Delen vinden we super lief

Stripboeken fans opgelet, het is vandaag Read Comics in Public Day. Vandaag heb ik dus een belangrijke taak te vervullen met de kinderen! We gaan schaamteloos een stripboek in het openbaar lezen! Nadat ik er ben ingedoken over het hoe en waarom, staat het helemaal hoog bovenaan onze things-to do actielijst van vandaag. Een themadag waar ik graag aan mee doe!

asterix, parc asterix

Tover je stripboek tevoorschijn

Read Comics in Public Day werd in 2010 opgericht door Brian Heater en Sarah Morean, twee redacteuren van de Indië stripsite The Daily Cross Hatch. Ze wilden deze dag initiëren om de litteratuur en de strips als kunstvorm te vieren. Maar ook willen ze zich niet meer schuldig voelen, of generen om een stripboek in het openbaar te lezen, in plaats van een literair boek. Vandaar deze themadag op 28 augustus. Op de verjaardag van stripauteur wijlen Jack Kirby’s verjaardag, mogen we de strips openbaar lezen zonder ons te generen.

asterix 7 obelix, parc Asterix

Bij het lezen van een stripboek in het openbaar is het de bedoeling dat het gezien wordt door de buitenwereld om volslagen vreemden mee te inspireren. De achterliggende gedachten is vooral om te laten zien dat niet enkel kinderen strips lezen, of dat ze op zolder liggen te verstoffen.

Inhoudelijk zijn vele strips zo vernuftig, intelligent en slim ontworpen. Er zijn zelfs pretparken van opgericht zoals parc Astérix, Walt Disney, Kuifje, etc En iedereen pikt een graantje mee van de populariteit van stripboeken gezien de vele merchandise, videogames en de ‘million dollar filmwereld.

Striphelden zijn tof voor groot én klein

Solidariteit

Uit solidariteit voor alle strip fans doe ik graag mee met ‘lees een stripboek in het openbaar’ dag. En ook omdat het zo onwijs leuk is. We probeerden het uit en je krijgt er onwijs leuke gesprekken door op het terras, op een bankje in het park, of in het park.

En ook heeft Read Comics in Public Day een andere missie. We kunnen vreemden er op attenderen dat we strips lezen, maar hoe leuk is het om de makers, tekstschrijvers en tekenaars in de stripindustrie te laten zien door wie de strips worden gelezen. En ook zien ze dan dat er een veel bredere groep is dan de jonge, hetero, mannelijke doelgroep die ze wanhopig nastreven. Ook moeders op middelbare leeftijd pakken er soms graag een stripboek bij!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief