Delen vinden we super lief

Recent werd de nieuwste iPhone 14-serie aangekondigd waarbij de nieuwste features van deze modellen me wist te intrigeren. Mijn langlopende SIM Only abonnement en telefoon is eigenlijk wel aan vervanging toe. De batterij kwaliteit loopt op zijn einde en de lens heeft een lichte waas. Mijn zoontje zal er dolblij mee zijn die bijna tien jaar oud is. De specs van de allernieuwst iPhone telg, de iPhone 14 werd daarom nauwkeurig onderzocht. Maar wat zijn de beste nieuwe functies, hoe ziet het model er uit en wanneer is dit model verkrijgbaar? Aangezien ik graag de mooiste foto’s maak in alle soorten en maten lijkt me dit een veelbelovend mobiel, of….

Specificaties

De telefoon heeft wederom een glazen, glimmende achterkant, een frame van aluminium en is waterbestendig. Ook is het een krachtig model dat tegen een stootje kan. Waarom iets veranderen dat al goed is, hebben ze vast bij Apple gedacht. Het instapmodel is de iPhone 14 en voor het eerst ook beschikbaar in een groot formaat: de iPhone plus. Je hoeft dus niet te gaan voor de veel duurdere Pro Max-modellen. Met al die features is het ook wel fijn om een betere en langere batterijduur te hebben. Dit modelaal je dan ook verbazen met een ongekende grote batterijduur.

En daar blijft het niet bij…

De fotografie fans onder ons zullen blij worden van de 12-megapixel camera met de verbeterde standaard- en groothoeklens en dubbele lens. Hiermee kun je door slimme kunstmatige intelligentie-trucjes van Apple het perfecte plaatje schieten. Ook bij lastige lichtomstandigheden zullen de foto’s beter worden. Mij viel met name de actiemodus op waarmee je vloeiendere video’s maakt terwijl je aan de wandel bent. Voor mijn werk tijdens persevents, in de auto, of tijdens een outdoor avontuur een pré. De autofocus bij de TrueDepth selfiecamera autofocus zorgt voor betere, scherpere foto’s, met name bij groepsfoto’s. Eindelijk staat iedereen scherp op de foto! Ook ideaal bij online meetings waarbij je scherp in beeld te zien bent als je beweegt.

Een andere feature is de vernuftige crash-detectie. Deze functie belt automatisch 112 en waarschuwt je SOS-contactpersonen in geval van nood. We zagen het al voorbij komen in het nieuws dat het ook af gaat in rollercoasters. Als ik aankomend jaar Europapark zal bezoeken toch even de telefoon op flightmodus zetten, of even opbergen in het kluisje, nog beter. Crashdetectie meet namelijk plotselinge veranderingen van snelheid, drukveranderingen in de auto, abrupte veranderingen van richting en harde impactgeluiden en schiet vervolgens in de actie modus.

Kosten nieuwe iPhone 14

Qua modellen zijn er 4 verschillende modellen
1. iPhone 14 | instapmodel| 6,1-inch | Blauw, Paars, diep zwart, Sterrenlicht, Product (Red)
128 GB opslag: vanaf € 1.019
256 GB opslag: vanaf € 1.149
512 GB opslag: vanaf € 1.409
2. iPhone 14 Pro | 6,1-inch | vanaf € 1259 | De batterij van iPhone 14 Plus gaat 6 uur langer mee dan van iPhone 14 | Door de Action Mode blijven je filmpjes stabiel als je extra veel beweegt | Dynamic Island met al je meldingen, waarschuwingen & activiteiten op één plek | Camera met 48 megapixels | vangt 4x meer licht op | neem videos op met 4K HDR met 24 bps: de standaard in de filminudstrie.
3. iPhone 14 Max | 6,7-inch | vanaf € 1009
4. iPhone 14 Pro Max | 6,7-inch | vanaf €1359

Tot slot

Na het uitzoeken van alles specs en features weet ik dat de iPhone 14 een ideaal model is voor scherpere foto’s, kwalitatievere video’s, het heeft een beter (werk)geheugen en kan snellere bewerkingen aan door de krachtige A15 Bionic chip en 4 GB werkgeheugen. Al die nieuwe features dankzij de innovatieve technologie van Apple, hoe mooi is dat! En over je batterij hoef je je geen zorgen te maken, die gaat een dag mee.

Multiasking is my middel name en voor mijn werk, blog en momlife waarin ik veel fotograaf en film, cruciaal om een krachtige sidekick te hebben. En als ik op werkbezoek ben kan ik s’avonds mooi vanaf mijn OLED scherm comfortabel en in hoge kwaliteit naar de films en series kijken. Ik ben om, welke kleur kies jij?

Een lastige keuze, want ga je voor de Iphone 14, of toch de Iphone 15, de Iphone 15 pro, of Iphone 15 pro max serie…. Wordt vervolgd

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief