Delen vinden we super lief

hip in de regen dolly regenjas

Ik weiger het om een regenjas te dragen! Ik weiger het gewoon. Ze zijn spuuglelijk en A-sexy. Ik heb me dan ook nog nooit in zo’n lelijk pak gehesen. Vooral de plakkerige broek, ieuwl. 

Ok,ok, een regenoutfit is echt über praktisch, maar ze zijn te lelijk voor woorden. Daarnaast moet je je er na een pittige regenbui als een slak uitwurmen. Ik banjer nog liever door de regen met enkel een paraplu. Dan maar een doorweekte broek. Mijn woon-werk route leg ik af met mijn auto en in de stad doe ik alles met de tram en metro. Voor de regen heb ik me dan ook niet hoeven te beschermen. Toch pak ik steeds vaker de fiets en hebben we zelfs een bakfiets aangeschaft.

Gerelateerde blog; “ help ik ben een bakfiets moeder”

Praktisch

En wat betreft het dragen van een regenjas…niets is zo veranderlijk als een mens. Met drie kinderen wordt je eenmaal praktischer en moet je soms gewoon wat stijl inleveren. Met afgelopen regenachtige dagen was er geen ontkomen aan dat ik met uitgelopen mascara op de plek van bestemming aankwam. Mijn kinderen zaten  droog onder de regenkap, ikzelf daarentegen zag er niet uit. Waar is toch die piccolo die mijn paraplu kan vast houden terwijl ik drie kinderen in het gereel probeer te houden. Deze mama komt steevast kleddernat aan op de opvang, grrr. Ik kan wel de auto pakken, maar ik ben natuurlijk niet van suiker. Tijd om op zoek te gaan naar een regenjas die wel door de beugel kan.

Speurtocht

Ik keek bij diverse winkels in alle prijscategorieën, maar heel eerlijk vind ik ze A-sexy. De modellen zijn rechttoe rechtaan en er zit niets van een model in. Het moet toch anders kunnen? Er bestaan toch wel regenjassen waarmee je stijlvol over straat kunt. Die niet onderdoet aan een gewone jas? Elke mama wil natuurlijk wel een beetje nagekeken worden op het schoolplein. Ik moet wel een beetje aan mijn ‘rap’ denken. Voor mijn werk stond er een heel belangrijk pers event in Parijs op de planning en er werd veel regen voorspeld. tijd om online naar goede bescherming te zoeken, want ik zou me veel buiten begeven in de stad van de liefde. Bij het intypen van hip, trendy en ‘regenjas‘ stuitte ik al snel op de website hip in de regen .

En tja welk model kies je dan?

hip in de regen dolly regenjas

Op de website van Hipinderegen.nl blijf je in stijl droog, wordt er trots beweerd. En dat is precies waar ik naar op zoek was. Ik houd van kleur, fashion, een mooie snit en de kwaliteit is ook van belang. Voor de trenchcoat heb ik altijd een grote voorliefde gehad en ook zo’n model zat in de collectie dames regenjassen. De lompe regenjassen, of nog erger die doorzichtige poncho is eindelijk verleden tijd! Bij hip in de regen vind je eindelijk een regenjas die functioneel en ook modieus oogt!

Dus ook in Parijs kan ik de regenbuien in stijl met een hippe regenjas trotseren. Mijn keuze viel op een klassieke jas, maar je kunt kiezen uit lange regenjassen (parka’s), regen trenchcoats, regen capes (poncho’s), broeken en hoeden in allerlei vrolijke kleuren en dessins. Om je regenoutfit helemaal compleet te maken, verkopen ze ook toffe regenlaarzen. Hoge laarzen, laag, mét of zonder hak en zelfs met accessoires: ook leuk om aan te trekken naar een festival.Het is dus helemaal aan jou of je stoer, vrolijk of stijlvol gekleed door de regen wilt banjeren. 

Parijs

Tijdens mijn reis in Parijs ben ik verliefd geworden op de jas van het merk Happy Rainy Days. Ik kwam droog aan op de plek van bestemming waar ik een belangrijke presentatie had. De regenjas is niet te onderscheiden van een normale trenchcoat en heeft een mooie vorm waardoor ik me ook mooi voelde met een regenjas aan. Kijk maar hier rechts, in het Parijse ‘quartier latin’ waande ik me voor heel even een fashion model. Dit had ik nooit voor mogelijk gehouden De voering van katoen is zeer mooi afgewerkt en draagt heel prettig.

Geen bezweet lichaam als het broeierig warm is na een regenbui. Deze Trenchcoat Dolly zoals de regenjas heet, heeft getapete naden en is daardoor volledig waterdicht en ademend. Ik ben blij met de afneembare en verstelbare capuchon. Handig voor als het regent en haal de capuchon er af als ik het draag als gewone jas.  De voorkant heeft een dubbele rij knopen en met het ceintuur kon ik die prachtige taille van me accentueren ;-D

Trenchcoat niet jouw stijl

Er is een grote keuze en voor elk wat wils in de webshop van hipinregen. De lange modellen zijn ook te gek. Het gele model staat ook op mijn verlanglijstje, maar voor een business look koos ik nu eerst voor een klassiek model. Een lang model is handig om tijdens het fietsen je benen droog te houden. De prijzen vond ik eerst ietwat aan de hoge kant, maar ik was appels met peren aan het vergelijken. Dit zijn regenjassen die je ook als gewone jas kunt dragen,. 2 vliegen in 1 klap. Ik vind het het echt waard. En met de regenachtige dagen die gaan komen is het een goede investering!

Leida’s verhaal Hip in de regen

Het verhaal achter het starten van deze webshop is leuk om te lezen. Leida, hier links in beeld was het meer dan zat om doorweekt op haar werk te komen. Ze weigerde het om dat verschrikkelijke fluoriserende, groen met paarse regenpak aan te trekken.

“Waren er nou echt geen regenjassen die ervoor zorgen dat je droog blijft, maar waarmee je ook een beetje stylish van A naar B komt tijdens een plensbui?” vroeg Leida zich terecht af

Zoektocht

Haar zoektocht naar het hippe regenpak was geopend. Bij het afstruinen van het internet concludeerde ze al snel dat er in Nederland geen fashionabele regenjassen te vinden waren. Ze gaf de hoop niet op, want ze ontdekte dat vrouwen in het regenachtige Scandinavië de regen wel in stijl trotseerden. Ze wilde ervoor zorgen dat deze regenjassen ook in Nederland te verkrijgen waren en startte in 2010 Hipinderegen.nl. De media ontdekte de hippe regenjassen snel en het merk verscheen in RTL Boulevard, de Libelle, in Vrouw (Telegraaf), de cosmopolitan en op vele andere mediakanalen. Beetje bij beetje weet Leida het grauwe en onflatteuze straatbeeld te veranderen samen met de hulp van haar zussen. En het leukste vindt Leida toch wel de blije reacties die ze ontvangt per e-mail, brief, of op social media. De webshop werd al snel uitgebreid met regenlaarzen en meer trendy paraplu’s en het einde is nog lang niet in zicht.

Liefs Olivette

Voor deze review hebben wij een regenjas mogen reviewen, we danken hipinderegen hiervoor. Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief