Delen vinden we super lief

Het Maas theater en dans presenteert met trots de nieuwste creatie van Freek Nieuwdorp, “Milky Way” (8+), een buitengewone theaterervaring die de grenzen van de zwaartekracht tart. Deze voorstelling markeert Nieuwdorps debuut als maker en het was een unieke ervaring waarbij de wetten van de zwaartekracht werden getrotseerd. Geniaal neergezet en bovendien verrassend waarbij jong en ouder werd weggeblazen door de schakeringen in de verhaallijn. Dit is theater waar je met je kinderen naartoe wil gaan en waar de thema’s van eenzaamheid en verbondenheid heel bijzonder worden verkend.

Over je eenzaam voelen, maar daar samen in zijn….

Het verhaal van “Milky Way” is diepgaand en ontroerend, en spreekt tot het innerlijke kind in ons allemaal. Het begint met een moment van eenzaamheid, gezeten op een muurtje bij het sportveld, waar de hoofdpersoon zich afvraagt over de grootsheid van het universum en zijn eigen plaats daarin. Het is een herkenbaar gevoel van isolatie, maar ook van verwondering en nieuwsgierigheid. En dan, als een onverwachte wending, rolt er iemand het toneel op, als een knikker of een meteoriet, en verandert alles. Dit is theater dat intrigeert en je aan het denken staat.

eenzaamheid, groei en vertrouwen
Waarom kan ik me alleen voelen terwijl er zoveel is in dit grote universum? Hoe kan het dat de aarde zo groot is, maar een stip in de Melkweg? Waarom moeten mijn sneakers op de groei gekocht? © foto: Laurien Riha

Eenzaamheid, groei en vertrouwen

De kracht van “Milky Way” ligt in de manier waarop het universele thema’s zoals eenzaamheid, groei en vertrouwen verkent. Het stelt vragen over ons bestaan en onze verbinding met anderen, en biedt tegelijkertijd troost en hoop. De voorstelling moedigt het publiek aan om te geloven dat er altijd iemand zal zijn om ons op te vangen wanneer we dreigen te vallen, zelfs als we ons eenzaam voelen in het oneindige universum.

Cast

Freek Nieuwdorp schittert als maker van “Milky Way”, en zijn achtergrond als speler in eerdere producties zoals “Lampje” en “Knock Out” brengt een unieke dynamiek naar het toneel. Zijn fysieke benadering van theater, waarbij beweging en lichaamstaal centraal staan, voegt een extra dimensie toe aan de voorstelling en zorgt voor een optreden dat zowel jong als oud zal betoveren.

Als onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma FRIS van Maas heeft Nieuwdorp zijn creativiteit kunnen ontplooien en transformeert hij zijn eerdere werk “Nog FF” tot de volwaardige tourneevoorstelling “Milky Way”. Het is een mijlpaal in zijn carrière en een viering van zijn unieke talent en artistieke visie. Dit is theater waar ik dol op ben en zeker met mijn kinderen zal bezoeken

“Milky Way” is een betoverende reis door de verbeelding, die je als toeschouwer meeneemt op een ontroerende en inspirerende reis door de Melkweg. Met zijn krachtige verhaal, meeslepende performances en visuele pracht is deze voorstelling een absolute must-see voor jong en oud.  We kunnen niet wachten!

afscheid, Judith Alvarez, liefde, bonus oma, afscheid nemen, ode aan oma

Makers

Van: Freek Nieuwdorp
Met: Freek Nieuwdorp, Arnold Put, Art Srisayam
Styling: Arnold Put
Geluidsontwerp: Stijn Hoes
Decor ontwerp: Freek Nieuwdorp en Arnold Put
Eindregie: Pia Meuthen
Coaching: Sara Giampaolo
Techniek en lichtontwerp: Dennis Stolzenberg
Productie: Lena Gevaerts

Check hier voor beschikbare tickets

Maart 2024
za 23/03/2024   15:00                Rotterdam PREMIÈRE            Maaspodium
zo 24/03/2024   15:00                Rotterdam                                Maaspodium

April 2024
za 06/04/2024   14:30                Theater de Krakeling             Amsterdam
zo 07/04/2024   15:00                De Schuur                                 Haarlem
zo 14/04/2024   14:00                De Meervaart                           Amsterdam
zo 21/04/2024   15:00                Podium Hogewoerd                  De Meern

Mei 2024
do 02/05/2024  15:00                Bijlmer Parktheater                 Amsterdam
do 09/05/2024  15:30                Stadstheater Zoetermeer        Zoetermeer
zo 12/05/2024   14:00                Theater aan het Spui              Den Haag
za 18/05/2024   19:00                De Nieuwe Vorst                      Tilburg
zo 19/05/2024   15:00                Maaspodium                           Rotterdam
ma 20/05/2024  15:00                Maaspodium                            Rotterdam

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief