Delen vinden we super lief

Na een zomer vol broodjes bij het ontbijt en BBQ-en in de avond, heb ik enorme zin in een lekkere salade. En dan vooral salades voor de lunch. Even wat anders dan een boterham met kaas op mijn bord. Met het kookboek “Salades voor de lunchbox” zorg ik elke dag weer voor een heerlijke lunch op kantoor.

Geef mij maar een salade

salade lunch

Ik ben nooit een enorme broodeter geweest. Niet dat ik er niet van hou hoor. Ik ben gek op een stokbroodje kruidenboter bij mijn wijntje op het terras. Wat brood betreft ben ik niet echt een makkelijke. Ik wil het zo vers mogelijk, recht van de bakker. Maar zelfs met dat lekkere verse brood ben ik het na een tijdje helemaal zat. Op mijn vorige werk flanste ik elke middag een salade in elkaar samen met mijn collega’s. Daar zitten mijn huidige collega’s niet echt op te wachten. Dus lang leve de salade in de lunchbox!

Ik varieer erop los

Mijn favoriete salade is een Ceasar salade. Heerlijk vind ik dat! Knoflook, ansjovis, soms een eitje of gebakken kipfilet en in iedergeval zelfgemaakte croutons en niet te vergeten romeinse sla. Als je bij ons een salade voorgeschoteld krijgt is dat negen van de tien keer deze Amerikaanse klassieker. Om een beetje te varieren is het toch wel fijn om inspiratie op te doen uit mijn nieuwe kookboek.

Salades voor in de lunchbox

Klassieke salades ontbreken niet in het boek. De bekende boerensalade, caprese of de favoriet van mijn man: de Griekse salade. Maar het kan ook wel wat gekker. Een klassieker in een nieuw jasje of iets totaal anders. Bonen, granen, noedels en zaden komen allemaal voorbij. Wat dacht je van een “Vietnamese rijstvermicellisalade” op maandag, een “Turkse Bulgarsalade” op dinsdag, op woensdag iets met gerookte forel, een lentegroentesalade op de donderdag en om de werkweek af te sluiten een “Tacosalade met kip en romige jalapeñodressing”.

salade voor de lunchbox

En volgende week weer iets totaal anders. Ik werk maar drie dagen in de week dus een deel gaat niet in de lunchbox maar direct mijn bord op. Mmmm heerlijk!

Wat een gedoe!

eloise eten toetje

Een salade klaarmaken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De salades uit het boek zijn allemaal klaar in vijf minuten. Dus daar hoef je het niet voor te laten. Er staan veel low-carbrecepten in maar ook voor degene die behoefte hebben aan een wat steviger lunch, valt er genoeg te kiezen. Ik vind het heerlijk. Ook op kantoor kan je genieten van een lekkere, gezonde lunch. Het is ook nog eens een makkelijke manier om aan je dagelijks benodigde groenten te komen. Dat is mooi meegenomen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief