Delen vinden we super lief

Wat is er nu mooier dan genieten van een heerlijke maaltijd, temidden van een historische en bijzondere omgeving? Als je een liefhebber bent van lekker eten en unieke locaties, dan is de Maaltuin, het reizende restaurant, iets wat je absoluut niet mag missen. Voor het eerst beleefden we deze culinaire reis op een zeer bijzondere locatie Buitenplaats Doornburgh. We namen onze camera mee en hebben enkele highlights voor je op beeld weten vast te leggen….

De Keuken van de Maaltuin, Buitenplaats Doornburgh, klooster, uniek dineren

De Maaltuin: een concept dat verbinding brengt

De Maaltuin is géén gewoon restaurant. Het is een concept dat draait om meer dan alleen eten voor fijnproevers en cultuurliefhebbers. Het idee achter de Maaltuin is simpel maar krachtig: mensen samenbrengen om te genieten van heerlijke maaltijden, omringd door prachtige natuur en historische architectuur. Het is een idee dat teruggaat tot enkele jaren geleden, toen een groep gepassioneerde mensen besloot dat eten meer moest zijn dan slechts brandstof voor ons lichaam.

De Keuken van de Maaltuin, Buitenplaats Doornburgh, klooster, uniek dineren

Het begin van de Maaltuin

De Maaltuin begon als een klein, lokaal initiatief en groeide al snel uit tot iets groots en bijzonders. Een handvol enthousiaste chefs, kunstenaars en natuurvrienden bundelden hun krachten en creërden locaties waar mensen konden samenkomen en genieten van de geneugten van het leven. Ze wilden de nadruk leggen op duurzaamheid, lokale ingrediënten en de schoonheid van de natuur.

maaltuin , De Keuken van de Maaltuin, Buitenplaats Doornburgh, klooster, uniek dineren

Wat de Maaltuin echt uniek maakt, is dat het niet slechts een restaurant is, maar eerder een beweging. Het is een platform voor lokale boeren, kunstenaars en ambachtslieden die hun talenten delen met de bezoeker. En dat alles op zeer bjjzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea, botanische tuinen en meer…

Dineren in een monumentaal klooster: Buitenplaats Doornburgh

Eén van de meest betoverende locaties waar de Maaltuin zich heeft gevestigd en waar wij getuige van mochten zijn, is Buitenplaats Doornburgh. We schreven er al eerder over en nu hebben we het dan ook echt mogen ervaren. Dit monumentale klooster, gelegen aan de Vecht in Maarssen, is een adembenemende plek die doordrenkt is met geschiedenis en spiritualiteit. Het is niet alleen een plek om te eten; het is een ervaring op zich om hier te mogen rondstruinen.

De Keuken van de Maaltuin, Buitenplaats Doornburgh, klooster, uniek dineren

De historische pracht

c is een architectonisch meesterwerk uit de 17e eeuw waarbij het klooster is omgeven door weelderige tuinen en een serene vijver. Zodra we de poort binnen liepen, werden we betoverd door de rust, geschiedenis en verhalen. We maakten een wandeling door de binnenplaats waarna we werden ontvangen in de keuken van de priorij. De nonnen lopen er al sinds 2016 niet meer rond, maar ik voelde hun aanwezigheid in de ruimte nog sterk, alsof ze nog even meegluurden vanuit hun zustercellen.

De Keuken van de Maaltuin

We gingen op een culinaire reis die ons niet alleen liet genieten van de verfijnde gerechten, maar ons ook onderdompelde in het verhaal van het klooster. Van het eten in stilte, het belletje, de muzikale omlijsting, tot aan de wijze woorden van zuster Monica. En maak je geen zorgen dat je de soberheid als in onderstaande foto zult ervaren. Het was prachtig gedecoreerd, de bijzondere monumentale tafels werden prachtig gedekt en de kaarsjes creerden een gezellige, warme ruimte vol gezelligheid.

maaltuin, De Keuken van de Maaltuin
Wat deze maaltuin locatie vooral bijzonder maakt, is hoe het de culinaire ervaring verweeft met de rijke geschiedenis van het klooster.

De Keuken van de Maaltuin

De chefs in de keuken van de Maaltuin werken nauw samen met lokale boeren en producenten om de meest verse en smaakvolle gerechten te creëren. Het menu varieert dan ook iedere keer en is zeer seizoensgebonden. Wij genoten van de kunstwerkjes op ons bord waarbij het fameuse geheime desert “appeltjes onder de deken” toch wel mijn favoriet was.

De Keuken van de Maaltuin

Onze persoonlijke ervaring

Terwijl we genoten van het diner, omringd door de serene schoonheid van het klooster, voelde ik me verbonden met de geschiedenis van de plek. Elk gerecht was een kunstwerk dat een eerbetoon was aan de lokale ingrediënten. De liefde en toewijding van de chefs en het enthousiaste team was van begin tot einde in alles voelbaar. Wat werden we allemaal in de watten gelegd!

Tot slot

Als je op zoek bent naar iets unieks, iets dat verder gaat dan de standaard eetervaring, dan raad ik je ten zeerste aan om de Maaltuin te ontdekken. Het is een viering van goed eten, kunst, natuur en het ontmoeten van leuke tafelgasten. Dineren in Buitenplaats Doornburgh is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt op een reis door de tijd en de zintuigen prikkelt. Het zal je hart en ziel verwarmen op manieren die moeilijk in woorden te vatten zijn, beloofd…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief