Delen vinden we super lief

Wie is Huggy Wuggy, Huggy wuggy, Poppy Play time, moordzuchtige knuffel, Kissy missy, Lucky Bunny, hugs one leg, Tiktok, trend,

Huggy Wuggy is bekend van de videogame Poppy Playttime (12+) en heeft zijn populariteit te danken aan TikTok, Roblox & Youtube. Dit blauwe monsterfiguur is met zijn rode lippen en onschuldige blik razend populair onder kinderen. Mijn kinderen wilden dolgraag hun zakgeld spenderen aan zo’n fluffy knuffel met gekke tanden. Vol enthousiasme wisten ze me alle namen op te noemen. Blijer konden ze niet worden en dus zwichtten we daar op de zomerbraderie in Ommen.

Wie is Huggy Wuggy, Huggy wuggy, Poppy Play time, moordzuchtige knuffel, Kissy missy, Lucky Bunny, hugs one leg, Tiktok, trend,

Kissy Missy, Bunzo Bunny en ….

Op goed vertrouwen zochten ze een knuffel uit. Kissy Missy voor de oudste en een ander wezen voor de jongste. Namen als Poppy Playtime • Boogie Bot en Bron kwamen voorbij. En zo ook Bunzo Bunny • Candy Cat • Cat-Bee • Mommy Long Legs • PJ Pug-a-Pillar en Daisy. Dat ik onder een steen heb geleefd bleek al snel. Via Social media stroomde mijn inbox vol met berichten toen ik er over poste. Op veel BSO’s blijken ze inmiddels verboden te zijn en ook op basisscholen worden ze geweerd na vreselijke incidenten en angstaanjagende verhalen. Tijd om er meer over te weten. Ik interviewde mijn kinderen, vroeg rond en dook de wondere wereld in van de bloeddorstige creaties. 

Gezwicht op een zomerbraderie

Huggy Wuggy

Wie is Huggy Wuggy, Huggy wuggy, Poppy Play time, moordzuchtige knuffel, Kissy missy, Lucky Bunny, hugs one leg, Tiktok, trend,

Huggy Wuggy is een dood-enge knuffeltrend waar ik na Googlen nog minder enthousiast over werd. We zijn wel wat gewend met de scary figuren van Vampirina, de Adams Family en de ‘Verschrikkelijke Ikke’ ! Zelfs Peppa Pig vond ik te brutaal, Minecraft wist ik uit te stellen tot 7+, Squid Game hebben ze niet gezien en Roblox hebben ze (nog) niet gedownload. Influencers en Poppy playtime leek me onschuldig…. laat ze immers nog maar in hun fantasiewereld leven toch!?

De Huggy Wuggy’s leken me schattig en de namen zijn slim (schattig) gekozen. Ze hebben lange slungelige armen waar leuk mee gespeeld kan worden en hun mond vol gekke, vlijmscherpe tanden zijn eerder lachwekkend dan eng. Maar niet in een kinderbrein, bleek al snel…. Deze knuffels hebben meer impact dan ik ooit had durven dromen.

Poppy Playtime, huge wuggy

En nu?

Voordat ik de creepy knuffels uit mijn huis ga weren, wil ik er graag het fijne van weten. Mijn zusje en enkele volgers stuurden me nieuws artikelen en berichten uit de school app. Met meer achtergrondinformatie kon ik me beter wapenen tegen een bang, of jengelend kind. Al snel bleek er een grote ‘commerciële’ wereld te bestaan en speelt er meer dan ik ooit had durven bedenken. Wie zijn deze bloeddorstige killer knuffels? 

Wie is Huggy Wuggy, Huggy wuggy, Poppy Play time, moordzuchtige knuffel, Kissy missy, Lucky Bunny, hugs one leg, Tiktok, trend,
Huggy Wuggy is officieel het blauwe en harige wezen met lange, slungelige armen en benen en een grote rode glimlachende mond. Best scary toch?

Huggy Wuggy: niet zo lief als-dat-ie eruit ziet

Huggy Wuggy zijn de wezens in de horror-game Poppy Playttime. Het spel is bedoeld voor kinderen ouder dan 12 waarin het figuur allerlei experimenten ondergaat. De blauwe pop was schattig, maar is door experimenten in de gesloten en verlaten speelgoedfabriek Playtime Co een bloeddorstige moordenaar geworden met als doel de speler (jouw kind) te vermoorden als je de puzzels niet weet op te lossen.

Ook op TikTok heeft het spel met de kleurrijke karakters aan populariteit gewonnen waar hij zijn vriendin Kissy Missy veel knuffelt om vervolgens haar hoofd eraf te bijten met de vlijmscherpe tanden. Ook sluit hij haar op en gebeuren er bloeddorstige, lugubere dingen. Niets schattigs aan en zelfs zeer beangstigend als je bedenkt dat jonge kinderen hier naar kijken. Precies wat de marktkoopman ons vertelde toen de kinderen het kocht. ‘Vaak weten ouders niet eens waar hun kinderen naar kijken’. En ik dus ook niet. 

En daar begint de ellende. Probeer ik ze zo lang mogelijk van moorden en schieten te beschermen, komen de Huggy Wuggy’s op ons pad, in toch wel een camouflage verpakking. Schattig zien ze er wel ,soort van‘ uit met de felle kleuren en zacht materiaal, maar niets is dus minder waar. 

Waarom dan zo populair?

Door de grote groep fans op sociale media werd het opgepakt door YouTubers en social influencers waarmee de Huggy Wuggy’s aan populariteit terrein winnen. Ook via WhatsApp sturen kinderen elkaar meme’s met Huggy Wuggy in de hoofdrol. Het wordt van kwaad tot erger. Op TikTok zijn ze nog fanatieker aanwezig en worden de beelden steeds bloeddorstiger. De catchy muzieknummers helpen ook mee aan hun populariteit. De liedjes hebben een pakkende melodie en kleurrijke videoclips. Zoals bijvoorbeeld onderstaand liedje waar de tekst echt misselijkmakend is.

Inmiddels verkoopt een bol.com deze knuffels om ook jou het stuipen op het lijf te jagen. Gelukkig geven ze er een waarschuwing bij! Een nietsvermoedende ouder koopt het echter toch snel als zijn kind het zo vol enthousiasme brengt als die van mij ‘Guilty as charged’! Nog niet overtuigd… let eens op de tekst in dit catchy nummer:

Verboden

Vanuit diverse hoeken hoor ik alarmerende berichten van kinderen die de huggy Wuggy’s na gaan doen. Er wordt naar keeltjes gegrepen, naar gedaan en vreselijke dingen in hun oren gefluisterd. De pop zet zelfs aan tot geweld en er lijkt geen ontkomen aan. Ze verschijnen overal en zelfs in Dora of Peppa pig waarin ze worden opgegeten. Er is dus niets schattigs, of knuffeligs aan met slapeloze nachten als gevolg.  

His name is Huggy, Huggy Wuggy! When he hugs you he’ll never stop! Your friend Huggy, Huggy Wuggy! He’ll squeeze you until you pop!

Huggy Wuggy is een kwaadaardige knuffel 

En ja, deze moeder is dus gezwicht en zit met een dilemma ! Laat ik ze er mee spelen omdat zoveel kindjes ze hebben, of houd ik voet bij stuk om problemen te voorkomen?  Slechteriken horen thuis in elk sprookje, verhaal en boek om het verhaal wat meer elan te geven, maar de Huggy Wuggy’s slaan door. 

Hoe sta jij er in? 

Nb: Uiteindelijk ben ik er ook achter gekomen hoe mijn kinderen er alles over weten. Ze hebben het van Dutchtuber dat ze zo nu en dan mogen zien. Inderdaad zonder ouderlijk toezicht, Guilty as charged! Mijn dochter wil er niets van weten, de oudste heeft een 1 meter grote Huggy Wuggy. De jongste heeft het al in de la gelegd aangezien ik erover begon… to be continued….

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief