Delen vinden we super lief

Voor een veelzijdige zonvakantie is de Turkse Rivièra de perfecte plek. Met bijna het hele jaar door zon is de adembenemende kust van Turkije een van de meest populaire én gastvrije bestemmingen voor een vakantie met het gezin. Door de prachtige kustlijnen die van de Middellandse Zee tot de Egeïsche Zee lopen, en de culturele schatten uit de Oudheid, biedt Turkije een perfecte mix tussen zonnebaden en cultuursnuiven. 

De Turkse Rivièra biedt comfortabele en vooral gezinsvriendelijke hotels aan, stranden die geschikt zijn voor watersporten, diverse culinaire hoogstandjes en een gunstige ligging ten opzichte van de historische steden aan de kust van de Egeïsche en Middellandse Zee. Deze veelzijdige vakantiebestemming is ideaal om te zonnebaden en te zwemmen bij de stranden met een Blauwe Vlag, ruïnes en musea te bezoeken en natuurlijk om te genieten van de lokale delicatessen uit de Turkse mediterrane keuken.

1. Het juweel van de Turkse Rivièra

Antalya staat ook wel bekend als het hart van de Turkse Rivièra. Het is een van de populairste bestemmingen in Turkije voor gezinsvakanties en biedt een overvloed aan luxe hotels met een breed scala aan voorzieningen voor het hele gezin. Zo ontspan je op een van de witte zandstranden, terwijl de kinderen van de glijbanen suizen. De hele dag door geniet je van de heerlijke smaken van de mediterrane keuken. Naast de belevenissen in het hotel, kan je ook een bezoek brengen aan een van de unieke themaparken van de stad. Hier creëer je herinneringen voor het leven.

Naast zon, zee en strand wordt Antalya ook gekenmerkt door haar fascinerende geschiedenis. De regio biedt een overvloed aan indrukwekkende monumenten. Zo heeft Kaleiçi, de ‘oude stad’ van Antalya, artefacten uit verschillende perioden, van het Romeinse tot het Ottomaanse Rijk. Daarnaast zijn Patara, Perge, Phaselis, Termessos, Aspendos, Side, Olympos en Myra slechts een paar van de belangrijke oude steden die de rijke geschiedenis van Antalya belichten. Sommige van deze oude schatten zijn ook toegankelijk via prachtige wandelpaden en geopend om te bezoeken in de koelere avonduren.

2. De mooiste wandelroutes

Voor het maken van indrukwekkende wandelingen ben je in Antalya ook aan het goede adres. Zo is de ‘Lycian Way’ de eerste langeafstandsroute van Turkije. Of bewandel de St. Paul’s Way. Dit is een 500 kilometer lange route, geïnspireerd op de eerste reis van apostel Paulus. Tijdens een korte of langere wandeling samen met het gezin geniet je van adembenemende uitzichten over prachtige baaien, weelderige bossen en historische ruïnes.

3. Plezier voor het hele gezin

Andere gezinsvriendelijke activiteiten in Antalya zijn watersporten zoals duiken. Kaş ligt verscholen in de Middellandse Zee en wordt zelfs beschouwd als een van de tien beste duikbestemmingen ter wereld.  Het gebied kent vele grotten en riffen, waar je onder andere roggen en karetschildpadden kunt spotten. Belek is een populaire uitvalsbasis als golfbestemming. Je vindt hier golfbanen van wereldklasse. De canyons, nationale parken en grotten van Antalya zijn allemaal unieke natuurwonderen. Zo behoren de grotten Karain en Damlataş, evenals de Köprülü-kloof, tot de vele bezienswaardigheden in het gebied voor gezinnen. Antalya staat ook bekend om zijn pretparken, die een dag vol plezier garanderen voor gezinnen met kinderen.

4. De adembenemende routes van de Egeïsche Zee tot de Middellandse Zee

De regio Muğla, dat de Egeïsche zee en de Middellandse Zee met zijn ongerepte baaien verbindt, is ook een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Dankzij de natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en de resorts in de omgeving van Bodrum tot Fethiye, is het voor veel gezinnen hun favoriete bestemming. De steden in de Turkse provincie Muğla staan bekend om de stranden met een Blauwe Vlag. Zo is Bodrum een populaire bestemming aan de Egeïsche kust voor zowel zonaanbidders als echte geschiedenisliefhebbers. Bezoek Bodrum castle, of ook wel: De Petrusburcht. Het is een versterkte burcht op een schiereiland voor de haven van de Turkse stad Bodrum, waar nu het Bodrum Underwater Museum is gevestigd. 

Bodrum is goed gelegen voor watersporten en is ook een startpunt voor de beroemde ‘blue cruises’, die haar naam heeft te danken aan de prachtige, intens blauwe baaien die de cruiseboten doorkruisen. Daarnaast vind je in Bodrum verschillende restaurants met een of meerdere Michelinsterren die de beste Turkse en internationale gerechten serveren.

5. Gezinsvriendelijke activiteiten in Fethiye

Fethiye is de thuisbasis van Ölüdeniz, een internationaal bekend strand, maar ook van de Vlindervallei, een leefgebied voor meer dan 80 vlindersoorten, en de prachtige Kabak-baai. Gezinsvriendelijke activiteiten in Fethiye bestaan onder meer uit een bezoek aan de Saklıkent-kloof en Köyceğiz. Deze cittaslow-stad, een stad dat o.a. goed scoort op het gebied van gastvrijheid, milieu en cultuurhistorie, is gelegen op de route tussen Marmaris en Fethiye. Hier kan je Caretta-schildpadden spotten. Ook Babadağ bevindt zich in Fethiye, een van de meest bekende paraglidingcentra in Turkije.

Een zonvakantie naar de Turkse Riviera is dus niet alleen een heerlijke bestemming voor een strandvakantie, maar ook voor een flinke dosis cultuur en ontspanning ben je hier aan het juiste adres. 

Bezoek www.goturkiye.nl/ voor meer informatie over Turkije en deze gezinsvriendelijke activiteiten.

Over Türkiye 


Gelegen in het Middellandse Zeegebied en met de beroemde Bosporus als verbinding tussen het Aziatische en Europese continent, is Türkiye een unieke bestemming en een hub voor culturele interactie. Voeg daarbij de verschillende klimaten, de natuur en de gastronomie die is beïnvloed door de diversiteit van vele beschavingen door de eeuwen heen. Gelegen op het kruispunt van culturen, heeft Türkiye een kenmerkende kunst- en modecultuur, een synthese tussen tradities en modernisme. De zeer dynamische shopping- en entertainmentgelegenheden trekken bezoekers van overal ter wereld en dat begrijpen we absoluut.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief