutta la vita (@margherita_tutta_lavita) op

Meedoen internationale Vrouwendagzwarte hakken esprit collectie

Waar ben jij trots op? Laat het ook zien met een PostIt en deel dit op sociaal media! Mijn grote trots is mijn gezin, maar dat telt niet. Het gaat om iets wat jij als vrouw, als individu hebt weten te bereiken. Mijn grootste valkuil is bijvoorbeeld “Nee’ leren zeggen. Of wat dacht je van salarisverhoging durven vragen? Mijn trots vindt je terug op mijn social media kanalen onder de hashtags #wegotthis18 en #carenederland. maar ik zal een tipje van de sluier oplichten: Ik ben er trots op dat ik verschil maak met de dingen die ik doe. Voor een ander, maar ook voor mijzelf!

Girls United tijdens deze vrouwendag

Over de hele wereld doen vrouwen mee aan de internationale Vrouwendag. Spreek jij je ook uit? En waar ben jij trots op?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief