Delen vinden we super lief

Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen veilig en comfortabel opgroeien in huis. Maar dat betekent niet dat je stijlvolle interieur daarvoor opgeofferd hoeft te worden. Met een paar slimme aanpassingen kan je je interieur kindvriendelijk maken zonder in te leveren op stijl. We hebben onze eigen ervaringen op een rijtje gezet en delen met plezier onze persoonlijke tips.

kindvriendelijk interieur, spelen, speelgoed, woonkamer, huis

1. Creëer een veilige speelzone

Kinderen willen spelen en ontdekken, maar dat betekent niet dat je hele huis een speelparadijs moet worden. Door een specifieke zone in te richten waar je kinderen veilig kunnen spelen, kan je je interieur kindvriendelijk maken, zonder de rest van je huis aan te passen. Kies bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer waar je een speelhoekje maakt met een kleed en wat speelgoed.

Zo hebben je kinderen een eigen plekje om te spelen en blijft de rest van je huis netjes en opgeruimd. Dat neemt niet weg dat kinderen soms het hele huis overnemen, een tent van de bank bouwen en dat je s’avonds alle speelgoed weer bij elkaar mag rapen… been there, done that

Onze woonkamer wordt veelal voergneomen door kleurrijk speelgoed terwijl het interieur toch meer bohemian is.

2. Kies voor kindvriendelijke materialen

Kies voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en tegen een stootje kunnen. Leren stoelen en banken zijn bijvoorbeeld heel praktisch en kunnen tegen een stootje. Ook kunststof meubels zijn een goede keuze omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast zijn wasbare kussens en kleden ook een goede keuze. Zo kan je kinderen knoeien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vlekken. Dat neemt neit weg, dat het oog ook wat wil, ik kies wel voor praktisch, comfortabel én mooi!

3. Gebruik patronen

Kinderen zijn dol op kleur en patronen. Kies daarom voor vrolijke patronen en prints om de ruimte wat speelser te maken. Je kan bijvoorbeeld een accentmuur schilderen of een mooi behang met een patroon gebruiken. Op de kinderkamer van mijn dochter hebben we bijvoorbeeld een vrolijke muurschildering gemaakt waar ze nog steeds dolblij mee is. We zijn nog wel op zoek naar de jusite raamdecoratie, maar dat komt in een later stadium.

4. Maak opbergen leuk

Kinderen hebben veel spullen en het kan een uitdaging zijn om alles op te bergen zonder dat het een rommelige bende wordt. Maak opbergen leuk door opbergdozen te gebruiken in vrolijke kleuren en met leuke prints. Zo wordt opruimen een feestje voor je kinderen. Ook kan je open planken gebruiken om spullen op te bergen zodat je kinderen gemakkelijk bij hun spullen kunnen.

5. Maak gebruik van veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen. Het glas is gehard en kan niet zomaar breken. Zo kan je je kinderen gerust laten spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over glasscherven.

6. Gebruik van kleur

Kleur is ook een belangrijk aspect bij het creëren van een kindvriendelijk interieur. Felle kleuren kunnen een kinderkamer tot leven brengen en zorgen voor een speelse sfeer. Maar ook in andere ruimtes kunnen kleuren bijdragen aan een kindvriendelijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde muur in de woonkamer of kleurrijke kussens op de bank. Het is belangrijk om hierbij wel te letten op de kleuren die je kiest. Felle kleuren kunnen namelijk overstimulerend werken voor kinderen, terwijl rustige kleuren juist weer een kalmerend effect hebben.

Heerlijk over the top behang gespot in een hotel in Houten

7. Belangrijk

Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten dat een kindvriendelijk interieur niet alleen draait om de juiste meubels en accessoires, maar ook om veiligheid. Zorg ervoor dat stopcontacten zijn afgedekt, losliggende snoeren zijn weggewerkt en dat er geen scherpe hoeken of randen zijn waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Het is ook belangrijk om bij het kiezen van accessoires rekening te houden met de leeftijd van je kinderen. Zo kunnen kleine kinderen bijvoorbeeld beter niet spelen met kleine voorwerpen die ze kunnen inslikken.

Tot slot

Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het creëren van een kindvriendelijk interieur. Met de juiste keuzes op het gebied van meubels, accessoires, kleuren en veiligheid kun je ervoor zorgen dat je huis een fijne en veilige plek is voor jou en je kinderen. Veel succes en vooral veel plezier met het inrichten van je huis! En mocht je er zelf niet uitkomen, kies dan voor interieur advies van decorette.nl Dit hebben we zelf ook gedaan en zijn daar zeer tevreden over. Ons volgende project is de keuken make-over… waar we snel meer over delen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief