Delen vinden we super lief

Europa-Park gelooft in de kracht van storytelling: verhalen vertellen. Dit kan ik beamen aangezien je door het gehele attractiepark een verhaallijn ziet terugkomen en er overal een diepere laag in verwerkt zit. Door deze verhalen ervaar je als bezoeker de attracties veel krachtiger bij bijvoorbeeld de attractie Arthur, het Voletarium, of duik eens in het verhaal achter de nieuwe achtbaan Voltron Nevera. Een overkoepelend verhaal voegt daar nog een extra laag aan toe waar de Adventure Club of Europa tot leven komt.

Adventure Club of Europe

Duitslands grootste pretpark Europa-Park, met meer dan 100 attracties en shows plus een enorm waterpark, is een ware schatkist aan ervaringen. Elke attractie heeft zijn eigen unieke verhaal, maar wist je dat er ook een overkoepelend verhaal is dat al deze attracties met elkaar verbindt? Dat is het verhaal van de Adventure Club of Europe. Bezoekers die dit verhaal kennen, zullen de attracties in Europa-Park heel anders beleven en met andere ogen bekijken.

Adventure Club of Europe in het kort

In 1716 richtte zeerover Bartholomeus van Robbemond de Adventure Club of Europe op. Zijn visie was om het onvoorstelbare te verkennen en te delen met iedereen die in de mysteries van deze wereld gelooft. De fictieve club bestaat uit verschillende leden die de hele wereld hebben rondgereisd en verkend. Allemaal hebben zij iets ontdekt, dat tot dan toe voor de mensheid verborgen bleef … In Europa-Park worden deze ontdekkingen, stap voor stap, onthuld.

Kronasar, Europa park, Europa-Park, rust, het beste rpetpark, Disneyland Parijs, de beste achtbanen in europa, Europa, Rulantica, zwemparadijs
Piraten in Batavia (met op de achtergrond Bartholomeus van Robbemond)

Introductie 

In 2017, bij de lancering van Voletarium, onthulde Europa-Park het verhaal van Kasper en Egbert Eulenstein, ontdekkingsreizigers en luchtvaartpioniers. Deze attractie biedt bezoekers een vliegende reis over Europa. In de wachtrij van Voletarium zijn diverse ontdekkingen van deze avonturiers te bewonderen, terwijl hun verhaal ook te lezen is op adventure-club.de.

Doorontwikkeling

Europa-Park blijft de Adventure Club of Europe steeds verder uitbreiden, met verschillende attracties die nu deel uitmaken van het verhaal. Dit omvat de achtbaan Alpenexpress Coastiality in het Oostenrijkse gedeelte, Piraten in Batavia in het Nederlandse gebied, Abenteuer Atlantis in het Griekse deel, en het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich in het Franse gedeelte. Hoezeer ik er zelf al een aantal keren ben geweest, kan ik je vertellen dat ik nog niet eens alles heb bezocht en heb ervaren. En dat is precies de kracht van Europa-park. Het verveelt nooit en weet je altijd te verrassen. Wellicht toch even mijn 20 ultieme tips & tricks aanvullen!

Nieuw in 2023

Dit jaar krijgen bezoekers de kans om Josefina te ontmoeten, een nieuw personage. Als keizerin van Oostenrijk bracht ze haar jeugd door met groene wezentjes genaamd de Yomis. Deze fascinerende figuren zijn te bewonderen in de Diamantengrot, gelegen in het Oostenrijkse gedeelte van het park. Bovendien kunnen zowel jonge als oude bezoekers nu genieten van het nieuwe filmavontuur genaamd “Fina en de Yomis” in de Sprookjesbos-bioscoop, een vermakelijke ervaring voor het hele gezin.

Kronasar, Europa park, Europa-Park, rust, het beste rpetpark, Disneyland Parijs, de beste achtbanen in europa, Europa, Rulantica, zwemparadijs
Svalgur verwelkomt je in hotel “Krønasår”

Extra dimensie

Het is geen must om het overkoepelende verhaal van de Adventure Club of Europe te kennen. Zo heb ik Europa-Park jaren bezocht zonder dit te weten, maar eerlijk is eerlijk, bezoekers die dat wél doen, kunnen nóg meer ontdekken en genieten. Je kijkt met hele andere ogen naar de belevenissen en kan daardoor nog meer opgaan in de avontuurlijke wereld van Europa-Park. Zo kunnen zij het leven van alledag nog gemakkelijker even vergeten.

Beleving ook buiten het park

Ook buiten het attractiepark kunnen bezoekers het verhaal ervaren, zoals in hotel “Krønasår”. Dit hotel is ontworpen als een natuurhistorisch museum. Gasten kunnen in hun kamers, die zijn ingericht als studiekamers, de ervaring van ontdekkingsreizigers en avonturiers beleven. In de hal van het hotel is ook een bijzondere vondst van ontdekker Svenson te zien: het enorme skelet van de slang Svalgur.

Meer weten over de Adventure Club of Europe?

Op de website www.adventure-club.de vind je meer informatie over de club, het verhaal, de leden en hun vondsten die je bij een bezoek aan Europa-Park kunt ontdekken … Wij zijn fan en kunnen niet wachten om meer geheimen te ontrafelen en onze kinderen in Europa-park net verhaal van de Adventure club of Europe te vertellen, dat zelfs in Europa-Park’s Rulantica wordt doorgeveord….

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief