Delen vinden we super lief

Zeker in deze Coronatijd waarin we veel thuis zitten, is het fijn om een beetje leuk te wonen. Start het weekend voor jou met een hapje en een drankje met je lief? Zit je zomers het liefst zo lang mogelijk te genieten van je tuin? Waar je ook bent, de sfeer valt of staat met de luiste verlichting. Of je nu een schemerlamp neerzet of ingebouwde ledstrip onder je bed hebt liggen. Daarnaast is het vooral heel handig dat je een beetje kunt zien waar je loopt. Vorig jaar hebben we voor de tuin buitenlampen op zonne energie aangeschaft. Daar hebben we geen omkijken meer aan. Dit jaar is de binnenkant van ons huis aan de beurt. Ik ben me maar eens goed gaan verdiepen in alle ins and outs van de ledstip.

Eikenprocessierups, ledverlichting, Bakkum

Een beetje licht in huis

pixers kinderkamer

We zitten volop in onze verbouwplannen. Plannen zeg ik, want er is nog geen tegel gelegd. Wat we wel graag hebben. is een mooi ontwerp en een financieel plaatje om het allemaal mogelijk te maken. Natuurlijk gaan we beginnen met het grove werk. Een muur eruit en ergens anders er weer in, een dakkapel en leidingen. Maar voor een mooi eindresultaat hebben we ook wat wensen qua verlichting. Van een simpel bedlampje (oh wat zou ik daar blij mee zijn) tot een strakke trapverlichting. Voor die trap moet je dus ledstrips kopen, heb ik ontdekt. Dat kan gelukkig heel makkelijk online bij de LedstripKoning.

Ledstrip als trapverlichting

Het huis van de buren is al onder handen genomen. Heel handig want zo hebben wij ons goed laten inspireren. Zelf hebben we nog ouderwetse vloerbedekking op de trap liggen. Daar willen we maar al te graag vanaf. Onze buurman heeft een prachtige, moderne trap met verlichting op elke trede. Mooi en ook nog eens heel veilig. Vroeger kon je de traptreden alleen verlichten met losse kabeltjes of andere ingewikkelde constructies. Tegenwoordig maakt de ledstrip het een stuk makkelijker.

Waar moet een ledstrip aan voldoen?

Zoals geldt bij zoveel dingen, moet ook een ledstrip die je op de trap wil gebruiken aan een aantal eisen voldoen. Het moet tegen een stootje kunnen. Waarschijnlijk lopen er heel wat schoenen op en af. Een voetstoot is onvermijdelijk. Er moet rekening worden gehouden met stof. Daarom moet de verlichting in een profiel geplaatst worden of anders worden voorzien van een siliconen toplaag. Voor leken zoals ik: een profiel is gewoon zo een aluminium behuizing waar de strip in ligt. Mocht je hiervoor kiezen dan biedt dat niet alleen extra bescherming maar het zorgt ook nog eens voor diffuus licht en een stijlvolle afwerking.

Hoe breng je een ledstrip aan?

pixers kinderkamer

Het blijft even een klusje om elke trede te voorzien van verlichting. Maar de sterke dubbelzijdig tape op de strips maakt het wel een stuk makkelijker. Natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat het oppervlak schoon, droog en vetvrij is. De keuze voor een parallel- of serieaansluiting laat ik lekker aan iemand anders over. Mocht je het wel zelf gaan doen dan is het aanleggen een stuk minder complex dan het lijkt. (Heb ik horen zeggen).

Waarom een lichtgevend streepje?

ledstrip

Zoals je waarschijnlijk weet gaat ledverlichting veel langer mee dan andere soorten verlichting. Wij gaan waarschijnlijk elke trede voorzien van licht. Je kunt er ook voor kiezen om telkens een treetje over te slaan of om niet de hele trede te verlichten maar bijvoorbeeld alleen het middenstuk. Je kunt veel meer dan alleen je trap voorzien van deze mooie “verlichte lijnen”.

Wat dacht je van een strakke verlichting verwerkt in het plafond van je badkamer of mooi verwerkt in een inbouwnis? Ik heb zelfs voorbij zien komen hoe je je bed bijna kan laten vliegen door verlichting. Visliefhebbers kennen de ledstrips misschien wel van de verlichting in aquariums. Gelukkig is er genoeg keus voor verschillende soorten licht. Zo gaan wij voor een warm witte kleur. Maar je kunt ook helemaal los gaan met kleurtjes. Wij houden het dit keer maar lekker neutraal.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief