Delen vinden we super lief

Tussen Amsterdam, Amersfoort en Utrecht is hotel Hilversum gevestigd, alias het Van der Valk hotel de Witte bergen. Ik denk dat iedereen dit witte, iconische gebouw wel kent dat langs de A27 ligt en waar je vaak langsrijdt. Toen we nog in Diemen woonden en ik in Bilthoven werkte, passeerde ik het dagelijks. Mijn man en ik bezoeken regelmatig locaties van dit bekende concern waarbij de kwaliteit altijd hoogstaand is. Je kon ons met name vinden in Apeldoorn bij De Cantharel, of Valk hotel exclusief aangezien de kinderen bij oma op steenworpafstand logeerden.

Voor ons efficient, praktisch en we hoeven geen lange afstanden afleggen voor een snelle get-away. Nu we verhuisd zijn naar de veluwe, trekken we als citytrip juist weer naar het westen en brachten we een bezoek aan Van der Valk de Witte bergen. Ik las dat het hotel ‘vernieuwd ‘ was en nieuw leven was ingeblazen, maar dat is dan waarschijnlijk relatief oud nieuws…….

Citytrip het gooi

In de blog over over het voorkomen van relatie problemen schreef ik het al; zorg ervoor dat het vuurtje blijft branden tussen jullie en blijf elkaar verrassen. Dat we naar hotel De witte bergen gingen, was niet mijn eerste keuze, maar wel de meest efficiente. Het hotel staat niet goed in het nieuws en laat ik eerlijk zijn; het staat bij mij bekend als het ‘vreemdgaan hotel’, ook vrij oubollig ingericht en waar de ‘Gooise’ matras zich afspeelt. Echter ook wel weer hilarisch aangezien deze bond girl wel van reuring houdt.

De bediening is wel met z’n tijd meegegaan in Hilversum

Vooroordelen blijven soms te lang in de lucht hangen en dus gingen we zelf op onderzoek uit bij hotel de Witte bergen. Aangezien het direct grenst aan natuurgebied ’t Gooi en pittoresque dorpjes, zijn we gezwicht. Nu alleen maar hopen dat er geen moord wordt gepleegd op de parkeerplaats, of dat er een rip-deal verkeert afloopt. Jaja, Valk Hilversum de Witte Bergen heeft alles wel een keer meegemaakt, of ervaren en haalt vaak het nieuws. Explosieven, ontruimingen, een moord, motorbendes… je kunt het zo gek niet bedenken…

Van der Valk hotel de Witte bergen

Het hotel de Witte bergen behoort sinds 1951 tot de familie Van der Valk en is de derde vestiging van de keten. In het prille begin van mijn relatie met manlief aten we er met zijn familie en ook is het een bekend trefpunt op zakelijk gebied. Nu gaan we er als koppel heen en ben dus reuze benieuwd! En ik kan je vertellen bij binnenkomst stapte ik gelijk weer tien jaar terug in de tijd….

Wandelen en fietsen door het Gooi

Met ruim 110 km wandel- en fietsroutes in het Gooische landschap, is dit de perfecte uitvalbasis voor wandel- en fietsliefhebbers. Na het inchecken pakten we onze fiets en gingen we richting het pittoresque Laren. Zeer leuk om hier op een terras neer te ploffen en auto’s te spotten. Het is hier zo gemoedelijk en al snel merk je dat iedereen elkaar hier kent. Met mooi weer kun je ook met de boot het water van de Loosdrechtse plassen op gaan, of Hilversum aandoen dat in de buurt ligt.

Het indrukwekkende museum Beeld en Geluid is ook een aanrader dat geschikt is voor zowel jong als oud,. Zo worden er verhalen verteld over historische momenten uit de tv-industrie maar ook nieuwe programma’s komen aan het licht.

Een fijn ontbijt zoals je bij het Van der Valk gewend bent

Lage Vuursche

Na de vrijdagmiddag borrel in Laren genuttigd te hebben en in het hotel erachter komen dat ze daar eigenlijk niet echt een gezellige bar hebben, nuttigden we onze aperitief maar op de hotelkamer. De kamer hing vol speigels, wel wetende waar die voeren dienen….. De zaterdag gingen we al vroeg naar het authentieke dorpje Lage Vuursche dat in het centrum van Nederland ligt en jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers ontvangt vanwege de bosrijke omgeving, de gezellige restaurants, winkeltjes en natuurlijk de eindeloze recreatieve mogelijkheden. Ook om zijn vorstelijke status heeft het een grote aantrekkingskracht want wellicht spot je prinses Beatrix die weer op kasteel Drakenstein woont. ‘S middags was het tijd om de stad te verkennen.

Stad verkennen

Hilversum heeft een fijn, historische binnenstad waar je kunt winkelen en borrelen op een van de fijne terrasjes. De grote kerk uit 1841 kan bezocht worden, of de Sint-Vitus kerk uit 1891 met een toren van wel 100 meter hoog. Naast de historische gebouwen heeft de stad ook een aantal musea die u meer kunnen vertellen over de geschiedenis van het gezellige Hilversum.

Na een dag vol indrukken hebben we in het restaurant gegeten van het hotel. De kaart brengt niet veel verrassends, maar de standaard snitzel, carpacio, hamburger en tournedos staan uiteraard op de kaart. Het is niet heel verrassend en er staat geen chef in de keuken. Het is prima voor een eenvoudige hap, zonder te veel poespas, maar geen bouw, een matig zesje geef ik het. Het restaurant zelf vind ik persoonlijk ietwat troosteloos met de felle lampen, grote ruimte, zonder intiemere hoekjes en het toch ietwat oubollige interieur met bloemen print, maar dat is mijn eigen smaak. met de rollende robots gaan ze wel met de tijd mee.

Video hotel de Witte bergen

Tot slot

De bedden sliepen heerlijk en het drukke verkeer langs de A1 heb ik niets van meegekregen. Wel vond ik de kitranden in de badkamer viezig en tipte de receptioniste dat ze het evene opnieuw moet laten voegen. Ik hield het maar voor me dat het zeer gedateerd is met de bejaarden houders en oude wc pot en wasbak. Er ws geen kraak nog smaak aan de kamer en rpma voor een urutje haha, maar voor een romantische get away ga ik toch echt weer liever naar andere Van der Valk locaties.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief