Delen vinden we super lief

hello fresh eigen recept HelloFreshNa een dag werken, ben ik niet meer heel creatief als het om de avondmaaltijd gaat. Vaak maak ik snel wat klaar en kom ik toch vrij snel uit op mijn vaste doordeweekse gerechten. Om toch wat meer variatie op tafel te brengen, hebben we een tijdje de HelloFresh box in huis gehad.

Genoeg keuze en weer eens iets anders dan wat ik zelf zou bedenken. Het is zo leuk om per week te mogen kiezen wat je de week erop wil eten. Net alsof je uit eten gaat en de menukaart voor je neus hebt. Alleen moet je het natuurlijk wel even zelf maken. Ik kijk er altijd weer naar uit om samen aan tafel te zitten met ons gezin.

hello fresh eigen recept HelloFreshInspiratie en variatie

Mijn favoriete recepten bewaar ik altijd bij mijn kookboeken. Mijn ‘all time favourite’ is ‘romige Pasta met Kipgehaktballetjes’. Dat is echt een heerlijk zomerrecept. Soms gebruik ik de HelloFresh recepten ook als inspiratie. Om zo een lekkere maaltijd klaar te maken met mijn eigen twist.

Afgelopen vrijdag had ik zo een avond waarvoor ik wel wat inspiratie kon gebruiken. Ik stuitte op het kaartje met een heerlijke Zwitserse rösti. Super lekker op een koude avond.

Rösti met verborgen groenten en zelfgemaakte kalfsschnitzelhello fresh eigen recept HelloFresh

Mijn twee ‘huisgenoten’ zijn niet echt de grootse groenten eters. Manlief is een echte vlees liefhebber en ons meisje vindt eigenlijk bijna niks lekker als het om avondeten gaat. Dus ik wilde wat groente verstoppen met een stukje vlees erbij. Het werd een Oostenrijkse avond; schnitzel met rösti! Oké rösti is eigenlijk Zwitsers. Nou ja, we kunnen ons eventjes in de bergen wanen.

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 200 C.
 2. Schil en rasp de aardappels grof. Snijd de courgette en wortel julienne. Of nog makkelijker; koop het voorgesneden in de supermarkt.
 3. Meng de aardappels, courgette, wortel en ei in een kom. Voeg een beetje geraspte kaas toe en een beetje paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Leg het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk het stevig aan.hello fresh eigen recept HelloFresh
 5. Haat de rösti in ongeveer 30 minuten gaar worden.
 6. Sla ondertussen de schnitzel plat met een vleeshamer.
 7. Zet drie borden klaar. De eerste met bloem, de tweede met een geklopt eitje en de derde met paneermeel.
 8. Haal de schnitzel eerst aan twee kanten door het bloem (even schudden), vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
 9. Verhit olie of boter in een pan en bak de schnitzels goud bruin.
 10. Leg de schnitzels op de borden en garneer ze met plakjes citroen. Snijd de rösti in vier stukken en leg ze naast de schnitzel.
 11. Eet smakelijk!

hello fresh eigen recept HelloFreshTelkens weer wat anders

Zo heeft mijn man zijn stukje vlees en mijn dochter “per ongeluk” ook nog wat groente gegeten. Afgemaakt met een frisse groene salade heb je zo een lekker herfst/wintermaaltijd op tafel gezet.

Ik heb het vrij mild gehouden qua smaak om het kindvriendelijk te houden. Zelf zou ik ook nog een uitje aan rösti toevoegen. Je kunt met alle HelloFresh recepten volop variëren en combineren om toch telkens net weer iets anders op tafel te zetten.

Ook makkelijk als je nog wat ingrediënten over hebt. Zonde om weg te gooien!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief