Delen vinden we super lief

Warme zomerdagen vragen om verfrissend plezier en avontuur, en wat is er nu beter dan een dag vol watersporten en ontspanning? Er zijn zoveel fantastische recreatiegebieden in Gelderland dat je je hier nooit hoeft te vervelen in de regio. Met onze leisurepas in de hand, begaven we ons deze keer naar het prachtige Kievitsveld en ontdekten we de Burnside Cablepark. We waren hier nog nooit eerder geweest al had ik er wel onwijs veel over gehoord! Van chillen op het strand tot actief genieten, culinaire verwennerijen en meer. Wij gingen het zelf ontdekken..

burnside, waterskien, recreatiegebied , wtersporten, leisure pas, locatie, leisurelands,, emst

Kievitsveld

Kievitsveld in Emst biedt een mix van ontspanning en opwinding. je kunt er echt genieten van rustige momenten op het familiestrand, een borrel drinken bij het strandpaviljoen Strandhuus de Kievit, heerlijke gerechten proeven in de restaurants, of het naastgelegen wellnesscentrum Veluwse Bron verkennen. En voor de durfallen is er de waterski- en wakeboardbaan Burnside Cablepark. Al met al een veelzijdige bestemming voor een dag vol plezier!

Naast kievitsveld zijn er zoveel mooie plekken waar je kan waterskiën/watersporten, dus als ik de smaak te pakken krijg, worden we wellicht nog een pro!

burnside, waterskien, recreatiegebied , wtersporten, leisure pas, locatie, leisurelands,, emst
Het gevoel van op het water te staan en de wind in je haren te voelen terwijl je de kabelbaan trotseert, was een onvergetelijke ervaring. Het was wel even oefnene mar al snel kregen ze het door.

Zwemmen

Het Kievitsveld recreatiegebied biedt een geweldige zwemervaring. Met schoon water, een prachtig strand en goed onderhouden ligweides kun je zorgeloos ontspannen. Kinderen kunnen zicht hier gerust de hele middag vermaken. Breng quality time door met de kinderen bij de leuke speeltoestellen, of geniet van een ontspannen sfeer op het terras van Strandhuus de Kievit. Er schoot regelmatig door mijn hoofd “Waarom ben ik hier nooit eerder geweest’!?

burnside, waterskien, recreatiegebied

De zomerse watertemperatuur is overigens aangenaam, en de zwemzone is gemarkeerd met een ballenlijn op het strandje. Mijn kids kunnen goed kunnen zwemmen, maar je weet maar nooit; veiligheid voorop! Deze lijn bereikt ongeveer borsthoogte voor volwassenen, dus veilig voor groot én klein(er). Uiteraard moet je altijd blijven oppassen, met name met jonge kinderen. Bij Cablepark Burnside zelf kun je naderhand ook aan de oevers liggen met je eigen stoeltje. De kdienren ontdekten heir het water na het waterskien en ik genoot op het terras van het uitzicht.

burnside cablepark, kievitsveld, waterskien

Ontdek Burnside Cablepark: Watersport en Meer

Het Oosten van Nederland heeft 4 toffe kabelwaterskibanen op 4 recreatiegebieden dei wellicht al kent. Zowel op Zeumeren, Kievitsveld, Berendonck en Stroombroek kun je volop waterplezier ervaren. We hebben zelf de spanning ervaren het waterskiën bij Burnside Cablepark op Recreatiegebied Kievitsveld. De kinderen vonden het maar wat stoer om met hoge snelheid over het water te suisen terwijl we toegejuicht werden vanaf het prachtige terras aan de waterkant. Alleen al daarom is het hier goed toeven, zelfs op koelere dagen. Wel was het hun eerste keer, dus voordat ze echt afstanden gingen maken was de 1,5 uur alweer voorbij. We komen dus snel weer terug, dit was leuk!

Van wakeboarden, waterskiën, en zelfs kneeboarden. Voor elk niveau vanaf 6 jaar en elke voorkeur is er bij Burnside cable park wel een uitdaging.

Smullen aan de Waterkant

’s Avonds kun je er na een actieve middag genieten van een gevarieerde menukaart en wekelijkse specials. Ook als je niet van plan bent om het water op te gaan, is het de perfecte plek om te dineren en te ontspannen in de lounge. In de winter kun je genieten van gezellige Burnstone steengrill arrangementen. Met zo’n uitzicht een fantastische locatie!

Van smakelijke snacks tot verfrissende drankjes, we werden verwend met een scala aan opties om onze energie aan te vullen. We lieten ons verleiden door de geur van gegrilde lekkernijen en bestelden een borrelplateau dat met zo’n utizicht extra genieten was. Het is hier echt heel fijn!

Praktisch Burnside Cablepark

1. Openingstijden

Het beste deel van onze dag bij Burnside Cablepark was dat we onze activiteiten en ontspanning volledig konden aanpassen aan onze eigen schema’s. Na school reden we gelijk door en konden we ons melden bij de bar. De kinderen kregen een polsbandje om en hiermee konden ze zich melden. Na een fijne uitleg konden ze starten. Mijn dochter vond het best wel even spannend zo’n eerste keer waterskien. Na een actieve 1,5 uur waterskien, een borrel op het terras en een aantal uren langs de waterkant gingen we huiswaarts!

2. Reserveren

Reserveren voor de baan kan tot 7 dagen van tevoren. Let op: De baan gaat op rustiger dagen pas met drie personen draaien, dus zorg dat je dan wat afspreekt met je vrienden!

3. Tarieven

Anders dan bij de meeste kabelbanen kiezen ze bij Burnside Cablepark voor blokken van 1,5 uur. Het is namelijk wel een eindje lopen of zwemmen als je in het water valt tijdens het waterskien dat best vermoeiend kan zijn, laat staan voor kleine kinderbeentjes. Mijn oudste redde het toch de 3e bocht waar hij niet om de boei heen ging, maar binnendoor en daardoor uit balans raakte. De terugweg was een heel stuk lopen. Tot mijn blijdschap riep hij “mama, dit is cool, ik ga nog een keer”. Het was overigens wel een goede les ‘volhouden en niet opgeven‘. In het begin bleven ze vallen, tot ze het door kregen en steeds verder kwamen.
Let op: voor huur van materiaal willen ze graag een kopie van je ID, houd daar rekening mee!

4. Parkeren

Parkeren op Leisurelands terrein kost bij de automaat 6,- per dag en aan de kassa kost de uitrijkaart 5 euro. Als je de smaak te pakken hebt, raad ik je absoluut de leisurepas aan. In de voorverkoop kost deze (tot 1 mei) 44,50 en daarna 49,50 dat bij alle 20 recreatiegebieden geldig is. En aangezien ik snel heel graag een eigen supboard wil aanschaffen, vermoed ik dat ik nog vaak in de vele recreatiegebieden zal zijn!

5. Extra tip

Langs het kanaal mag je 60 en ze staan er regelmatig met een lasergun achter een boompje! Het is zuur als je na een leuke dag zo’n envelop in de bus krijgt..

Tot slot

Of je nu vroeg in de ochtend wilt starten om de kalmte van het meer te omarmen, of laat in de middag wilt genieten van de avondzon, de flexibiliteit van de openingstijden zorgt ervoor dat je het meeste uit je dag haalt. Wij vinden het oprecht een paradijsje waar je je direct thuis voelt! Een aanrader dus!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief