Delen vinden we super lief

We weten allemaal dat het smeren van SPF belangrijk is voor onze huid. Maar waarom is het precies zo belangrijk? In dit artikel gaan we dieper in op het belang van SPF en waarom we het dagelijks moeten smeren. We zullen je alles vertellen wat je moet weten om je huid te beschermen en gezond te houden. Dus lees vooral verder als je alles wilt leren over dit onderwerp!

Beschermt tegen uv-stralen

Deze straling is niet alleen schadelijk voor onze huid, maar kan ook leiden tot huidkanker. Het is daarom belangrijk om dagelijks SPF te smeren om onze huid te beschermen tegen deze schadelijke effecten. Het is wetenschappelijk bewezen dat het dagelijks smeren van SPF je huid beschermt tegen huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Dit is vooral belangrijk als je vaak buiten bent of veel tijd doorbrengt in de zon.

spf, zonnebrandcreme, zomervakantie

Veroudering van de huid

Naast het beschermen tegen huidkanker, beschermt je jezelf ook tegen veroudering van de huid als je je goed insmeert. Uv-stralen kunnen zorgen voor rimpels, fijne lijntjes en een ruwere huidtextuur. Hierdoor kan de huid er ouder uitzien dan hij werkelijk is. SPF beschermt tegen deze effecten van de zon en zorgt ervoor dat je huid er jong en gezond uitziet. Als je regelmatig SPF gebruikt, zul je merken dat je huid een egale, stralende teint heeft. Denk bijvoorbeeld aan dagcrème met SPF. 

spf, zonnebrandcreme, zomervakantie

Welke SPF moet je gebruiken?

Het is aanbevolen om minimaal SPF 30 te gebruiken. Dit zorgt voor voldoende bescherming tegen de zon en is geschikt voor de meeste huidtypen. Als je een lichtere huid hebt, kan het aan te raden zijn om een hogere SPF te gebruiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je SPF moet blijven smeren gedurende de dag, vooral als je veel buiten bent. Breng zeker om de twee uur en na zwemmen opnieuw een laagje SPF aan, ook op je lippen met lippenbalsem.

spf, zonnebrandcreme, zomervakantie

Beschermende kleding

Naast het dagelijks goed insmeren wordt ook aangeraden om andere beschermende maatregelen te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beschermende kleding dragen en de schaduw opzoeken wanneer de zon op zijn hoogst staat. Het is ook belangrijk om jezelf regelmatig te controleren op veranderingen in de huid. Hierdoor kun je er hopelijk op tijd bij zijn als je iets verdachts opmerkt.

spf, zonnebrandcreme, zomervakantie

Tot slot

In dit artikel hebben we besproken waarom het insmeren belangrijk is voor onze huid. Het beschermt tegen huidkanker en veroudering van de huid. Door dagelijks SPF te smeren krijg je een egale, stralende teint en blijft je huid er jong en gezond uitzien. Het is dan ook zeker aan te raden om minimaal SPF 30 te gebruiken en regelmatig te controleren op veranderingen in de huid. Vergeet vooral niet om tijdens de warme dagen ook beschermende kleding te dragen en de schaduw op te zoeken. We wensen je veilige zon-dagen toe! En ondertussen smeren we ons extra goed in tijdens onze eigen vakantie.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief