Delen vinden we super lief

tafelzeil, geblokt zeil, tafellinnen, tafelzeilonline.nl

Als ik water uit de kraan drink in Amsterdam, of in Hardenberg, merk ik een groot verschil tussen het westen en het oosten. En nu we in Apeldoorn wonen, vul ik vaker de waterflessen van de kinderen meer dan ooit. Ze vinden het water hier in het oosten van het land veel lekkerder, hoor ik ze vaak zeggen. Dit heeft alles te maken met de hardheid van het water. In hard water zit (te) veel calcium en magnesium, dat wrang smaakt. Waar we nu wonen is het water ook aardig hard, dat bij ons ‘zacht‘ is gemaakt met een waterontharder. Naast dat het lekkerder is, heeft een waterontharder nog veel meer voordelen…

De nadelen van Kalk

Kalk in het leidingwater kan heel wat problemen in huis veroorzaken dat je snel en eenvoudig kunt oplossen met een waterontharder. Uiteraard heb ik me afgevraagd of het wel echt nodig is om een waterontharder te installeren, maar nadat ik me had ingelezen en alle informatie over waterontharders online heb doorgespit, ging ik overstag.

puik design, monday, vaas

Hard water is vooral nadelig voor al je mooie huishoudelijke apparaten en het milieu. Onze koffiemachine is er al eerder door gesneuveld en ook zie ik het aan onze waterkoker. Of wat dacht je van je wasmachine en de wit aangeslagen glazen, of vazen uit je vaatwasser? Hard water laat meer kalkaanslag achter en kan ervoor zorgen dat apparaten meer energie nodig hebben voor gebruik. Hierdoor gaat je appratuur veel sneller achteruit qua functioneren en dat vindt het huishoudboekje niet heel fijn. Daarnaast belast je de natuur enorm met de chemische middelen die we gebruiken om kalk tegen te gaan. En tsja onze smaakpaillen willen uiteraard ook wel wat! Genoeg redenen voro een wateronderharder. Met name door onderstaande 4 voordelen.

keuken, waterontharder
Bij ons was de waterontharder als aanwezig in de keuken van ons nieuwe huis. Hier kwamen we achter toen we er gingen wonen

1. Weg met kalkaanslag

De kalkaanslag op kranen en douchekoppen waren in ons vorige huis in Diemen toch wel een doorn in mijn oog. De chemische schoonmaakmiddelen mijdde ik liever, maar je wilt het immers ook schoon hebben. Met het zachtere water in Apeldoorn zien we duidelijk het verschil dankzij de waterontharder. Ook zie ik het terug bij onze glazen die uit de vaatwasser komen en daardoor veel langer mee gaan.

2. Besparing

Kalk kan veel schade aanrichten in je boiler waar het harde kraan water doorheen stroomt. Dit zie je gelijk terug op je energierekening. Je kunt dus wel stellen dat je met een waterontharder geld zult besparen. Enerzijds bij je boiler die steeds harder moet werken, maar ook huishoudelijke appraten gana langer mee.

keuken, keukenopstelling

3. Gezondheid

Hard water heeft een negatief effect op huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Hier stond ik nooit bij stil, maar kalk is daarbij de grote boosdoener. Ook kan het je haar doffer maken en je huid verdrogen.

4. Vijand van huishoudapparatuur

Het was al eerder benoemd maar de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd wordt door meganische waterontharders. Kalk hoopt zich namelijk met de jaren op waardoor de huishoudelijke apparaten snel achteruit gaan.

keuken, waterontharder, stapje terug, moederschap, stapje terug, moomy burn-out, overwerkt, prikkels, moederschap

Tot slot

Wij hadden het geluk dat er in ons nieuwe huis in Apeldoorn een waterontharder was geinstalleerd. met alle bovenstaande voordelen is het dan ook een lsimme investering waar je vele profijt van zult hebben. Het is dan ook zeer zeker het overwegen waard!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief