Delen vinden we super lief

De Efteling is al 70 jaar een bijzondere Wereld vol Wonderen waar bezoekers ondergedompeld worden in sferen van sprookjes, verhalen en legenden. Spetteren in de Piraña, over de kop in de Python of luisteren naar Sprookjesboom. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden! Van attracties voor de allerkleinsten tot de echte waaghalzen, alles is mogelijk.

souza

We zijn al lang groot fan van Europa park en ook in Nederland bezoeken we graag magische taferelen in de Efteling. En we kunnen nu helemaal ons hart ophalen en onze mooiste jurk aantrekken! Van 28 maart t/m 3 oktober nodigt het attractiepark al haar gasten uit op een opmerkelijk verjaardags-theefeestje. Met een knipoog naar Alice in Wonderland van de Britse auteur Lewis Carroll (1866), opent de Efteling een nieuw, tijdelijk sprookje om haar verjaardag te vieren: Efteling Wonderland, waar de bezoekers voor het eerst in de Efteling-geschiedenis zelf onderdeel uitmaken van een sprookje. We trekken dan ook zeker oons sprookjesjurk aan.

Door het konijnenhol

Bezoekers komen via het konijnenhol terecht in de moestuin van de Maartse Haas. Daar is de hele dag door wat te beleven en er is altijd vrolijke muziek. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas nodigen de bezoekers als eregasten uit aan de feestelijk gedekte theetafel, vol theekopjes, taartjes en feesthoedjes. Wie oplet ziet dat zeven stoelen gereserveerd zijn voor Efteling-bewoners. Samen maken ze er een gezellige boel van met rijm, zang en dans. Rondom de feesttafel en in een aantal wonderlijke tafereeltjes die doen denken aan het bekende Engelse sprookje, kunnen gasten grappige foto’s (van zichzelf) maken.

Efteling, Alice in wonderland,, efteling jarig
Bezoekers kunnen op ieder moment aanschuiven en weer vertrekken. In de moestuin bevinden zich ook een souvenirkraam en een horecapuntje voor een hapje en een drankje.

70 jaar Efteling

Wat in 1952 als een Sprookjesbos begon met tien sprookjes en een speeltuin, is in zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat. Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos en probeerden hun moed in ruige achtbanen, of gingen op de foto met Pardoes. Ook werden we meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties. En wist je dat je ook kunt overnachtten in de vakantieparken en hotels van de Efteling? we gaan dan ook snel op onderzoek uit!

En emt name 2022 wordt een sprookjesachtig feestjaar voor de Efteling én voor al haar gasten. Want deze verjaardag had zonder alle (trouwe) bezoekers nooit gevierd kunnen worden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief