Delen vinden we super lief

Universal Pictures International Netherlands en Kinepolis organiseerden de feestelijke familiepremière van EVEREST: DE JONGE YETI in Kinepolis Almere. De Nederlandse stemmencast was hierbij aanwezig en voorafgaand aan de film trad de populaire boyband FOURCE op. Wat was het een feest en wat heeft de film indruk op ons gemaakt!

De aanwezige Nederlandse stemacteurs was ook aanwezig waar we velen van kenden! Denk aan Roben Mitchell, Derek de Lint, Denise Aznam, Levi van Kempen en Beau Schneider.

En ook op de rode loper schitterden bekende gezichten zoals o.a Sterre Koning, Stefania Liberakakis, London Loy, Cees Geel, Carolina Dijkhuizen, Gina Spadaro, Corneel Evers en Terry Groenen. We hebben ze allemaal voor je gespot!

De stemmencast van EVEREST: DE JONGE YETI

Tara Hetharia spreekt de stem in van het tienermeisje Yi, het hoofdpersonage van de film. Samen met haar vrienden In de film Jin en Peng wordt de kijker meegenomen op een episch avontuur. Kim van Kooten is Dr. Zara en de stem van Mr. Burnish werd ingesproken door Derek de Lint. Loretta Schrijver is te horen als Nai Nai, de oma van Yi.

Niemand minder dan Denise Aznam is Yi’s moeder en Jacob Derwig spreekt de stem in van de boevenbaas. Levi van Kempen en Beau Schneider zijn te horen als twee boeven.

Het verhaal

In de film EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE namen DreamWorks Animation en Pearl Studio ons mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. De beelden waren magisch en miet je echt zelf gaan zien! De kindjes waren er enorm van onder de indruk!

Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een toffe speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.

Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven. Je zit op het puntje van je stoel in deze leuke, lieve film!

Cast

EVEREST: DE JONGE YETI is geschreven en geregisseerd door Jill Culton (Open Season, Monsters, Inc., Toy Story 2) en is geproduceerd door Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Home) en Peilin Chou van Pearl Studio. Tim Johnson (Over the Hedge, Home, ANTZ), Frank Zhu (Checked In, Lotus Code) en Li Ruigang (Kung Fu Panda 3, The Taking of Tiger Mountain) zijn uitvoerend producenten en Todd Wilderman (Trolls, The Croods) is co-regisseur.

EVEREST: DE JONGE YETI draait vanaf 9 oktober in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief