Delen vinden we super lief

Duurzaamheid is een maatschappelijk thema dat de laatste jaren steeds prominenter aanwezig is. Dit komt met name omdat er meer aandacht komt voor de klimaatproblemen en met deze aandacht komt ook een stukje bewustwording. Men is zich er steeds meer van bewust dat er echt iets moet veranderen om het klimaatprobleem binnen de perken te houden. Dit geldt voor grote multinationals, maar ook zeker voor het individu.

Iedereen dient zijn of haar steentje bij te dragen om er nog het beste van te maken. Het verduurzamen van jouw woning is een van de dingen die je kunt doen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Duidelijke Gloeilamp Plantenbak Op Grijze Rots, verduurzamen

Groene energie opwekken

Om gebruik te maken van de eigen woning dien je stroom te consumeren. Deze stroom wordt gebruikt om bijvoorbeeld de lampen in de woning aan te zetten, maar ook om machines als de wasmachine, de vaatwasser en de oven te laten functioneren. Door zelf groene energie in de woning op te wekken kun je ervoor zorgen dat de stroom die jij in je woning gebruikt volledig groen wordt. Je hebt in dit geval geen stroom meer nodig van een energieleverancier en hiermee beperkt je dus de hoeveelheid stroom die opgewekt dient te worden.

Je kunt in de eigen woning groene stroom opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te installeren. Over het algemeen moet je van een dak vol met panelen wel jouw volledige stroomvoorziening kunnen dekken. Een mooie bijdrage aan een groene toekomst dus!

vlaggenprotocol, hermitage, tuin, tuinarchitect, tuinier, de parken, apeldoorn, verduurzamen
Ons huis is een monument en willen we ook graag verduurzamen. We zijn in overleg met de gemeente voor zonnecollectoren op het dak

De woning beter isoleren

Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder stroom er in de woning verloren zal gaan. Dit klinkt heel mooi, maar met alleen isoleren ben je er niet. Als jij namelijk enkel de woning goed isoleert, dan blijft er veel warmte in de woning zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het vochtig in huis zal aanvoelen. Dit is geen prettig gevoel en zorgt voor een slecht binnenklimaat. Wanneer we het hebben over isoleren, dan hebben we het dan ook eigenlijk altijd over isoleren en ventileren. Een goede isolatie installatie komt namelijk pas echt goed tot haar recht als de ruimte ook goed geventileerd wordt.

Tot slot

Bij ons thuis maken we grote stappen op het gebeid van verduurzamen, maar is er zeker nog werk aan de winkel. We zetten er onze schouders onder en zorgen ervoor dat het een comfortabel, warm huis wordt, dat zeker niet te vochtig is!

Gerelateerde blog: Je interieur persoonlijker maken? Dat doe je zo!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief