Delen vinden we super lief

Ben je in verwachting van je eerste kindje? Dan komt de nesteldrang waarschijnlijk al snel om de hoek kijken. Het is fijn als de babykamer op tijd af is. Dat geeft direct wat meer rust. Voordat je de ledikant op z’n plek zet en mooie decoratie uitzoekt, moet de kamer waarschijnlijk nog een likje verf krijgen. Het is belangrijk om deze verfklus op de juiste manier aan te pakken zodat je de babykamer schilderen klus snel van je lijstje kunt afstrepen. Daarom staan hieronder 6 praktische tips op een rij voor jouw perfecte geschilderde babykamer.

6 Tips babykamer schilderen

Tip 1: Gebruik een watergedragen muurverf

Wanneer je binnen gaat schilderen, moet je een watergedragen verf gebruiken. Terpentineverf bevat namelijk VOS (vluchtige organische stoffen). Deze schadelijke stoffen zijn slecht voor de gezondheid – al helemaal voor een zwangere moeder of pasgeboren kindje. Kies daarom voor de veiligheid voor kwalitatieve Sigma verf op waterbasis.

Tip 2: Laat de babykamer goed luchten

brief aan mijn zoon, babybuik, zwanger, baby

Zelfs wanneer je veilige watergedragen muurverf gebruikt, moet je de babykamer na het schilderen goed laten luchten. Ventileer de babykamer minimaal 24 uur achter elkaar. Zet het raam overdag open en ’s nachts op een kier als dat mogelijk is. De dagen erna kun je het ventilatierooster openzetten en de kamer gaan verwarmen. Ventileer liever te lang dan te kort!

Tip 3: Kies een rustig kleurenpalet

Stel een rustig kleurenpalet samen voor de babykamer. Probeer hele felle tinten zoals rood en geel te vermijden. Dit kan namelijk onrust uitstralen en negatief effect hebben op de gemoedstoestand van jouw baby. Met natuurlijke tinten zit je altijd goed. Wil je liever wat kleur toevoegen? Kijk dan naar pasteltinten en gedempte kleuren.

Tip 4: Voeg speelse details toe

Dat je het beste kunt kiezen voor een rustig kleurenpalet, wil nog niet zeggen dat de babykamer saai moet zijn. Voeg gerust een speelse en creatieve touch toe. Hierboven zie je een hele toffe muurschildering met organische vormen. Toch oogt het door het neutrale kleurgebruik niet te druk.

Tip 5: Gebruik geen hoogglans verf

Muurverf met hoogglans accentueert oneffenheden en reflecteert licht. Ook dit kan wat onrustig ogen. Kies daarom liever een verfsoort met zijdeglans of matte afwerking. Dit oogt een stuk zachter. De Sigma perfect matt heeft een hele goede dekking en is daarnaast schrobvast. Je kunt de muur dus schoonmaken zonder dat het matte effect verdwijnt.

Tip 6: Begin zo vroeg mogelijk

De laatste tip is om de verfklus niet te lang uit te stellen gedurende je zwangerschap. Geef jezelf voldoende tijd om een mooie kleur verf uit te kiezen, alles netjes af te werken en de babykamer goed te ventileren. Op deze manier kun je extra stress voorkomen.

kwantum babykamer, babykamer schilderen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief