Delen vinden we super lief

De ‘Speelgoed van het jaar verkiezing‘ is weer in volle gang. Één van de genomineerde producten is de Totum Tropical Zoo 3D beads die we hebben mogen testen. Super leuk want zeker tijdens de koude wintermaanden wordt er bij ons thuis veel geknutseld. En voor de koude, druilerige dagen zijn sets van Totum altijd leuk.

Als je van strijkkralen en water beads houdt, dan is dit pakket zeker een aanrader. Het zijn wat grotere vierkante kralen die in meerdere stappen geen plat maar een 3D dier vormen, net even anders dan de andere sets die we kennen. In de doos zitten meer dan 300 kralen en met deze set kan je een olifant, flamingo, kaketoe, krokodil en pinguïn maken.

Leuke aanvulling is dat er een kartonnen Tropical Zoo plaat bij zit die, als je hem vouwt een achtergrond vormt voor de knutsels. Best een uitgebreide set dus. We gingen voortvarend aan de slag. Omdat ik het meegenomen had naar een Mama-dochter weekend leek het mij een goed entertainment middel om tijdens het eten in een restaurant te gebruiken om mijn dochter bezig te houden. Over de vele kralen in verschillende kleuren had ik niet zo goed nagedacht maar een paar saus bakjes erbij en opgelost.

Net even anders dan andere kraalwerkjes

De voorbeelden in de box zijn van karton en die moet je in een plastic hoesje doen waar je dan de kraalwerkjes op maakt. Anders dan bij andere kraalwerkjes dus, zonder plankjes of iets dergelijks.

Het knutselpakket Totum Tropical Zoo 3Dpixel beads is leuk om te doen en niet al te moeilijk. De kralen zijn groot genoeg om met je handen te doen. Het verschuift wel snel waardoor het een precisie werkje is. Als het af is, spuit je met het meegeleverde spuitflesje water op de kralen en dan gaan ze plakken. Dat was eigenlijk best een beetje een knoeiboel, al denk ik dat de eettafel thuis een stuk makkelijker is dan de tafel in het restaurant.

Missie geslaagd

Als het werkje (of een deel van het werkje dat later aan een ander stuk vastgemaakt moet worden) klaar is, moet het ongeveer een half uur drogen. Bij ons duurde het nog wat langer, maar dat komt misschien omdat we wat teveel water erop hadden gespoten. Dat betekende wel dat, omdat het tijdens het drogen nog op het herbruikbare plastic hoesje stond, we best lang moesten wachten voordat we aan het tweede werkje konden beginnen. Thuis kan je ook gewoon een ander stuk wat dikker plastic gebruiken, zoals een druk en sluit zakje.

Het eindresultaat viel echt enorm in de smaak! De missie om educatief speelgoed aan te beiden is geslaagd!

Totum Tropical Zoo 3Dpixel beadsgeschikt voor Sint of Kerst

Al met al vinden wij het een super leuke knutselset die met de achtergrond ook leuk neer te zetten is. Als het droog is en je hebt genoeg water gebruikt dan kan er ook mee gespeeld worden.

Dus wat ons betreft is het, voor een prijs van € 9,95 een aanrader en kanshebber voor speelgoed van het jaar. Voor de knutselaars onder ons is het een zeer geschikt Sint of Kerst cadeau. Dat al die knutselwerkjes uiteindelijk ergens in een hoek / doos / la / de prullenbak belanden, is best jammer. Hartstikke leuk al die knutsels maar man, man, man, als je een knutselfan hebt, dan in het tempo van een lopende mand mooie dingen maakt, waar laaaaat je al die ‘troep’ dan? 🙂 De Totum Tropical Zoo 3Dpixel beads kon nog wel eens een best seller worden!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief