Delen vinden we super lief

Brand, we moeten er niet aan denken. Niet heel lang geleden maakten we het mee bij onze buren die kortsluiting hadden in hun stopcontact. Een kleine brand die veel impact had op de hele woonkamer. We hebben thuis brandmelders hangen en een brandblusser staat paraat, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, de vlam in de pan of een smeulende sigaret, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Het vlammende kerststukje zorgde met kerst voor veel paniek. Het kwam goed, maar snelheid van handelen is een must!

Nieuw: Blusvaas® ofwel de Firevase®

Unieke blusvaas

We ontvingen een persbericht over een unieke Blusvaas® ofwel de Firevase® waar mijn nieuwsgierigheid door werd gewekt (een uitvinding van Samsung Fire & Marine). Met deze vaas kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. Want hiermee heb je ten allen tijden een blusapparaat bij de hand in de vorm van een decoratieve bloemenvaas. Of dat nu thuis, in de caravan of op de boot is.

Vooral in ons vakantiehuisje een fijne manier om snel te kunnen handelen in geval van nood. Er is een brandblusser aanwezig, maar die ligt uit het zicht opgeborgen en is niet snel te gebruiken. En bij brand telt elke seconde! Een vaas is veel handiger aangezien je die altijd in het zicht hebt.

Vermomd als brandblusser

In een onbewaakt ogenblik kan een klein brandje veranderen in een vlammenzee. Als je er op tijd bij bent, dan kun je met een brandblusser of blusdeken de schade en het gevaar beperken. Maar… heb je wel een brandblusser in huis? En als je hem überhaupt al in huis hebt, staat het grijpklaar? En weet je ook hoe je ‘m moet gebruiken en check je wel eens of de brandblusser de houdbaarheidsdatum al heeft bereikt?

In een kleine caravan moet je er niet aan denken dat er brand komt! veiligheid voorop waarbij een blusvaas ideaal is!

Ik weet dat ik in paniek schiet bij brand als er kinderen in huis zijn. De Firevase® biedt dan uitkomst. Als er daadwerkelijk brand uitbreekt is het van belang om je hoofd koel te houden. De brandvaas blinkt uit in zijn eenvoud! Het is een compacte vaas die je uiteraard kunt vullen met water en fleurige bloemen. En met één simpele handeling blust het effectief een beginnende brand. Vooral in een compacte caravan ideaal en een musthave voor vakantiehuisjes!

Pakken, gooien en doven

De Firevase® heeft een apart gedeelte dat dezelfde stof bevat als een brandblusser. En als er brand uitbreekt, gooi je de vaas kapot op de vlammen. Het vrijgekomen kaliumcarbonaat onderdrukt het zuurstof waarbij het vuur gedoofd zal worden. Enorm simpel in gebruik, vooral op als elke seconde telt! Het is wel goed om te weten dat de Firevase® vooral geschikt is voor beginnende brandjes in de brandklasse A en B. En bel in geval van nood altijd 112!

slapen, vakantiehuisje

Verzekering

Voor velen is het vanzelfsprekend om een goede brandverzekering af te sluiten. Toen we onze chalet kochten dachten we hier gelijk aan. Maar een grote brand voorkomen is natuurlijk veel beter. We vonden het dan ook een verstandige investering en past prima in het Dutch design interieur dat ik voor ogen heb. Je brengt zo op een eenvoudige manier niet alleen sfeer, maar ook meer veiligheid in huis.

design, interieur, woonkamer, vakantiehuisje, chalet olivette

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Firevase® is online verkrijgbaar via o.a. Bol.com. (adviesprijs € 39,95). Het is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk blauw, goud en roze. De exclusieve importeur en distributeur van deze Firevase® (Nl & BE) Ronest Safety, heeft als doel elke ruimte waar mensen zich bevinden eenvoudig, maar ook decoratief brandveilig te maken. Kijk voor meer informatie of online bestellen op www.ronest.com.  

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief