Delen vinden we super lief

Heb je er wel eens over nagedacht om jouw geliefde een persoonlijk cadeau, of sieraad te geven met een gravure? Door een persoonlijk cadeau te graveren geef je naast een origineel, een zeer persoonlijk cadeau, dat altijd een hit is! Door een tekst, datum of gepersonaliseerde boodschap te graveren, maak je het sieraad uniek en symbolisch. Voor het uitje met mijn zoon heb ik cadeautjes bij Drks online besteld die al een dag later in huis waren. Met name de gepersonaliseerde sleutelhanger was een hit en de sieraden met zijn naam doet hij nooit meer af!

Persoonlijk cadeau met gravure

Mijn tiener hebben we al eens verrast met een symbolisch cadeau op maat en ook op vaderdag zijn de persoonlijke cadeus altijd spot-on. Tegenwoordig kun je zelfs het kaartje bij het cadeau laten personaliseren waar je net even wat meer tekst op kwijt kunt! Het dragen van een gegraveerd sieraad wordt daarmee een manier om een gelukkige gebeurtenis te herinneren, een dierbare persoon te eren, of een betekenisvolle boodschap altijd bij je te dragen.

drks ,cadeau, gepersonaliseerd cadeau, kompas geven, kompas, gepersonaliseerde kompas, koers, quotes kompas, gravure
Geef een persoonlijk geschenk aan een geliefde door een cadeau uniek en symbolisch te laten graveren met een tekst, een datum of een gepersonaliseerde boodschap.

15 gravure ideeën voor een persoonlijk cadeau

Onze jongste werd in het zonnetje gezet met een armband, sleutelhanger én ketting waarbij ik zocht naar extra originele ideeën om te graveren. Om je te inspireren deel ik al 15 originele, graveer ideeën.

1. Personaliseer met coördinaten

Graveer de gps coördinaten van een speciale plek, zoals waar jullie elkaar ontmoet hebben, op een armband. Dit deden we eerder op een poster, dat je ook kunt laten graveren in een sierraad. Dit zal zeer liefdevol worden ontvangen.

gravure, qr code, persoonlijk cadeau, graveren, graveer ideeen

2. Handgeschreven notitie

Laat een handgeschreven bericht van jou of je kind graveren op een hanger voor een extra persoonlijk tintje. “Tot de maan en terug‘ blijft een zin die ik vaak herhaal en geschikt is voor op een sierraad. Onderstaande teksten kreeg mijn zoontje op een kaartje tijdens onze moeder-zoon weekend. Iets waar je op moet letten; graveer iets dat over een aantal jaar ook nog stoer is. Een puber zal bijvoorbeeld geen ketting omdoen waar ‘kusje mama‘ op staat, das niet stoer!

Lieve xx,
Speciaal voor jou!
Omdat je zo mooi bent,
van binnen & van buiten!
Liefs Mama (hartje)

Lieve XX,
Oneindig ontelbaar en
nog tien miljoen-tig keer meer
Tot de maan en terug
triljoen keer, op en neer
Rondom de wereld wel zoveel keer
houd ik van jou, mijn kleine knuffelbeer

gravure, qr code, persoonlijk cadeau, graveren, graveer ideeen

3. Persoonlijk met morsecode

Zet een geluidsgolf, hartslag, of morsecode van een speciale boodschap om in een gravure. Zo is Olivette, zo in morsecode geschreven:

— .-.. .. …- . – – . Er zijn online eenvoudig conversieprogramma’s voor Morse-code te vinden.

4. Sterrenbeeld

kinderketting, persoonlijk cadeau, graveren, drks, lucas, gravure ideeën

Personaliseer een ketting door het sterrenbeeld van de ontvanger in te graveren. Ook het dierenriem kan als patroon zeer aansrpekend zijn. Mijn boogschutter teken, daar ben ik zelf groot fan van. Ook de Chinese astrologie kun je gebruiken.

5. Aangepaste symbool

Kies een betekenisvol symbool dat past bij de persoon en laat dit graveren op een ketting, armband, of persoonljk, symbolisch cadeau. Mijn zondagskind is bijvoorbeeld op Saint Patricksday jarig waardoor het klavertje vier voor ons van grote betekenis is.

6. Gedicht(je)

Laat een kort gedicht graveren op een ring of armband als romantisch gebaar. Een goed voorbeeld is: “Meer dan gisteren en minder dan morgen, samen voorwarts zonder zorgen”,
of “jij mag zijn wie je bent en doen wat je wil, iedere dag weer maak jij op jouw manier een waardevol verschil”. Online kun je veel inspiratie op doen en je eigen draai hier aan geven op jouw persoonlijek situatie. Hierbij last but not least nog een mooie zin: “De wereld is mooier met jou en als het even tegenzit weet dat ik er voor je ben en heel veel van je hou

7. Gegraveerde vingerafdruk

Maak het sieraad persoonlijk door de vingerafdruk van jou of je kind te laten graveren. Een bijzonder persoonlijk cadeau om te geven en om te krijgen! Dit kan ook op een hanger aan een ketting.

8. Geheime boodschap

Laat een kleine persoonlijke boodschap graveren aan de binnenkant van het sieraad voor een subtiele touch. Bijvoorbeeld; Geloof in jezelf, dit kun je!, of iets als “We staan altijd naast je”. En ook de gravure “Jij en ik voor altijd”, of “L’infini tous les deux” doet het goed. Dit kan kinderen, of je partner kracht geven in lastige tijden. Ook leuk als gender reveal om een geboorte teken, of man/vrouw symbool te laten graveren, of gewoon een eenvoudig, liefdevol hartje.

Een ander originele gravure is een Latijnse of Franse tekst als Amor Ad infinitum, Liefde tot het oneindige”, of Amor vincit omnia “Liefde overwint alles”!

drks ,cadeau, gepersonaliseerd cadeau, kompas geven, kompas, gepersonaliseerde kompas, koers, quotes kompas, graveren, gravure, persoonlijk cadeauideeen

9. Geboortesteen gravure

De geboortesteen van een geliefde kun je combineren met een gepersonaliseerde liefdesboodschap op een sierraad als een armband of ketting.

10. QR-code

De sleutelhanger met een QR-code vond ik zelf geniaal. Het verwijst naar een persoonlijke boodschap of video die je kunt laten graveren. Voor de nieuwe fiets van zoonlief een zeer geschikt cadeau. De tekst die je te zien krijgt bij het scannen van de QR code, hield ik stoer. Ooit wordt hij een puber. En als vriendjes de QR code met hun mobieltje scannen, moet het uiteraard niet naar mama te herleiden zijn.

gravure, qr code, persoonlijk cadeau, graveren, graveer ideeen, persoonlijk cadeau

11. Initialengravure

Wellicht een inkopper, maar initalen doen het altijd goed. L|D|C|G met een streepje ziet er stijlvol uit! Of kies de initialen van de ontvanger en laat ze graveren in jouw eigen, of een kinder handschrift.

12. Herinnerings gravure

Graveer een belangrijke datum, zoals de dag dat jullie elkaar ontmoetten, een mijlpaal die werd behaald, of de sterfdag van een dierbare, als blijvende herinnering. Via een sierraad draag je deze belangrijke datum altijd bij je.

gravure, qr code, persoonlijk cadeau, graveren, graveer ideeen
Een kindertekening doet het altijd goed!

13. Natuurinspiratie

Ook kun je de afdruk van een blad of bloem graveren voor een uniek en natuurlijk ontwerp. Een bloem van je bruidsboeket, of van de rozenstruik naast je ouderlijk huis.

14. Positieve affirmatie

Kies een positieve affirmatie die speciaal is voor de ontvanger en laat het graveren op een armband als dagelijkse inspiratie. Een fantastich persoonlijk cadeau voor tieners die naar de middelbare school gaan. Denk hierbij aan de volgende korte positieve affirmaties:

* Ik accepteer mezelf zoals ik ben
* Ik leef mijn leven onder mijn eigen voorwaarden
* Ik ga in mijn eigen tempo
* Ik ben goed, uniek en bijzonder
* Ik kan trots zijn op mezelf
* Ik sta in mijn kracht
* Ik ben altijd de beste versie van mezelf

15. Persoonlijk

Des te persoonlijker de gravure, des te beter. Vandaagdedag kun je kindertekeningen laten graveren voor een vaderdag cadeau, tot aan vingerafdrukken. Ons advies is wel om het tijdloos te maken dat over tien jaar nog relevant en mooi is.

Tot slot

Gegraveerde sieraden zijn niet alleen stijlvol, maar ook doordrenkt met betekenis. Ontdek zeker eens de vele mogelijkheden en geef een cadeau dat niet alleen mooi is, maar ook een blijvende herinnering vormt. Mijn cadeaus waren wederom een groot succes. Ik kan me dan ook geen beter cadeau wensen om iemand echt blij te maken!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief