Delen vinden we super lief

De SnapStar Dolls mochten uitgebreid getest worden, de kleurrijke poppen die ook genomineerd zijn voor Speelgoed van het jaar 2019. En bij het zien van de doos met Echo, de pop met prachtig blauw glitter haar is Olivia meteen enthousiast.

We gingen gelijk aan de slag en haalden de pop uit de doos. Mijn eerste indruk is dat het een pop is die niet enorm onderscheidend is van andere poppen zoals bijvoorbeeld barbies. Dat betekent niet dat Miss O, die overigens al 386 barbies heeft, het niet leuk vindt. In tegendeel. Ze vindt Echo heel tof en gaat er direct mee spelen.

Geen top kwaliteit maar valt wel in de smaak

De kwaliteit is niet echt geweldig als je vergelijkt met duurdere poppen. De kleding oogt wat goedkoop en de ‘accessoires’ die bij de pop zitten, een armband, ketting, tasje en telefoon, zijn wat basic. Overigens heeft Olivia daar totaal geen probleem mee, die vindt het allemaal super. Vooral het mooie blauwe haar, wat er ook af kan, vindt ze erg mooi. Er zit een groot groen kartonnen vel bij dat je in elkaar kan vouwen. En dat maakt het speelgoed bijzonder

Dat is de achtergrond waar de pop voor gefotografeerd kan worden. De dol zet je op een bijgeleverde standaard en fotograferen maar. Als je dan een speciale Snapstar dolls app “Snapstar Studio” download kun je vervolgens met de foto van de pop verschillende haarstijlen en achtergronden aan de pop geven.

Het idee is dat je de pop op verschillende manieren kan poseren en stylen met de app. Achtergronden, haarstylen, make up en zonnebrillen, alles kan aangepast worden. En dan sla je de afbeelding op op je telefoon. We gingen dus meteen aan de slag met onze SnapStar Echo, een van de zes verschillende meiden uit de SnapStart serie. Je kunt er alle kanten mee uit!

Olivia was eigenlijk wel ietwat snel uitgekeken op de app. Ik denk dat ze er nog net een tikje te jong voor is. Ten tweede was ik niet erg enthousiast dat ze mijn telefoon nodig had voor een spelletje. ‘Ehm, hallo confrontatie met mama’s telefoonverslaving’ maar dat is stof voor een hele andere blog… een eigen telefoon is daarom wel verstandig bij de Snapstar poppen.

Combinatie Snapstar app met pop is vernieuwend

De app is dus nadat we het 1 keer hebben gebruikt eigenlijk niet meer geopend. En het groene vel is weer ingevouwen want neemt best veel plek in als het niet gebruikt wordt. De pop is wel opgenomen in de barbie familie. Wat Olivia vooral leuk vindt aan de pop is dat ze veel meer beweegbare delen heeft dan de Barbies. Dat is denk ik bedoeld om de pop te kunnen laten poseren voor de foto maar helpt blijkbaar ook als Echo naar balletles gaat.

Eerlijk is eerlijk, ik vindt 19,99 een pittige prijs. Maar als een kind een eigen telefoon / tablet heeft en echt aan de slag gaat met de app, of meerdere poppen heeft die van haar kan wisselen, dan denk ik dat het wel in de smaak zal vallen. Ten slotte zijn er veel meiden die erg met hun telefoon bezig zijn… die van mij is dat nog niet echt.

Dus dat aspect van de pop, dat je de echte pop combineert met de app is eigenlijk het meest vernieuwend, maar aan ons misschien nog niet echt besteed. Bij oudere meiden zie he dan ook veel meer interactie net de Snapstar pop.

Bewuster omgaan met wat je hebt

Ik moet trouwens bekennen dat Olivia weinig tekort komt op het gebied van speelgoed. Ze heeft zoveel dat ze vaak niet eens meer weet wat ze allemaal heeft. Dat vindt ik soms ook wel een dilemma. Voor Kerst, Sinterklaas en verjaardag komt er toch weer een verlanglijstje. Maar wat moet je nou weer verzinnen…. Voor een kind dat alles al heeft. Ik weiger om ons huis nog meer te laten dichtgroeien door speelgoed. Zoals een vriendin van mij eens zei: mijn huiskamer ziet er vaak uit alsof Intertoys erover heeft gespuugd. Dus dit jaar gaan we bewuster dingen we doen.

Tot nu toe kon ik zo hier en daar wat ongemerkt wegsmokkelen (want zoals gezegd, soms weet ze echt niet meer wat ze allemaal heeft) maar ik vind 5 wel een leeftijd waarop ze mag gaan snappen dat het ten eerste allemaal geld kost (behalve als Sinterklaas het komt brengen, ‘dan hoeven jullie geen geld te betalen toch mama’) en ten tweede dat er kindjes zijn waarvan de papa en mama niet zoveel geld hebben om speelgoed te kopen.

Dus dit jaar ga ik bewust met haar aan de slag om bewust door ons speelgoed te gaan en een aantal dingen te doneren. Voorlopig is Echo een onderdeel van die al maar groeiende voorraad spullen.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief