Delen vinden we super lief

Zowel mijn Iphone als Ipad worden regelmatig door de kids gebruikt om foto’s mee te maken. Ze vinden het maar wat leuk en lachen er op los. Vooral de Ipad is leuk voor ons als ouders omdat ze niet door hebben dat wij de foto’s in de Cloud kunnen bekijken. het wordt tijd voor een geschikte kindercamera.

Met de groeiende interesse voor fotografie, is het leuk om de kleintjes een eigen camera te geven. Mijn telefoon is heilig en die geef ik niet heel graag af en een te-dure camera is ook nog niet nodig. We zijn gezwicht voor de KidiZoom Duo DZ van Vtech en probeerden het uit.

KidiZoom Duo DX, Vtech, kindercamera

Kindercamera eisen

De meeste kindercamera’s zijn kleurrijk en robuust zodat ze tegen een stootje kunnen. Het oog wil immers ook wat en kleuren doen het goed bij kleintjes. Dochterlief koos voor een blauw exemplaar en aangezien de jongens een roze kindercamera links laten liggen, werd het de blauwe KidiZoom Duo van Vtech.

Naast de rubberen behuizing lette ik ook op de kwaliteit van de camera. En vooral of het bij vallen niet ernstig kan beschadigen. Het blijven immers kinderen die nogal lomp met items om kunnen gaan.

KidiZoom Duo DX, Vtech, kindercamera

Gebruiksgemak kindercamera

Voor kinderen is het vooral belangrijk dat de kindercamera makkelijk te gebruiken is. Er moeten niet te veel toeters en bellen aan zitten, of kleine knopjes. Net als bij een telefoon hebben ze de functionaliteiten snel in de gate en maken ze als een malle tig foto’s. Bij de juiste kindercamera moet het maken van foto’s snel en eenvoudig gaan dankzij eenvoudige knoppen met duidelijke symbolen.

KidiZoom Duo DX, Vtech, kindercamera

Extra features

Kinderen bekijken de wereld om hun heen met een heel ander perspectief, dat echt tof is om te zien. Nu er een eigen kindercamera in huis is, kunnen ze los gaan. Yvette ging gelijk in de weer en maakte de meest gekke foto’s en filmpjes. Vooral de filter functie vond ze erg leuk! Ze veranderde zichzelf in een hondje, kat en zat ook nog eens in een digitale gevangenis. Ze ging er helemaal in op!

kindercamera, vtech
Zorg voor een kindercamera met een (kleuren) beeldscherm waar ze zelf de foto op terug kunnen zien. Dit is het leukste aan kidnercamera’s

Wat de camera KidiZoom Duo van Vtech extra leuk maakt, is dat ze de foto’s kunnen bewerken met toffe features in een app. Daarnaast zitten er spelletjes op voor de afwisseling. Bij de aanschaf van de juiste kindercamera lette ik op de volgende specificaties:

Mogelijkheden

Onze kinderen zijn jong en vinden het leuk om spelenderwijs te fotgraferen. De Vtech Kidizoom voldoet aan deze wensen. Naast foto’s maken, kunnen ze hun eigen video’s maken en dit bewerken.

Ook kunnen ze er muziek op afluisteren en spelletjes spelen. Ideaal voor lange autoritten zodat ze elkaar op de achterbank niet afmaken. Een koptelefoon is daarbij wel fijn overigens, vooral voor de melodietjes van de spelletjes die ze blijven spelen.

KidiZoom Duo DX, Vtech, kindercamera

Opbergcase

Tenslotte is het verstandig om een hoes voor om de camera te kopen. Ze gaan er dan net even wat secuurder mee om. Daarnaast is het een vrolijk gekleurde tas waarmee dochterlief de blits maakt. Met onderstaande stevige tas met ritssluiting heb je altijd en overal je Kidizoom en accessoires bij de hand. Er zitten opbergvakken in voor de koptelefoon, batterijen, usb-kabel, handleiding etc.

Vtech KidiZoom opbergtas

De Vtech Kidizoom Duo DX

De 10 in 1 Vtech Kidizoom Duo DX heeft een 5 megapixel camera, 4x digitale zoom, een camera aan beide kanten (voor en achter), gezichtsherkenning. Je ziet alle gemaakte foto’s en video’s op een groot kleurenscherm! Je kind kan naast het maken van foto’s en video’s ook gelijk aan de slag met de bewerking hiervan!

KidiZoom Duo DX, Vtech, kindercamera

Uitbreiding

Het is wel verstandig om de camera uit te breiden met een Micro SD kaartje (tot 32GB). Dit is er overigens niet bij inbegrepen. Na een middag spelen was de camera snel vol en op je vakantie hoef je dan niet elke dag de kindercamera aan te sluiten op je computer. Het is ook leuk om het alvast te vullen met muziek. De camera is daarmee gelijk een portable music speler.

Positieve features KidiZoom Duo DX kindercamera

  • Roze of blauwe Camara aan voor- en achterkant 5 megapixels
  • Gezichtsherkenning met een groot kleurenscherm
  • Foto en video bewerking met toffe effecten
  • Vijf manieren om je ste met vervormen
  • Muziek luisteren via ingebouwde luidspreker of koptelefoon
  • 5 spelletjes met bewegingssensor | 3 spellen met augmented reality.
  • Uitbreiding via micro SD-kaart
  • Robuust
  • Werkt op 4 AA-batterijen
  • De kindercamera is overigens niet waterdicht

De ideale kindercamera

Naar mijn mening is het een ideale kindercamera voor kids vanaf 3 jaar. De camera is eenvoudig in gebruik, kan tegen een stootje en je kan er zowel foto’s mee maken, muziek mee luisteren en spelletjes op spelen. Al met al een ideale alleskunner voor kids vanaf 3 jaar!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief