Delen vinden we super lief

iPhone 13, ben

iPhones behoren tot de meest geliefde smartphones wereldwijd. Kijk maar eens om je heen. Grote kans dat een groot deel van jouw omgeving ook een iPhone heeft. Geen wonder, want met het eenvoudige besturingssysteem en praktische functionaliteiten zijn het dan ook smartphones om blij van te worden. Bovendien lanceert Apple elk jaar weer nieuwe modellen. De telefoons worden dan ook steeds beter. Helaas komt deze populariteit wel met een prijskaartje. Koop je een geheel nieuwe iPhone? Dan moet je hier meestal best wel wat voor betalen. 

Gelukkig hoef je nu niet in paniek te raken als je maar een beperkt budget hebt. Er zijn namelijk genoeg manieren om te besparen op de aankoop van een iPhone. Soms zelfs wel tot honderden euro’s! Benieuwd hoe je dit aanpakt en waar je op moet letten bij het vinden van de goedkoopste iPhone? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips.

Kies voor een ouder model

Dit is misschien een open deur, maar we kunnen hem niet ongenoemd laten. Wees je ervan bewust dat de nieuwere modellen stukken duurder zijn. Apple liefhebbers wachten elk jaar smachtend af tot het nieuwste model gelanceerd wordt, maar deze komt ook met een prijskaartje. Door enkele maanden of een jaar te wachten, kun je flink wat geld besparen. In 2023 zal de iPhone 15 worden gelanceerd. Dat betekent dat de iPhone 14 en de iPhone 13 stukken goedkoper zullen worden. Wist je dat de iPhone 13 en 14 ook nog eens heel weinig met elkaar verschillen? Ze beschikken zelfs over dezelfde processor. Onderling zit echter wel vaak een verschil van enkele honderden euro’s!

Zet dus goed voor jezelf op een rijtje wat je nodig hebt en laat je niet verleiden door de nieuwste modellen. De oudere modellen zijn vaak ook prima en hiermee bespaar je ongelooflijk veel geld. 

Wil je nog meer geld besparen? Kies dan voor refurbished. Dit zijn tweedehands modellen die vervolgens weer opgeknapt zijn door de fabrikant. De telefoons zijn niet alleen tweedehands en goedkoper, maar beschikken ook nog eens over garantie. Hierdoor beschik je over meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands telefoon bij een particuliere aanbieder koopt. 

Juiste hoeveelheid opslagruimte 

Het fijne van een iPhone is dat je deze voor een groot deel zelf kunt samenstellen. Hierbij moet je niet alleen denken aan kleur, maar ook aan de hoeveelheid opslagruimte. Hoe meer opslagruimte, hoe duurder de telefoon wordt. Bij de Pro-modellen gaat het geheugen zelfs tot 1TB! 


Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar in de praktijk hebben de meeste mensen helemaal niet zo veel opslagruimte nodig. Bovendien is het ook mogelijk om je opslagruimte via iCloud uit te breiden. Nu iPhones steeds duurder worden, is dit meestal een goedkopere optie. Bij gewoon gebruik volstaat een geheugen van 128 GB. Als uiteindelijk toch blijkt dat je meer nodig hebt, kun je dit beter regelen via iCloud. Zo bespaar je gemakkelijk honderden euro’s en weet je zeker dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan iets wat je toch niet gebruikt.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief