Delen vinden we super lief

In Diemen hadden we 15 jaar lang dezelfde vloer die we destijds met een klein budget hadden gekocht. We wisten dat we het in een nieuw huis direct goed zouden doen, een vloer wissel je immers niet zomaar 1,2,3. Met een gedreven en actief gezin, is de vloer vaak de pineut waardoor we graag kiezen voor een duurzame, kwalitatieve en bovendien mooie pvc vloer. Tegenwoordig hoeft kwaliteit bovendien echt niet duur te zijn, kwamen ook wij al snel achter. In 15 jaar is er veel veranderd. Onze bovenverdieping in het nieuwe huis kent 135m2 en de oude bewoners hadden er zeil op de vloer liggen. Voor ons was dit het uitgelezen moment om boven een goedkope PVC vloer te leggen, die er ook nog eens stijlvol uit ziet.

Voordat de pvc vloer werd gelegd, werden de plafonds door onze aannemer strak getrokken en werd er geschilderd. Wat kan een likje verf een immens verschil maken.

PVC Vloer

Het kan nuttig zijn om je online in te lezen over vloeren voordat je de keuze maakt voor jouw interieur. Zelf struin ik graag Pinterest af om inspiratie op te doen naar fijne designmerken en om een beeld te krijgen van de sfeer die je kunt scheppen met jouw vloerkeuze. Of de keuze voor de juiste vloer hierdoor makkelijker werd, weet ik niet. Ik bleef het lastig vinden om de knoop door te hakken voor onze vloer op de bovenverdieping. Zoals je kunt zien, kozen we voor een PVC vloer met een houten look en feel. Wat me wist te overtuigen is met name het praktische aspect van PVC vloeren.

De master bedroom in wording

Een vloer gaat lang mee waarbij duurzaamheid gewenst is. Met een jong gezin is een houten vloer niet raadzaam en op een gietvloer zie je ook alles. Ook wordt er veel gemorst en valt er regelmatig een groot voorwerp op de vloer. Tijdens een bezoek aan een vloerenspecialist werden we een stuk wijzer en delen dan ook met met plezier onze bevindingen.

Na al het schilderwerk hebben we de vloer laten leggen

Een PVC vloer voor het leven

In duurzaamheid en degelijkheid zitten bij vloeren grote verschillen waarbij een eikenhouten parketvloer er uit springt. Houten vloeren gaan jaren mee en worden door de tijd steeds mooier. Oude schoolgebouwen, musea en zelfs in de kroeg zie je dat er op geleefd kan worden. Er moet echter wel eens in de zoveel jaren geschuurd en gelakt worden en dat was voor mij een bottle neck. De houtlook PVC-vloeren van vandaagdedag zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Er zijn zelfs visgraat PVC-vloeren verkrijgbaar die je steeds meer ziet. Met echt hout mag je zeker je portemonnee trekken en PVC is haast niet van echt te onderscheiden.

De keuze is reuze

Van het bekijken van tig online afbeeldingen van de meest uiteenlopende vloeren werd ik niet wijzer en bezocht daarom een winkel voor het juiste advies. Hier werd ik op weg geholpen en met onderstaande drie sterke voordelen wist ik dat een PVC vloer voor ons ideaal zou zijn. Daarnaast wisten ze precies uit te rekenen hoeveel ondervloer ik nodig had, hoeveel meters plinten en gaven ze advies over de legrichting. En vergeet ook niet rond te kijken wat er om je heen op de vloer ligt, voor je het weet heb jij ook jouw droomvloer uitgekozen.

Onze nieuwe vloer met uiteraard een nieuwe inrichting

De 3 voornaamste pluspunten van PVC vloeren

1. Praktisch

Een schoon huis is bij ons in 5 minuten weer een chaos, maar een vloer moet het me wel makkelijk maken om te stofzuigen en dweilen. Met name met onze drie kinderen en huisdieren is een praktische vloer een must. Op het gebied van onderhoud zit je met PVC goed. En nog een pluspunt; je hoeft nooit te schuren, of te lakken en je kunt gerust een glas water laten vallen.

We kleden de vloer aan met tapijten

2. Duurzaamheid

Door de lange levensduur zijn PVC-vloeren onverwoestbaar en zijn ze zeer duurzaam. Met name bij dikkere planken heb je er heel lang plezier van. Het kan zeker zo’n dertig jaar mee gaan door het stevige materiaal. En mocht je graag vloerverwarming willen plaatsen, dan heb je met een PVC vloer ook de juiste keuze gemaakt. Uiteraard zijn er verschillende prijzen en verschillen in kwaliteit zoals de dikte van de plank. In principe geldt: hoe hoger de PVC klasse, hoe intensiever je de vloer kunt gebruiken.

3. Isolatie

De oude bewoners van de hermitage hadden zeil op de grond liggen omwille isolatie en geluidsdemping. Het huis dateert uit 1978 en tsja dan hoor je wel iets kraken. Een PVC vloer is geluiddempend en isoleert daarnaast ook. En als de kinderen spelen op de vloer zul je er minder last van hebben dan bij tegels, of een houten vloer.

Nu de vloer ligt, begint het inrichten dat ook wel het leukste onderdeel van verhuizen is. Stapje voor stapje komen we dichter bij ons stekje dat we heel lang denkbeeldig hebben ingericht.

De Hermitage, apeldoorn

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief