Delen vinden we super lief

Fauteuils heb je in alle uitvoeringen en maten, van grote niet te verplaatsen kolossen die de kamer ‘overrulen’ die veel comfort bieden, tot kleurrijke elegante accent stoelen die stijl toevoegen aan het interieur. Ook bij het online winkelen is het net zo belangrijk om al een idee voor ogen te hebben hoe deze een invulling zou moeten geven aan de rest van het meubilair. Voor bij ons thuis wilde ik dolgraag een Classy, kindvriendelijke, lekker zittende fauteuil! Ik had mijn oog al een tijdje laten vallen op mijn ideale fauteuil en heb het gewoon direct besteld toen ik een meevallertje had!

Het geheim van de fauteuil!

Na een uitgebreide research kwam ik tot een spectaculaire constatering dat een fauteuil een stoel is met armleuningen. Het is een overkoepelende term voor stoelen met armleuningen. Op de webshop van Houss kon ik mijn hart ophalen. De keuze viel op een stijlvolle woonkamerstoel en ook werd mijn verlanglijstje aangevuld met nieuwe eetkamerstoelen!

Een ‘Fauteuil’ is eigenlijk een Franse benaming voor leun- of luie stoel. Geinig om te weten, vooral omdat onze favoriete ‘fauteuil’ daarmee stoel moet worden genoemd! Een ligstoel, bureaustoel met armleuningen, een eetkamerstoel met armleuningen, allemaal vallen ze onder dezelfde benaming. Omdat de benaming zo’n amorfe term is, is het altijd goed je ogen de kost te geven bij welke webshop dan ook. Nadat we de bestelling geplaatst hadden en we de stoel een ereplek gaven midden in de woonkamer, werd het al snel de favoriete stoel van ons zoontje, kat en man des huizes. Pech voor mama, hij is inmiddels opgeëist! Mooi excuus voor mama om eigen favoriete stoelen bij te bestellen!

Meubels versus kinderen

Een tip bij het bestellen van een fauteuil, is om altijd goed in de beschrijving de afmetingen te bekijken. Je komt dan later niet voor een verrassing te staan. Weet je eenmaal waar de stoel komt te staan, dan is de volgende stap om de inrichting van het overige meubilair te overwegen om van plek te veranderen. Omdat veel van deze stoelen grote in het oog springende objecten zijn, wil je geen miskoop doen en er één te kopen die niet bij de stijl van je kamer past. Ik ben helemaal happy met mijn tafel die ik mezelf deze zomer gunde! De stoel past er helemaal bij! Beetje bij beetje krijgt onze woonkamer de gewenste make-over! Onze woonkamer is niet heel groot, maar het is een hele goede match!

De koningszetel

Een bank en fijne relax stoel in de huiskamer staat bij ons centraal en volgens mij in het leven van elk gezin. Het is een plek om samen te vertoeven, samen een dutje doen, voor te lezen, samen op te klimmen, tv kijken, knutselen; daarbij zijn smetteloze meubels eigenlijk niet compatibel met het gezinsleven. Maar dat betekent niet dat binnen een afzienbare tijd je favoriete, relax-fauteuil verandert in een springkussen besmeurd met vingerverf en voedselvlekken. Het beste is om te kiezen voor een stoel die wat meer gezinsvriendelijk is. Natuurlijk heb je een esthetische voorkeur en wil je een lekkere leunstoel die bij je interieur past, maar bedenk wel; ‘kinderen zijn een zegen des heren, maar zij houden de noppen van de kleren’.

Een stoel bekleed met leer is sterk en makkelijk schoon te maken. Wordt er gemorst, dan kun kun je het gewoon schoonvegen en de vlek is weg. Maar daarentegen is leer wel weer gevoeliger voor krassen. Bijvoorbeeld spijkerbroeken en speelgoed kunnen gemakkelijk lederen bekleding beschadigen en daar valt weinig aan te doen.

Heb je daarbij nog eens huisdieren, vooral katten willen nog wel eens graag hun nagels ergens in zetten om zo hun handtekening achter te laten. Wel moet je er erg in hebben als er op leer gemorst wordt, dat je er vlug bij moet zijn om het weg te halen, want zodra de vlek erin trekt het een hoop werk wordt om hem weg te krijgen.

Leer is sterk en ook bewerkelijk

Vooral wit leer is bijzonder bewerkelijk en gevoelig voor vlekken. Zeker bij dagelijks gebruikt bij kleding van spijkerstof, of mensen die nogal een vettige huid hebben. Een lekkere luie stoel met leren bekleding ziet er fantastisch uit, maar menigeen klaagt over de obsessie die ze naderhand met leer-reiniger producten hebben. Leer is sterk en onder het juiste gebruik kan het lang meegaan en waarschijnlijk wel het meest ideale voor een gezin met kinderen.

Wil je een goedkoop alternatief dan kun je kunstleer nemen, tegenwoordig zijn er veel verschillende kunststoffen wat gebruikt wordt als bekleding voor meubels. Verkrijgbaar in vele kleuren, maar meestal minder comfortabel, omdat kunststof zweet als je er op zit en het wil na verloop van tijd gaan barsten. Onze fauteuil is van zachte stof die makkelijk te reinigen is. Wel heb ik de kinderen gesmeekt om stiften, pennen en vieze handjes bij de stoel weg te houden. Door er onze werktassen op te leggen en een zitzak beschermen we de stoel en in de avonduren is hij van ons!

Kindvriendelijke materialen

Het kiezen voor een relax-stoel die met stof bekleed is, is misschien wel de minst denkbare keuze als je kinderen hebt. Ze zijn over het algemeen niet makkelijk schoon te maken, huishoudelijke meubelreinigers hebben de neiging vrij beperkt in het reinigen te zijn. Zelfs professionele reinigers hebben moeite om vervelende vlekken te verwijderen. Maar als stof je voorkeur heeft, neem dan net als bij kleding donkere kleuren en patronen. Dit werkt uitstekend om onvermijdelijk knoeien en morsen te verdoezelen. Op de webshop kun je alle kanten op! Ook twijfelde ik bij rotan aangezien die helemaal kindvriendelijk is! Het is toch de Camel-kleurige stoel geworden!

Welke stof je ook kiest, een aanrader is om te kiezen voor afneembare hoezen. Zodat, ze in het ergste geval professioneel gereinigd of vervangen kunnen worden. Dat hebben we wel gedaan bij de keuze van banken. Hoe vaak deze wel niet zijn omgebouwd tot hutten!

Tot slot

We hebben een kindvriendelijk interieur met enkele eye catchers, waar de stoel er eentje van is! Beetje bij beetje wordt het een woonkamer naar mijn hart! Als je zelf ook op zoek bent naar accessoires en inspiratie is de online shop Houss.nl zeker het bezoeken waard! Alles voor in huis kun je hier bestellen. Je vind er toffe meubels van de meest trendy woonmerken die tijdloos zijn en verschillende woonstijlen vertegenwoordigd.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief