Delen vinden we super lief

We leven in een digitaal tijdperk waarin een leven zonder mobiele telefoon bijna ondenkbaar is. Ook de allerjongsten onder ons, zitten steeds vaker op de telefoon. Voordat ik moeder werd, leek het mij geen goed idee om je kind te veel achter een beeldscherm te zetten. Nu vind ik het best handig en zwicht ik vaker als dat ik me had bedacht. Ik tip je dan ook graag op de OPPO Find X5 pagina van BEN waar ik ben geslaagd voor de perfecte OPPO Find X5 Lite telefoon die bij mij (en ons gezin) past, met uiteraard Sim only.

Header
Als wereldwijd toonaangevend smart device merk is Oppo onophoudelijk op zoek naar de perfecte synergie tussen design en innovatieve technologie.

Goed voorbereid op pad

Ik heb er in ieder geval voor gezorgd dat ik altijd een volle batterij heb en heb een gunstig abbonnement afgesloten. Enerzijds een pracht van een toestel om genoeg hoge kwaliteits foto’s en video’s te kunnen maken van mijn kinderen en qua gunstig abonnement bedoel ik een Sim only abonnement. Mijn ‘oude‘ mobiel functioneert nog prima en met kleine kinderhandjes hoef ik niet een onwijs duur mobiel aan te schaffen. Als ze hem dan een keer iets te hard laat stuiteren, vergaat de wereld niet. Voor nu even geen gedoe met een nieuwe telefoon, maar extra voordeel op mijn abonnement. Met (jonge) kinderen is alles uiteraard al prijzig genoeg.

Leg onvergetelijke momenten vast
in elk lichtomstandigheid

Eropuit zonder babyfoon

Tijdens een vakantie kwamen we er achter dat de babyfoon thuis lag. We vonden het toch wel heel handig om onze kinderen ietwat in de gaten te kunnen houden. Gelukkig was daar de babyfoonapp. Super handig naast al die vele andere apps die je leven als ouder makkelijker maakt! Mama’s telefoon lag boven op het slaapkamertje en papa’s telefoon beneden bij ons. Bleek ook heel handig bij een verjaardag. We hebben ontzettend gelachen om de kleintjes die ontzettend veel lol hadden samen. Van slapen kwam een stuk minder terecht.

Behendige kinderen

Ondertussen hebben we drie kleintjes in huis die heel handig zijn met mama’s telefoon. Ze toetsen met gemak hun eigen pincode in (nou is die ook niet zo heel erg ingewikkeld) en weten mijn mobiel ook inmiddels voor mijn gezicht te houden om alles te ontgrendelen. Ze weten Minecraft of Roblox met gemak te vinden en ook Netflix, Videoland en You Tube te vinden. Super knap allemaal, maar of het nou goed of slecht is om kinderen zo snel aan een telefoon te laten wennen? Ik weet het neit… Het is voor kleine kinderen vooral belangrijk om de wereld te ontdekken. De echte wereld buiten het beeldscherm om. Daarom probeer ik mijn meisje niet te veel naar het scherm te laten staren, tenzij ze foto’s maken van alels wat ze zien en ontdekken in de natuur.

oppo, verslaving telefoon trubendorffer

Even op pauze

Niet te veel’ achter het schermpje zitten is voor mij persoonlijjk toch wel bijna elke dag. Misschien niet heel correct maar nodig voor mijn werk, blog en om de kinderen af en toe bezig te houden als ik aan het koken ben. Zal wel niet educatief verantwoord zijn, maar ik vind het wel heel prettig als ik ze even rustig wil houden. En uiteindelijk valt het qua duur allemaal best mee en spelen ze ook vaak genoeg buiten. Een hoog kwalitatief beeld vind ik dan ook wel belangrijk dat Oppo me echt biedt.

Mijn mobiele telefoon verslaving

Zelf besteed ik aardig wat uurtjes op mijn mobiele telefoon. Vaak ook uit verveling, of als ik op social aan het rondneuzen ben. Het is niet voor niets dat er heel veel mensen in het openbaar vervoer op hun schermpje zitten te kijken. Vooral tijdens mijn avonduren als ik zen op de bank hang, grijp ik snel naar mijn mobiel. Wel heb ik geleerd om in de aanwezigheid van de kinderen mijn telefoon gebruik te matigen.

Als je met je kinderen bent is het erg ongezellig als je de hele tijd je telefoon in je handen hebt. Maar dat geldt niet alleen bij je kinderen. Ook met vrienden, familie of tijdens een date met mijn sidekick is het een stuk gezelliger zonder telefoon.

telefoon, mobiel, oppo, ben

Alles met mate

Zolang je alles met mate doet, kunnen ook de kleinsten onder ons best even een spelletje doen of een filmpje kijken op je mobiel. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik altijd een volle batterij en voldoende data heb. Zo kan ik altijd Google Maps inschakelen als ik weer eens aan het verdwalen ben, geeft buienalarm aan of het verstandig is om een paraplu mee te nemen en kan ik ellenlang op social blijven hangen tot het me gaat vervelen.

Mijn kinderen mogen best zo nu een dan een filmpje kijken. Uiteindelijk is een mobiele telefoon ook gewoon onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Zolang onze kinderen nog vrolijk bezig \ijn met buitenspelen, rennen, kleien, haar pop verzorgen en de wereld ontdekken is het prima als ze zich zo nu en dan verdwalen in hun mobiel. Maar nu moet ze eventjes zonder aangezien ik mijn nieuwe simkaart er even in moet plaatsen! Kan dochterlief weer voordeliger internetten en moeders bellen en smsen!

Kiezen jullie overigens voor een abonnement mét telefoon, of gaat de voorkeur uit naar een Sim Only abonnement?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief