Delen vinden we super lief

Fossil q smartwatch TestingfossilqIk ben de trotse eigenaresse van de Fossil Q Venture Sand Leather smartwatch. Nouja…. Ik heb de helft van de prijs betaald als waarborg  om het te mogen testen. Jij bent gek…zul je nu denken. Nou eigenlijk niet…ik wil namelijk al heel lang een smartwatch maar durf er niet eentje aan te schaffen. Ik stuitte op de modellen van Fossil, kon niet kiezen en wil graag weten of het bevalt. Nu kwam de campagne van Insiders voorbij en 1+1 =2. Als dit horloge nu he-le-maal niet bevalt kan ik hem terugsturen. Dit is wat ik er van vind;

Stijlvolle smartwatchFossil q smartwatch Testingfossilq

Style meets functionality met deze horloges. Eerlijk gezegd ben ik gevallen op het design. Fossil staat al sinds 1984 bekend om haar horloges, sieraden en accessoires met een moderne vintage designlook. En dat is helemaal mijn ding. Nieuwsgierigheid, creativiteit en  vooruitstrevendheid zitten in het DNA van Fossil dat mij aanspreekt. Sinds een aantal jaar zijn ze naast de bekende, traditionele horloges ook vol in de smartwatches gestapt. Met nog steeds de stijlvolle uitstraling en de assets die je er van mag verwachten.

De Q touchscreen smartwatch van FOSSIL hebben we nu een maand in gebruik en hebben we op alle vlakken uitgeprobeerd. Over het design ben ik in ieder geval tevreden. Het bandje is stevig, kwalitatief en ook het schermpje zelf swiped fijn en snel.

Touchscreen

De nieuwste generatie touchscreen smartwatches ligt sinds kort in de winkels en nemen al gretig aftrek. Ik zag onlangs dat een kennis de smartwatch van Fossil om had. Mijn eigen klokje was nog niet binnen en kreeg van haar alvast een beetje smartwatch-les. De modellen bevatten een groot aantal opties voor personalisatie. Denk hierbij aan verwisselbare bandjes en de keuzes qua kleur & design van jouw touchscreen wijzerplaat.

Besturingsysteem

Mijn kleine lucas (1) vindt dit helemaal te gek en loopt tijdens het verschonen altijd met mijn klokje te spelen. het schermpje staat altijd aan, waardoor je in principe nooit meer een notificatie mist. Doordat ik een Iphone heb en dus geen Android aansturing, synchroniseert het horloge niet altijd even goed. Dit is ook één van de redenen dat ik wellicht naar een Android telefoon overstap. Fossil q smartwatch Testingfossilq

Fossil heeft verschillende modellen in hun assortiment voor zowel dames als heren. Mijn voorkeur ging uit naar het leren bandje, maar ook roestvrij staal en een model met glitters behoort tot de keuze.

Smartwatch Modellen voor heren: €279-€299

  • Fossil Q Explorist Stainless Steel 
  • Fossil Q Explorist Luggage Leather
  • Fossil Q Explorist Brown Leather

Smartwatch modellen voor dames: €279,- €299,-

  • Fossil Q Venture Rose Gold Tone
  • Fossil Q Venture Stainless Steel
  • Fossil Q Venture Sand Leather (Hier viel mijn oog op  en dit model is getest)fossil smartwatchfossil smartwatch fossil smartwatch

Stijl heeft vele gezichten

Je kunt je wijzerplaat naar hartenlust personaliseren. Met een simpele swipe naar links of rechts kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Via de bijbehorende app stel je zelf in waar je wel of juist geen notificaties van wilt ontvangen.Fossil q smartwatch Testingfossilq

Fitness

Bij stevige wandelingen, of een marathon houdt de smartwatch alles bij. Denk hierbij aan het aantal stappen, de afgelegde afstand tot aan het aantal calorieën dat je verbrand tijdens je work-out. Bij de synchronisatie gaat er bij mij nogal wat mis, waardoor ik gedesillusioneerd richting huis ga na een intensieve training. Het bandje is ook niet helemaal zweet bestendig, dus kan beter een fitbit aanschaffen. Elk horloge zijn eigen functionaliteiten zeg ik dan maar. Dit horloge is een beauty en krijg je veel reacties op.  Daar ben ik op gevallen.Fossil q smartwatch Testingfossilq

Blijf up to date

Je kunt je eigen persoonlijke Google installeren waardoor je nooit meer een belangrijke, reminder of afspraak mist. Er ontgaat je niets meer dankzij de notificaties.

Best handig zo’n persoonlijke assistent om mijn pols. Een tool die ik ook handig vind is Google translate. Ik heb een internationale functie en soms mis ik een Frans woord. Dan is mijn horloge mijn beste vriend.

Video

Het installeren is eenvoudig en snel gedaan. In ettelijke minuten werkte het en kreeg ik al Instagram en Whatsapp notifications. De interface had ik zo ingesteld en kon gelijk mij nieuwe aanwinst aan de wereld tonen. Via de bijbehorende app stel je zelf in waar je wel of geen notificaties van wilt ontvangen. Met de knop aan de zijkant en de touchscreen navigeer je snel door alle functies. Het is een gebruiksvriendelijk klokje.

Dit is een korte, leuke video die je snel een aantal functionaliteiten laat zien.

Ervaring

De Fossil Q is een prachtig horloge en de combinatie met het design en de technologie spreekt me enorm aan. Momenteel ben ik een Iphone (IOS) gebruiker en overweeg te switchen naar een Android telefoon. Ik merk dat het niet heel erg goed synchroniseert met mijn telefoon waardoor berichtjes te laat, of niet binnen komen. Tijdens het sporten heb ik het horloge omgedaan, maar dit werkte niet.

Hier heb ik inmiddels vrede mee en gebruik het horloge als digitaal klokje waarmee ik zie dat er telefoontjes & berichtjes binnenkomen (als hij respondeert). Ook mijn afspraken kan ik in de gaten houden, mocht het nodig zijn. Op een drukke dag heel fijn, met enkele swipes weet ik wat me te wachten staat.

Mijn mening

Het schermpje kun je personaliseren en ook de alarm functie is ideaal. Het klokje is overigens heel handig tijdens het verschonen van mijn kleintje(1) Hij kijkt er elke keer vol verwondering naar en swiped er al op los. Mijn kleintje groeit op met een classy klokje ;-D. Met kerst had ik een kerst schermpje en nu heb ik gekozen voor een strak design. Ook de kleur kun je aanpassen aan je outfit. Ik heb de Smartwatch zo ingesteld dat het klokje niet non-stop licht geeft. De ruststand is perfect en beter voor een langere batterij duur. Ik leg het klokje elke avond op de oplader die standaard naast mijn bed ligt. De oplader is overigens wireless, top! Ik ben er soort van mee vergroeit.

Verder…

Als je je Smartwatch vaak gebruikt is de batterij sneller leeg. Bij mij redt de batterij van het horloge zeker een dag. De mogelijkheden met de Smartwatch van Fossil Q zijn eindeloos. Via de multifunctionele touchscreen kun je er apps opzetten die bij je passen. Met Google fit kun je je activiteiten volgen. Ideaal met al mijn goede voornemens. Met een premium account kun je ook Spotify koppelen aan je Smartwatch. Dit heb ik overigens nog niet geprobeerd, omdat ik het deel met mijn man en het al op verschillende devices staat. Het instellen van het alarm is mogelijk en ook je slaapkwaliteit kun je controleren.

Conclusie

Wat wil je nog meer. De keuze is reuze bij de smartwatches van Fossil. En het voornaamste, ik vind hem heel erg mooi! Ik overweeg wel om hem te houden! Maar dan wel eerst een nieuwe telefoon en laat mijn telefoon abonnement bij KPN afgelopen zijn Hooray!fossil smartwatch

Zou jij het overwegen om een Smartwatch te kopen? En zouden deze modellen van Fossil je aanspreken? Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief