Delen vinden we super lief

De organisatie van het KinderBeestFeest (KBF) dat worden gehouden in Artis is ook dit jaar weer in handen van de stichting KinderBeestFeest dat nauw samenwerkt met ARTIS en een groot aantal (hulp)diensten zoals ambulance, brandweer, defensie, KNRM en overige overheidsdiensten. Denk hierbij aan particuliere organisaties, politie, reddingsbrigade en het Rode Kruis. Echt fantastisch wat deze stichting ieder jaar weer weet te bewerkstelligen. Ook dit jaar draag ik mijn steentje bij, daar waar ik kan.

KinderBeestFeest artis
KinderBeestFeest 2018
Mascotte Design Wedstrijd

Mascotte KBF Artis

Afgelopen jaar bemanden we met 12 Lionsleden een tafel van de mascotte tekenwedstrijd tijdens het KinderBeestfeest (KBF). Er is een winnaar geselecteerd en de knuffel is ook echt geproduceerd. Is de knuffel niet ontzettend leuk geworden?

Instagram KBF Mascotte winnaar

Dit bericht bekijken op Instagram

Afgelopen jaar hielpen we mee met de KINDERBEESTFEEST mascotte design-wedstrijd, waar heel veel kindjes aan hebben meegedaan. Het regende pijpenstelen tijdens het KinderBeestFeest 2018, maar de tekentafel werd verplaatst naar het reptielenverblijf in Artis. Er werden honderden designs gemaakt en ingezonden. Uit de vele tekeningen is de tekening van Rhona gekozen. Lange armen om te knuffelen, en allemaal onderdelen van dieren en de KinderBeestFeest logo kleuren, hoe leuk is dat? Dinsdag 30 april j.l. was het zover, waarbij de mascotte als knuffel werd geshowd! Hij is zo leuk en vrolijk geworden! Trots en blij is Rhona met haar bijzondere knuffel. #kinderbeestfeest #artis #sirenes #nietsaandehandwelaandekant #amsterdam #juni #artis #goeddoen #lions #weserve #maacotte #tekenwedstrijd #ziekekindies #lionsclubamsterdamhetij #WeServe #vrijwilligerswerk #helphelpen #fantastischeactie #ziekkind #blogger #blogmom #momlifebelike

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Besloten avond Artis

Inmiddels al meer dan 20 jaar zetten vrijwilligers zich al in ARTIS een besloten avond voor exclusieve gasten te realiseren. Chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland hebben de dag van hun leven in Artis.

Om een selectie te maken en zoveel mogelijk kinderen een kans te geven aanwezig te zijn, werkt de stichting samen met een groot aantal medische instellingen. Elk jaar bekijken ze opnieuw welke kinderen en hun gezinnen in aanmerking komen voor een uitnodiging. Een enorme operatie waar ik echt mijn petje voor af neem!

KinderBeestFeest, Artis

14 juni 2019 kinderbeestfeest

Er worden ieder jaar weer zo’n 5000 gasten door de organisatie uitgenodigd, dat neerkomt op ruim 1250 gezinnen. Het is echt een besloten feest voor chronisch zieke- en/of gehandicapte kinderen die samen met hun gezin een onvergetelijke avond in ARTIS wordt aangeboden. Het park sluit dan ook eerder voor standaard bezoekers.

In 2019 nemen 45 instellingen en ziekenhuizen uit de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland deel aan het KBF. D​e gasten worden vanuit de instellingen en ziekenhuizen of vanaf opstaplocaties over land en water opgehaald waarbij er 2​2​ routes gereden worden. De routes over land bestaan uit colonnes met in totaal 3​50​ voertuigen begeleid door 1​50​ motoren. Voor de routes over water worden ​60​ vaartuigen ingezet.

Artis, Het KinderBeestFeest vrijdag 14 juni 2019

Bijzondere activiteiten

Daarnaast zijn er in ARTIS zo’n 55 bijzondere activiteiten en laat de dierentuin zich op een heel bijzondere manier zien aan de gasten. We bundelen iedere keer weer de krachten met onze Lions leden en dragen ons steentje bij aan dit bijzondere feest voor hen die het zozeer verdienen.

In totaal werken 1500 vrijwilligers voor en achter de schermen mee aan de totstandkoming van dit geweldige feest. ieder jaar doe ik mijn stinkende best om kinderen en ouders een lach op hun gezicht te laten verschijnen!

Video 20e Editie

Dus horen jullie sirenes in de stad Amsterdam of daarbuiten? Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief