Delen vinden we super lief

“Kijk eens wat ik kan!“, roept mijn dochter, terwijl ze op en neer springt op de bank. Bewegen is voor ons allemaal belangrijk. Ook voor de kleinsten onder ons. Op de bank springen is niet helemaal de bedoeling maar er zijn heel wat mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jonge kinderen lichamelijk actief zijn. Om je creativiteit een handje te helpen, is de scheurkalender “bewegen met nijntje” in het leven geroepen. De kalender is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Bewegen met nijntje

binnen, zomer, achtertuin

De beweegkalender is een onderdeel van het beweegprogramma in samenwerking met de KNGU. Bij sportclubs in heel Nederland kunnen kinderen van 2 t/m 5 jaar deelnemen aan een leuk actief lesprogramma. De lessen worden verzorgd door speciaal opgeleide trainers. Na afloop krijgen de kinderen een echte nijntje beweegdiploma mee naar huis. Ik heb meteen gegoogeld of het bij ons in de buurt ook wordt aangeboden. Gelukkig hoeven we daar niet ver voor te fietsen. Dus als onze dreumes 2 wordt, weet ik iets leuks om te doen. Ondertussen kunnen beide dames thuis aan de slag met de nijntje scheurkalender.

Waarom vinden we nijntje zo leuk?

nijntje, Miffy, Mercis

nijntje” riep onze dreumes toen ze haar vervroegde kerstcadeautje open mocht maken. Dat is best bijzonder want de woordenschat van onze dreumes is nog niet zo breed. Tot mijn vreugde wil ze iedere dag voorgelezen worden uit “nijntje x Rembrandt“. Dit boekje is doorgeschoven door haar grote zus. Als ex-kunstgeschiedenis student vind ik het prachtig dat ze zo enthousiast is wanneer ze kunstboekjes ziet. Vandaar haar grote liefde voor nijntje. Dus een scheurkalender van haar grote vriendin is bij voorbaat een succes.

De scheurkalender van voor naar achter

scheurkalender

De kalender zit boordevol leuke beweegopdrachten. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld. Je kunt rollen met een bal of bewegen als een aap. Maar ook een heel beweegparcours maken of een glijbaan van een matras. Behalve de leuke beweegopdrachten staan er ook kleurplaten en spelletjes in. Ik ben zelf wel blij met de eet- en drinktips. Want onze dames zijn niet echt enthousiaste eters behalve als het om toetjes gaat.

Een scheurkalender voor op je eigen kamer

nijntje scheurkalender

Hoewel de nijntje scheurkalender een cadeautje was voor onze jongste dame, werd haar zus er helemaal enthousiast van. “Mama, mag die op mijn kamer hangen?” Vooruit dan maar. Van de week gaan we er een mooi plekje voor zoeken in haar kamertje. En de opdrachten kunnen ze lekker samen doen.

nijntje, speelgoed, tijdloos

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief